Voor veel mensen één van de grootste irritatie in het leven: spoilers. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je verheugt je enorm op die ene nieuwe aflevering van een serie, maar voordat je het weet krijg je ineens het script of een fragment van de volgende aflevering onder je neus gedrukt op social media. Oh, je hebt het nog nooit meegemaakt? Geluksvogel!

Game of Thrones seizoen 8 krijgt dus meerdere eindes?

Het is niet zo dat je zelf mag kiezen hoe de show eindigt, het is geen kinderboek waarbij je op het einde besluit of je het goede of het slechte einde wil. De bedoeling van HBO is om een eventueel lek tegen te gaan. Mocht je dus een spoiler tegenkomen op internet over seizoen 8, dan weet je nooit of het helemaal te vertrouwen is. Casey Bloys, baas van HBO, zei hierover het volgende:

''Ik weet dat ze bij Game of Thrones nu meerdere eindes gaan schieten. Verschillende versies zodat niemand echt weet wat er gaat gebeuren in de show. Dat is iets wat echt moest gebeuren bij een serie zoals deze. Want als je iets gaat draaien voor Game of Thrones, dan weten mensen dat binnen de kortse keren.''

Is het al zo ver?

Fans zullen nog even moeten wachten op seizoen 8 van Game of Thrones. De productie van het nieuwe en laatste seizoen zal pas in oktober beginnen en zal naar alle waarschijnlijkheid pas afgerond zijn in augustus 2018. HBO heeft nog geen datum bekendgemaakt voor de premiere van het nieuwe seizoen, maar het seizoen start dus pas ergens in 2019. En met de meerdere eindes die gefilmd worden, zullen de hoofdpersonages van de serie pas thuis achter de buis erachter komen of ze de laatste aflevering hebben overleefd.