Top 5 Nederlandse actrices die internationaal doorbraken

Article
zondag, 01 oktober 2017 om 13:02
xgn google image
De Nederlandse vrouwen breken internationaal door! Binnenkort verschijnt Blade Runner 2049 met niemand minder dan Nederlands trots Sylvia Hoeks en ook in Game Of Thrones zijn de Nederlanders goed vertegenwoordigt. Wij zetten 5 succesvolle Nederlandse actrices in het buitenland voor je op een rijtje!
Niet alleen Nederlandse actrices breken internationaal door. Ook de mannen kunnen er wat van, waarvan dit de beste Nederlandse acteurs zijn.

5. Thekla Reuten

Thekla Reuten is een Nederlandse actrice die we voornamelijk kennen van alle Nederlandse films waarin ze heeft gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan films als Schone Handen, De Tweeling of Het Diner. Maar de in Bussum geboren actrice heeft ook twee succesvolle internationale producties achter haar naam staan, en binnenkort kan ze er hier eentje aan toevoegen.
Thekla Reuten speelde in 2008 in de film In Bruges; de Nederlandse actrice speelt hierin als Marie. De actrice werd in de cast vergezeld door onder andere Colin Farrell en Ralph Fiennes. De andere grote film waarin Thekla een rol in wist te bemachtigen is The American, met niemand minder dan George Clooney in de hoofdrol.
Wanneer in 2018 de film Red Sparrow uitkomt, kan de actrice een nieuwe internationale film op haar CV zetten. Deze thriller heeft in de hoofdrol Jennifer Lawrence en ziet er gaaf uit! Check hierboven de trailer.
top 5 nederlandse actrices in hollywood 118485

4. Sylvia Hoeks

Sylvia Hoeks speelde in verschillende Nederlandse films, maar de bekendste van dit rijtje is ongetwijfeld Bro's Before Ho's. De film van New Kids makers Steffen & Flip kwam uit in 2013 en werd goed opgevangen door vooral het jongere publiek.
De eerste internationale hit van de in Maarheeze geboren actrice was The Best Offer. Deze film kwam uit in 2014 en kreeg een 7.8 op IMDb. Nu, 3 jaar later, kunnen we de actrice van Nederlandse bodem aanschouwen in Blade Runner 2049. De film is het vervolg op de cultklassieker Blade Runner uit 1982.
In deze film spelen ook topacteurs mee als Ryan Gosling, Harrison Ford en Jared Leto. Geen druk hoor Sylvia, geen druk! Check hierboven de trailer van Blade Runner 2049.
top 5 nederlandse actrices die internationaal doorbraken 118486

3. Lotte Verbeek

In tegenstelling tot de andere actrices in dit rijtje heeft Lotte Verbeek in weinig Nederlandstalige films gespeeld. In 2009 speelde de 35-jarige actrice de hoofdrol in Nothing Personal, wat zorgde voor een doorbraak in de wereld van films en series. Voor deze rol won ze namelijk op het Internationaal filmfestival van Locarno een Luipaard. Ook werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf.
Lotte heeft overigens wel in Nederlandse films gespeeld, bijvoorbeeld in Sonny Boy. Maar in het buitenland kennen ze de in Venlo geboren actrice van andere producties. Met name van The Fault in Our Stars, een film die door critici erg goed is opgevangen. Verder speelde Lotte ook in The Last Witch Hunter. Zeker geen kleine producties!
De binge-watchers onder ons hebben de Nederlandse actrice misschien ook al langs zien komen in hun favoriete series. Zo heeft Lotte rollen (gehad) in The Blacklist, Outlander, Agent Carter en The Borgias.
top 5 nederlandse actrices die internationaal doorbraken 118491 1

2. Famke Janssen

Op nummer twee dan: Famke Janssen. Famke Janssen brak in 1995 wereldwijd door met haar rol in de James Bond film GoldenEye. Hier speelde ze Xenia Onatopp, de vrouw die kon doden met haar dijen.
Famke Janssen is één van de meest succesvolle Nederlanders in de wereld van films en series. De actrice heeft al rollen gehad in de Taken trilogie met Liam Neeson, X-Men, X-Men 2, X-Men: The Last Stand, X-Men: Days of Future Past en dus in GoldenEye. Een lijstje waar menig acteur of actrice jaloers op zal zijn!
Famke heeft ook een rol in The Blacklist en heeft Lotte Verbeek dus als metgezel.
top 5 nederlandse actrices die internationaal doorbraken 118492

1. Carice van Houten

De onbetwiste nummer één dan: Carice van Houten. Met een belangrijke rol in de HBO-hitserie Game of Thrones heeft Carice van Houten haar plekje op het internationale toneel veroverd. De 41-jarige actrice speelt de rol van Melisandre een heks die in de serie als bijnaam The Red Woman heeft. Met haar lange roden haren weet ze elke keer een goede performance te zetten in de episodes van de hitserie.
Carice focust zich dus met name op haar rol in Game of Thrones, maar heeft ook zekere in andere grote producties gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan de film Valkyrie met niemand minder dan Tom Cruise in de hoofdrol. Maar de grootste klapper blijft uiteraard de rol in Game of Thrones!

Welke Nederlandse actrices mis jij in dit rijtje?

Ben je het niet eens met de volgorde van onze top 5 of mis jij nog een Nederlandse actrice? Laat het ons hieronder weten en ook waarom!