Top 5 meest bizarre Japanse games op Tokyo Games Show 2016

Article
vrijdag, 16 september 2016 om 9:34
xgn google image
De meest bizarre, extravagante, gestoorde, en vaak originele games komen uit één land: Japan. Hier en top 5 van de meest bizarre Japanse games op de TGS 2016.
Met alle respect overigens, m'n Japans kwam niet verder dan woorden als 'kawaii', 'konichiwa' en natuurlijk de alom bekende leus: 'baka'. De volgende trailers laten dus veel ruimte over voor intepretatie. Klik gerust verder, en klik dan op het bovenstaande plaatje voor een bijhorende video.

Niet of zelden voor Europeanen en Amerikanen

Het kostte vroeger meer moeite om aan fysieke versies van Japanse games te komen. Tegenwoordig is de stap iets kleiner: zo is de PS4 bijvoorbeeld regio-vrij. Het enige wat je dan moet doen is een Japans account aanmaken voor je PlayStation. Het enige? Niet echt, maar wie het graag wil komt met Google Translate een heel eind. Hier zie je hoe je een account aanmaakt.
Laten we beginnen met de meest bizarre Japanse games die wij tegen kwamen op de TGS dit jaar.
97913

5. AKIBA'S BEAT (PS4/Vita)

Bij verre de minst bizarre game in het lijstje. Alhoewel, je companions en jij zitten vast in een alternatieve realiteit. Alsof het niet erger kan: je herhaalt telkens dezelfde zondag. Het gaat hier om een action role-playing game, het derde deel (dit deel) komt ook gewoon naar het Westen, of in elk geval naar de Verenigde Staten.
Maar als je van bizarre vormgeving houdt, en een Yankee PlayStation account bezit of bereid bent op te zetten: Al deze leipheid is binnen je handbereik vanaf het vierde kwartaal van 2016! Hier nog een handige guide om zo'n account aan te maken.
97914

4. IDOL DEATH GAME TV (Vita)

Een soort van Mario Party, maar in plaats van Nintendo karakters zijn het tieneridolen die elkaar nare shit aandoen. Okay, het klinkt meer als een Battle Royale met iets minder paniek en met meer humor.
Het spel is vooral een gameshow idee dat zich dus richt op alle drama tussen de dames. Er kan maar één de uiteindelijke winnaar zijn, en de narcistische tienersterren gaan letterlijk over lijken om dit doel te bereiken.
Idol Death Game TV gebruikt een currency: Dream Coins. Deze geven de doorslag bij 'judgements' die tot de dood gaan. Je kan deze coins verzamelen naarmate de tijd vordert, maar je kan ze ook van je concurrentie stelen.
In een extra modus genaamd Baku Royale kan je middels verzamelde woorden de zwakke plekken van de tegenstander blootstellen door schandalen in werking te zetten. Deze geslaagde schandalen verlagen vervolgens weer het moraal en maken de judgement gevechten makkelijker.

Bizarre Japanse games in het echt...

Het spel komt overigens alleen uit in Japan. Logisch wellicht, soortgelijke echte gameshows zijn daar immers erg populair.
97915

3. SG/ZH School Girl/Zombie Hunter (PS4)

Bij het zien van deze Engelstalige titel, denk je al snel dat het hier om twee games gaat. Nou, soort van dan. Eerder een mashup van schoolmeisjes en zombiejagen. Okay?
Ze pogen in elk geval een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken. Kortom: vijf jongedames zitten vast in een luxe privéschool en moeten hordes zombies van zich afslaan.
Hoe zij in godsnaam aan zoveel zware wapens komen, of zelfs weten hoe je een geweer gebruikt? Geen idee, maar het idee achter dit spel is in elk geval bizar genoeg.
97916

2. Earth Defense Force 5 (PS4)

Hoe deze begint? Iets met het jaar 2022 en legers aan gigantisch insectgespuis, evenals een gewapende kikker die op z'n achterpoten marcheert. Hoe dan? Ze springen in veelvoud uit een soort van ufo's en vreten soldaten op (heh).
De trailer toont niet echt veel gameplay, maar de game oogt grootschalig qua gevechten, evenals dat de omgevingen helemaal naar de tering geschoten kunnen worden.
Altijd al je fobie-gevoelige familielid aan verlossing (of juist niet) willen helpen? Pak hier je kans. Wellicht dat de game na een Japanse release ook naar Europa komt, maar dat zal pas volgend jaar pas echt duidelijk worden. Eerdere Earth Defense Force delen kwamen wel naar Europa en waren nog best wel vermakelijk ook!
97917

1. Happy Manager (PS4-VR)

Tjah. Je hoeft het niet eens te zijn met deze keuze. Bij het pogen om de Engelse titel te achterhalen, kreeg ik al snel het woord concierge toegeworpen... Na het kijken van de trailer weet je waarom.
De Japanse schaamtecultuur kent nou eenmaal een bepaalde perversiteit en eigenaardige fetishes. Met de ondersteuning van VR, kan je de rest waarschijnlijk zelf invullen...
Japan staat gelukkig niet alleen bekend om bizarre games, maar ook vanwege erg sterke RPG's. Final Fantasy 15 anyone?