Top 5 beste MOBA games om je uren aan te spenderen

  Multiplayer Online Battle Arena, MOBA , is een hele mond vol. De naam staat dan ook gelijk aan de complexiteit van het genre, vrij ingewikkeld dus. Dit weerhoud miljoenen spelers er niet van de MOBA-games de meest gespeelde games ooit te maken. Maar wat zijn de top 5 beste MOBA games?

  MOBA's zijn ingewikkeld, divers, uitdagend en ook nog eens bizar verslavend. Een MOBA is een game waar je veel tijd in moet steken, aangezien je vaak een groot aantal verschillende karakters moet leren te spelen met ieder hun eigen unieke speelstijl. Hierbij is het van noodzaak dat je goed communiceert met je teamleden, en je voorwerpensets op elkaar afstemt.

  Dit jaar lijkt het dé gouden eeuw van het MOBA-genre te worden. Zo komen er in mei twee van deze spellen uit die worden gecombineerd met shooters en fighting elementen. Overwatch en Battleborn zullen hun opwachting maken en de multiplayer wereld op zijn grondvesten laten schudden. Hiernaast zal Paragon, van Epic Games, een goede toevoeging aan het populaire genre worden.

  Maar wat zijn de top 5 beste MOBA games tot nu toe?

  5. Awesomenauts

  Tot de dood vechten én dat met cartoonfiguurtjes! Awesomenauts is een unieke MOBA met een kenmerkende 2D-stijl. Het hoge cartoon-gehalte doet niet af aan de volwassen sfeer van de game, want je zult moeten vernietigen. Awesomenauts komt het dichtst in de buurt van een MOBA die je puur speelt voor het achterover hangen.

  Het geheel is een mooie ervaring met hectische momenten. De game werkt met 15 verschillende personages die ieder hun eigen vaardigheden hebben. De game bevat geen stijle leercurve, en vormt daarmee vermaak voor de mensen die net komen kijken bij het genre. Hebben we trouwens al gezegd dat veel van de personages zijn ingesproken door bekende YouTube-gamers?

  4. Heroes of the Storm

  Heroes of the Storm is een verzameling van bonte personages uit de Blizzar collectie. Warcraft, StarCraft, The Lost Vikings en Overwatch, letterlijk alles komt voorbij. Zo zal je ook door karakteristieke werelden van bijvoorbeeld Diablo heen kunnen rennen, waardoor de MOBA als een feest van herkenning aanvoelt.

  In deze MOBA nemen teams van vijf spelers het tegen elkaar op, om te laten zien wie de titel van "held" nou echt verdient. Het unieke aan dit spel is de mogelijkheid om mounts te gebruiken, waardoor je bijvoorbeeld op een enorme hagedis kunt rijden! Heroes of the storm heeft een van de meest uitgebreide levelsystemen die je bij dit genre zult tegenkomen.

  3. Dota 2

  Het begon als een mod voor Warcraft III, maar eindigde als een van de populairste games op Steam. Meer dan honderd uiteenlopende personages maken het in deze game een ware pracht om je tactische kunsten tentoon te stellen. Dota 2 wordt gezien als een van de moeilijkste en diepgaandste MOBA's die er te vinden is, maar is gelukkig gratis te spelen waardoor je er een hoop tijd in kan steken.

  In de multiplayer game van Valve is het doel om met een van de twee facties elkaars basis te slopen. Hierbij moet je zorgen dat je de beste items weten aan te schaffen om punten te verdelen onder de 3 verschillende basiscategorieën: Kracht, wendbaarheid en intelligentie. Pas op met het spelen van deze game, want voor je het weet ben je honderden uren kwijt.

  2. League of Legends

  League of Legends begon in 2009 als een kleine titel waarvan alleen een select aantal mensen gehoord had. Anno 2016 heeft het spel al meer dan 75 miljoen unieke gebruikers en is de game uitgegroeid tot het meest gespeelde spel ooit. Net als Dota 2 leent de grootse multiplayer zich voor eSports, met daarin ook het grootste evenement dat er te vinden is.

  LoL wordt gezien als een makkelijkere versie van Dota 2, maar dat neemt niet af aan de diepgang. Het universum van league of Legends is enorm uitgebreid. Er zijn namelijk meer dan 130 uiteenlopende karakters,waarbij ieder een eigen achtergrond heeft. Honderden voorwerpen zullen je ondersteunen in de strijd tegen elkaar en uit de kluiten gewassen monsters die rondlopen.

  1. Smite

  Soms heb je er van die pareltjes tussen zetten die de toon leggen voor andere MOBA's. Smite durfde het namelijk anders te doen. Zo bestuur je het personage zelf met de toetsen, in plaats van een simpele muisdruk. Daarnaast werd de camera vanuit een heel ander standpunt genomen dan de traditionele MOBA's, en dit werkt erg goed!

  De interactiviteit die Smite je brengt, is een verrijking van de gameplay van het genre. De uitgebreide lore en over-de-top personages zijn gebaseerd op mythische figuren en verhalen, die ieder een kenmerkende set aan destructieve vaardigheden hebben. Zo kan je aan de slag met zonnegod Ra, die wel redelijk huis weet te houden met zijn lasers.

  Smite heeft verschillende spelmodussen waarvan elk zijn eigen charmes heeft. Zo is er de bekendste modus waarbij er 3 paden zijn en een jungle, met als uiteindelijk doel het kapot maken van elkaar basis. Alhoewel Smite een twist heeft, want de basis bestaat uit een grote titaan en een vuurspuwende fenix! Bij een andere modus heb je een soort deathmatch in een grote gladiatoren arena.

  Smite krijgt daarmee de eerste plaats in de top 5 beste MOBA games van het moment. Wij zijn benieuwd naar wat de nieuwe MOBA's van 2016 gaan brengen, daarover kan je binnenkort een hoop meer verwachten!

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.