Top 5 Madden NFL 16 Wide Receivers

Article
zaterdag, 25 juli 2015 om 14:00
xgn google image
Nog iets langer dan één maand en Madden ligt in de winkel. De jaarlijkse American Football game van EA Sports vierde twee jaar geleden het 25 jarig bestaan en dit jaar heet de game Madden NFL 16. Gisteren zijn voor een aantal posities de top 5 ratings bekendgemaakt. En we beginnen met de top 5 Madden NFL 16 Wide Receivers!
Madden is voor de Amerikanen de game die wij in Nederland massaal spelen: FIFA. Waar wij massaal tegen elkaar FIFA spelen, spelen de Amerikanen massaal tegen elkaar Madden. Maar ook in Nederland zijn er gamers die zich uren kunnen vermaken met de game. Als ex Wide Receiver gaat Ramon de game uiteraard flink wat uren spelen en daarbij wil je natuurlijk weten welke Madden NFL 16 Wide Receivers de hoogste rating hebben!

Madden NFL 16 Wide Receivers ratings

De Wide Receivers worden voornamelijk op de volgende ratings beoordeeld:
  • Spectacular Catch (SPC): Hoe vaak de receiver met één hand, springend of bij de zij lijn de bal vangt.
  • Catching (CTH): Hoe goed de receiver een bal vangt wanneer er niemand om hem heen staat.
  • Catch in Traffic (CIT): Hoe goed de receiver een bal vangt wanneer er verdediger in de buurt is.
  • Agility (AGI): Hoe goed de speler snelle bewegingen kan maken en draaien door middel van de linker stick.
  • Speed (SPD): Hoe snel een speler kan rennen wanneer hij volledig op gang is gekomen.
  • Acceleration (ACC): Hoe snel een speler zijn maximale snelheid heeft bereikt.
  • Elusiveness (ELS): Hoe snel de speler onverwachte bewegingen kan maken, draaien of een verdediger af kan schudden.
  • Route Running (RTE): Hoe meer afstand een speler kan creëeren bij man op man verdediging.
  • Jumping (JMP): Hoe hoog een speler kan springen.
  • Juke Move (JKM): Effectiviteit van de spelers Juke Move (beweging om een verdediger in verwarring te brengen)
  • Spin Move (SPM): Effectiviteit van de spelers Spin Move (beweging om om een verdediger heen te draaien)
  • Release (RLS): Bepaalt de receivers vaardigheid om onder Press Coverage (duwen van de speler om zijn snelheid te minderen) vandaan te komen
Uiteraard zijn er meerdere vaardigheden waar de Wide Receivers op worden beoordeeld, maar de bovenstaande vaardigheden zijn het hoogst bij de top 5 Madden NFL 16 Wide Receivers. Op de volgende pagina beginnen we met de Wide Receivers.
76031 1

5. Julio Jones - Atlanta Falcons - 94 Overall Rating

Op plaats vijf staat Julio Jones met een Overall Rating van 94. De Wide Receiver van de Atlanta Falcons heeft absoluut geen slechte rating aangezien de speler 97 heeft voor Spectacular Catch, 94 voor zowel Catching, Catch in Traffic en Agility en daarnaast nog eens 92 voor Speed en Acceleration heeft. Om zijn uitermate sterke rating nog een stapje hoger te krijgen staat zijn Route Running op 91 en zijn Elusiveness en Jumping op 87.
Falcons Quintorris Lopez "Julio" Jones won twee keer de Pro Bowl en was de NFL Offensive Rookie of the Month in december 2011. De Wide Receiver heeft ook een club record op zijn naam staan dat in 2014 werd behaald met 1,593 yards. Daarmee werd hij Falcons All-time Single Season Record in Receiving Yards speler!
76032 1

4. Odell Beckham Jr. - New York Giants - 94 Overall Rating

Op plek vier staat de Wide Receiver van de New York Giants die door de community gekozen om op de cover van Madden NFL 16 te staan. Odell Bechham Jr heeft met een rating van 99 op Spectacular Catch en 97 op Catching en Route Running erg sterke ratings ontvangen. Naast deze vaardigheden is hij ook erg sterk met zijn Juke Move, 96, Elusiveness, 94, Acceleration, 93 en Speed van 92.
Odell Bechham Jr is de Offensive Rookie of the Year van 2014 en dat is mede te danken aan zijn spectaculaire acrobatische vangballen (zie video boven het artikel). En alsof dat nog niet genoeg was, vestigde de Wide Receiver ook nog een Wereld Record met de meeste één handige vangballen binnen één minuut (zie video boven alinea). Aangezien Odell Beckham Jr nog een rookie is kan hij nog ontzettend veel bereiken!
76033 1

3. Calvin Johnson - Detroit Lions - 95 Overall Rating

Calvin "Megatron" Johnson speelt voor de Detroit Lions en heeft met een Overall Rating van 95 de derde plaats veroverd. De Wide Receiver heeft de hoogste Release van 98 en zijn vaardigheden op het gebied van vangen zijn ook niet verkeerd. Calvin Johnson ontvangt van EA Sports namelijk een 98 voor Spectacular Catch en 97 voor Catching. Daarnaast ontvangt de speler de ratings 93 voor Agility, 92 voor Route Running, 91 voor Catching in Traffic en 90 voor Juke Move.
Calvin Johnson kreeg zijn bijnaam Megatron vanwege de opmerking van zijn voormalig teamlid Roy Williams die aangaf dat zijn grote omvang en gigantische handen hem deed denken aan de Decepticon. De speler kan ook echt een machine genoemd worden met afgelopen seizoen aan 71 catches voor 1,077 yards en acht Touchdowns.
76034 1

2. Dez Bryant - Dallas Cowboys - 96 Overall Rating

Op plaats nummer twee staat de Wide Receiver van de Dalles Cowboys, Dez Bryant. De speler heeft een Overall Rating van 96 en dat is voornamelijk te danken aan maar liefst drie 98 voor Catching, Jumping en Spectacular Catch. Zijn vang skills zijn dus van ongekende hoogte, maar ook zijn vaardigheden om los te breken zijn erg goed met 91 op Spin Move en 95 op Juke Move. De Elusiveness van Bryant staat op 92 en zijn Acceleration en Speed op 90 en 89.
MAdden NFL 16 Wide Receivers
De Wide Receiver van de Dalles Cowboys was ontevreden met de 89 voor Speed en plaatste een tweet op Twitter. Dez Bryant haalde al snel zijn tweet offline, maar er waren al mensen die een screenshot van zijn tweet hadden gemaakt. De speler staat volgens ESPN Stats & Info op de derde plaatst met Most Received Touchdowns in 1st 5 seasons van de NFL geschiedenis. Op plaats 1 staat de legendarische Jerry Rice met 66, daarna Randy Moss met 60 en vervolgens Dez Bryant met 56, wat overigens wel weer het hoogst was sinds 2010.
76038

1. Antonio Brown - Pittsburgh Steelers - 97 Overall Rating

Op de eerste plaats staat de Wide Receiver Antonio Brown van de Pittsburgh Steelers. De speler heeft de rating 99 voor Catching en Route Running en daarna volgt Catching in Traffic met de rating 98. Ook op het gebied van Elusiveness heeft de speler een hoge rating van maar liefst 96 en ook Juke Move krijgt een hoge rating van 95. Zijn vaardigheden die er volgens voor zorgen dat hij een Overall Rating van 97 krijgt zijn: Speed, 90, Acceleration, 91 en Spectacular Catch op 93.
Antonio Brown heeft al drie keer de Pro Bowl gewonnen in de jaren 2011, 2013 en 2014 en was in 2011 ook de eerste NFL speler die een afstand van 1,000 yards totaal heeft gevangen en daarnaast ook nog eens 1,000 return yards heeft in hetzelfde seizoen. De Pittsburgh Steelers Wide Receiver is verkozen tot nummer 8 van de Top 100 spelers van 2015 en in 2014 was hij nummer 23. Het is dan ook niet gek dat de speler een hoge rating krijgt, maar het opmerkelijkste zijn zijn vaardigheden op het gebied van rennen. Hij deed voorheen aan atletiek en wist zich daarin twee maal te kwalificeren voor de staatsfinales van de 100 meter sprint.
Momenteel zijn nog niet alle statistieken en Overall Ratings van alle spelers bekend, maar in de loop naar de release van Madden NFL 16 worden alle statistieken bekendgemaakt. De release van Madden NFL 16 vind plaats op 25 augustus. Ga jij de game kopen?

Populair Nieuws