Top 5 gaafste Pokémon Generation 1 momenten die we terugzien in Pokémon Let's Go

  Eind jaren '90 schreef Game Freak geschiedenis met Pokémon Red en Blue. De gave momenten uit Generation 1 van de Pokémon games zijn sindsdien op ons netvlies gebrand. Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee zullen de eerste generatie nieuw leven in blazen, maar naar welke momenten kijken we het meest uit?

  5. Snorlax langs de weg

  We kennen de grote slapende Pokémon Snorlax allemaal wel. De onnozele pummel ziet er misschien niet zo gevaarlijk uit, maar Snorlax kan in de juiste handen toch één van de sterkste Pokémon zijn. Eén van de meest memorabele Pokémon Generation 1 momenten is het wanneer je deze luie Pokémon tegenkomt. Snorlax blokkeert Route 12 ten zuiden van Lavender Town of Route 16 ten westen van Celadon City en de enige manier om de Pokémon te verplaatsen is door hem wakker te maken met de Poké Flute.

  Als je de Poké Flute naast één van de slapende Snorlaxen gebruikt, zullen deze wakker worden. Omdat het ochtendhumeur van een Snorlax niet al te best is zal dit betekenen dat je in gevecht moet met de Snorlax. Op dat moment is de Snorlax van een hoog level en heeft hij ontzettend veel HP. Ook heeft Snorlax de move Rest, waardoor het omlaag krijgen van zijn HP uitdagend is. Om maar niet te spreken over het daadwerkelijk vangen van Snorlax.

  Wanneer het dan eindelijk gelukt is kom je met een triomfantelijk gevoel en een hele sterke Pokémon de strijd uit.

  4. Lavender Town en de Pokémon Tower

  Iedereen die als kind Pokémon Yellow, Red of Blue gespeeld heeft kan zich Lavender Town wel herinneren. Je komt dit dorpje binnen na een moeilijke tocht door de Rock Tunnel, die je met de move Flash moest doorkruisen. Als je denkt dat je daarna mag bijkomen van de heftige tocht, heb je het mis. Lavender Town is namelijk de plek waar de imposante Pokémon Tower staat.

  Als de paarse kleur, deprimerende muziek en de aanwezigheid van grafstenen niet genoeg hints waren, wordt het al snel duidelijk wat voor plek de Pokémon Tower is. Het is een toren waar overleden Pokémon begraven worden en waar hun trainers komen rouwen. Ook zit de toren vol met de Ghost Pokémon Gastly en Haunter. Jij ziet ze als letterlijke geesten, totdat je een Silph Scope in handen krijgt om ze zichtbaar te maken.

  De tocht door Lavender Town en de Pokémon Tower zijn twee van de meest memorabele momenten uit Pokémon Generation 1. Naarmate je verder komt in de toren kom je erachter dat Team Rocket alle problemen veroorzaakt, omdat ze bij het verzamelen van Cubone-schedels een Marowak gedood hebben.

  Je krijgt te maken met een zielig verhaal, een zwaar thematisch gebied en tot slot kan je ook Team Rocket een lesje leren. Wij kunnen niet wachten tot we Lavender Town terug zien in Pokémon Let’s Go, om zo onze jeugdtrauma’s te herleven!

  3. Het geheime hoofdkwartier van Team Rocket

  Celadon City is één van de grootste steden in Pokémon Red, Blue en Yellow. Je vind er onder andere de Grass-type Gym van Erika, de move Tutor en de Celadon Department Store. Ook vind je in deze stad de Celadon Game Corner waar je door spelletjes te spelen zeldzame Pokémon zoals Porygon en Scyther kan kopen, of bijzondere moves zoals Dragon Rage en Hyper Beam. Toch is er iets niet helemaal pluis met de Game Corner. Er is iets aan de hand en het heeft misschien te maken met een verdachte poster die op één van de muren hangt…

  Nadat je de Team Rocket Grunt verslagen hebt die voor de poster op wacht stond, merk je ineens wat er precies aan de hand is. Achter de mysterieuze poster zit een knop die een deur opent naar de Rocket Hideout, een geheim hoofdkwartier waar de schurken van Team Rocket allerlei louche activiteiten bedrijven. Het echte avontuur begint dan ook pas wanneer je de geheime basis binnenstapt. De plek zit vol met leden van Team Rocket,waar ook Jesse & James en zelfs de Rocket leider Giovanni bij horen, en zij staan te popelen om een Pokémon gevecht.

  Om het nog lastiger te maken is de Rocket Hideout ook nog eens vol met tegels die je een bepaalde kant op slingeren. Dit maakt de Rocket Hideout één van de gaafste momenten uit Pokémon Generation 1. Wij zijn er klaar voor om Team Rocket een koekje van eigen deeg te geven in de nieuwe Let’s Go games!

  2. Victory Road, Indigo Plateau en de Elite IV

  Dit is het moment waar je al de hele game naartoe gewerkt hebt. Gedurende je reis door Kanto heb je Team Rocket verslagen, de acht Gyms overmeesterd en een team van de zes allersterkste Pokémon samengesteld. Het is tijd om jezelf te bewijzen in de Pokémon League, maar voor je daar naartoe kan moet je eerst de gevaarlijke reis over Victory Road maken. Dit stuk is ontworpen om al jouw skills als trainer op de proef te stellen. Je komt hier ijzersterke trainers tegen en allerlei puzzels waar je de move Strength voor nodig hebt. Ook vang je hier de Legendary Pokémon Moltres.

  Mocht je dat gehaald hebben dan sta je nog voor de grootste uitdaging: de Pokémon League en de Elite IV. Hier neem je het op tegen de vier beste trainers uit Kanto en hun leider. Ice-expert Lorelei, Fighting/Rock baas Bruno, Ghost/Poison meesteres Agatha en de Dragon-leider Lance. Dit zijn de vier moeilijkste trainers uit de game, dus je dient alles uit de kast te halen om hen te verslaan.

  Na de Elite IV rest je nog één laatste uitdaging: de Champion, die niemand minder blijkt te zijn dan jouw rivaal, die je al vanaf het begin van de game dwars zit. Dit gehele einde maakt dit het op één na gaafste van alle momenten uit Pokémon Generation 1. Er kan maar één ding het allergaafst zijn.

  1. De confrontatie met Mewtwo

  Officieel is de Pokémon League de allergrootste uitdaging in Pokémon Generation 1, maar toch staat het van alle momenten in de games niet op de eerste plek. Dit komt omdat na het verslaan van de Pokémon League en het worden van kampioen één laatste taak overblijft: Mewtwo vangen. Eerder in de Generation 1 games leer je al dat Mewtwo een door mensen gecreëerde Pokémon is, die ooit ontsnapte nadat hij te krachtig werd om vast te houden. Laat het nou net zo zijn dat Cerulean Cave de plek is waar Mewtwo zijn nieuwe huis gevonden heeft.

  Je mag alleen Cerulean Cave in als je de Pokémon League gehaald hebt. Op zich ook wel logisch, want de grot is vol met ontzettend sterke Pokémon. De grot zelf is ook een groot doolhof waar je snel de weg kwijt raakt. Het is een grote uitputtingsslag tot je uiteindelijk Mewtwo zelf bereikt; en dan begint het gevecht pas ècht. Voor wie de Master Ball (de bal die elke Pokémon zonder enige moeite vangt) bewaard heeft is het een makkie, maar gezien de meeste van ons dat vroeger niet hadden moet je Mewtwo vangen met een Ultra Ball. Wanneer je deze ontzettend moeilijke taak eindelijk volbrengt dan mag jij jezelf echt de titel ‘Pokémon meester’ geven.

  Omdat Mewtwo zo iconisch en sterk is, verdient de confrontatie met hem de eerste plaats in deze special met de gaafste Pokémon Generation 1 momenten. Er zijn nog veel meer memorabele, opvallende en gave momenten uit de games die ons jaren bijgebleven zijn. Daarom zijn we benieuwd hoe Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee deze nostalgische momenten naar de Nintendo Switch gaan brengen!

  Welke Pokémon Generation 1 momenten vind jij het gaafst?

  Aan welke momenten uit Pokémon Generation 1 denk jij nog iedere dag terug? Laat het ons weten in de comments!

  Pokemon: Let's Go Pikachu

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.