Top 5 Samsung Note 7 Alternatieven - Deze ontploffen niet...

Article
zaterdag, 15 oktober 2016 om 17:06
xgn google image
Het drama dat de Samsung Note 7 heet, lijkt zijn einde te naderen. De telefoon is compleet uit productie genomen en alle bestaande telefoons worden weggegooid. Maar wat moet je nou doen als je met smart zat te wachten op de nieuwste Samsung Phablet? Dan kan je nu deze lijst checken met de Top 5 Samsung Note 7 Alternatieven.
De Samsung Note 7 is niet meer. Samsung heeft de stekker uit het product getrokken en laat alle Note 7 toestellen terug keren om ze zelf te vernietigen. Niet alleen een triest verhaal voor de Koreaanse electronica gigant, maar ook voor de consumenten die maar wat graag het toestel zelf wilden gebruiken.
Deze mensen komen van een koude kermis thuis, met nog een pak geld in hun zak om uit te geven aan een nieuwe grote smartphone. Waarschijnlijk zijn ze nu haastig op zoek naar een alternatief voor de Samsung Galaxy Note 7, het liefst eentje die niet ontploft. Voor die mensen hebben wij nu de oplossing.
Wijlen Samsung Note 7 moet dus een alternatief krijgen, het liefst natuurlijk met een scherm dat minstens zo groot is. Daarom is hier nu een lijst met phablets die minimaal hetzelfde formaat hebben als de Samsung Galaxy Note 7 die nu te koop zijn in de Top 5 Samsung Galaxy Note 7 alternatieven.

5. Alcatel Pixi

De eerste telefoon op de lijst is de ultra goedkope Alcatel Pixi. Nee, deze telefoon koop je niet als je een top of the line phablet in je handen wil, maar gewoon als je een 6 inch phablet in je handen wil. De Alcatel Pixi is al te krijgen vanaf 109 euro.
Het scherm is matig en dus geen Full HD en dus zeker ook geen 1440p scherm, maar een HD Ready display. In de telefoon zit een 1,1GHz Quad Core processor van Qualcomm. De camera komt niet verder dan 8 megapixel aan de achterkant en 5 megapixel aan de voorkant. Een van de belangrijkste tekortkomingen is het ontbreken van 4G.
Maar wat verwacht je dan ook voor iets meer dan 100 euro?

4. Sony Xperia XA Ultra

De Sony Xperia XA Ultra is een telefoon met een 6 inch scherm die te koop is voor 389 euro. De telefoon heeft een Full HD scherm en een 2 GHz Processor. Van alle vervangers heeft de Sony telefoon wel de beste camera's.
Met de camera aan de achterkant kan de telefoon fotos maken van 21,5 megapixel en aan de voorzijde zit een 16 megapixel camera. Dit zijn toch wel de sterkste punten van de Sony Xperia XA Ultra. Verder komt de Xperia XA Ultra niet echt in de buurt van de Samsung Note 7.

3. Huawei Mate 8

De Huawei Mate 8 zou zomaar eens een waardige vervanger kunnen zijn voor de Samsung Note 7. De telefoons worden geklokt namelijk met dezelfde processor snelheid van 2,3GHz, maar de Mate 8 levert wel wat in op werkgeheugen en vooral op het scherm.
De Samsung Note 7 is voorzien met een 1440p scherm, maar de Mate 8 komt niet verder dan Full HD en is iets groter. De telefoon is wel een stuk goedkoper dan de Samsung Note 7 waarschijnlijk ging worden. Voor 500 euro kan de Huawei Mate 8 je nieuwe smartphone 'maatje' worden.

2. HP Elite x3

Op nummer twee in deze lijst vinden we een Windows telefoon. Ja, ook dit kan een solide vervanger zijn voor de Samsung Note 7. De HP Elite x3 heeft een 5,96 inch Amoled scherm met een resolutie van 2560 bij 1440.
Net als de Note 7 heeft de Elite x3 4GB werkgeheugen, 64GB aan opslag en een Quad core processor. De Samsung wordt alleen geklokt op 2,3 GHz, waar de HP niet verder komt 2,15GHz.
Het vervelende is dus alleen dat de HP Elite x3 een Windows Phone is. Iets waar veel smartphone gebruikers maar wat graag bij uit de buurt blijven.

1. Huawei Nexus 6P

Maar de telefoon die toch het meeste lijkt op de Note 7 is de Huawei Nexus 6P, ontwikkeld in samenwerking met Google. De processor in de Nexus 6P is iets langzamer met 2GHz, maar heeft wel acht cores.
Daarnaast hebben de Samsung en de Nexus allebei 64GB aan opslag, maar misschien wel belangrijker; ze hebben hetzelfde scherm. En dat is een 5,7 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440. Hiermee lijkt de Nexus 6P het meest op de Samsung Note 7. Daarnaast zijn de camera's nagenoeg hetzelfde en kunnen ze allebei de phablets opnemen in 4K.

Populair Nieuws