Top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen

Article
dinsdag, 25 juli 2017 om 12:08
xgn google image
De nieuwste Sci-Fi blockbuster Valerian and the City of a Thousand Planets is bezig de bioscopen te veroveren. Multitalent en regisseur van de nieuwe film, Luc Besson, staat bekend om verscheidene succesverhalen. Om een beeld van de regisseur van de nieuwe sci-fi film te krijgen hierbij de top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen!
Zoals gezegd is Luc een behoorlijk multitalent en heeft hij aan meer dan genoeg films meegewerkt om het gemiddelde Hollywood CV erbij te laten verbleken. Toch is zijn naam niet zo bekend als die van George Lucas of van Jerry Bruckheimer bijvoorbeeld. Daar gaan we met deze top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen verandering in brengen!
Valerian is een nieuwe bioscoophit die in zijn openingsweekend al een nette 17 miljoen in de VS opleverde. Voor een nieuwe titel en een film die opent tegenover Dunkirk, een film van de hand van Christopher Nolan, is dat totaal geen slechte score. De film vertelt het verhaal van Valerian, niet geheel verrassend natuurlijk, een speciaal agent die samen met zijn partner Laureline het universum moet redden. De rol van Valerian wordt vertolkt door Dane Dehaan, die je nog kent als Harry Osborn in The Amazing Spider-Man 2 en Cara Delevingne ken je waarschijnlijk nog wel als The Enchantress van Suicide Squad.

Top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen

Hoewel we graag verder praten over de toffe film die Valerian is, gaat deze top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen over de regisseur van de film. De regisseur van de film heeft namelijk zowel als schrijver, producer en regisseur meer dan genoeg films op zijn conto. Van actiefilms tot Sci-Fi films tot documentaires, de beste man heeft meer werk geleverd dan een gemiddelde havenarbeider op pensioengerechtigde leeftijd.
In deze top 5 Luc Besson films scheiden we het kaf van het koren en hebben we de beste films voor je geselecteerd. Onder andere om te laten zien hoe voorgaande werken van de regisseur eventueel invloed kunnen hebben gehad op de nieuwe Valerian. Daarnaast is het ook een ode aan Besson om een lijstje met films van deze held op te stellen, het lijkt ons dat hij inmiddels wel een dergelijk lijstje verdient heeft.
In deze top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen komen zowel films van zijn regie voorbij als films die hij heeft geschreven of aan heeft meegewerkt als producer. Zonder verdere omweg zullen we deze top 5 Luc Besson films dan ook gaan aftrappen!
Unleashed van Luc Besson

5. Unleashed

Om de top 5 Luc Besson films te beginnen met een minder bekende, maar niet minder toffe, actiefilm. Unleashed vertelt het verhaal van Danny, een jongeman die van jongs af aan opgroeit bij een onderwereld figuur. Die onderwereldfiguur traint hem als een soort gevechtshond en daarom heeft de jongen de bijnaam Danny the Dog gekregen. Die laatste bijnaam heeft ook te maken met de halsband die Danny om zijn nek heeft, zodra die halsband los gaat dan gaat Danny ook los.
In Unleashed toont Jet Li namelijk zijn vechtkunsten en dat hij die heeft, heeft hij al meer dan eens bewezen. De vechtscénes zijn om door een ringetje te halen en dat laat ook meteen een van de krachten van Luc Besson zien.
De man heeft namelijk een oog voor toffe actie en dat zit in Valerian dan ook wel goed. Overigens zijn er nog grotere titels in dit lijstje waar Luc Besson een hand in heeft gehad. Maar deze Unleashed is een goede om deze top 5 Luc Besson films mee af te trappen. Het is daarnaast meer dan verdiend dat de film een plaatsje in de top 5 beste Luc Besson films die Valerian voorgingen.
115459

4. The Transporter

Deze keiharde en snelle actiefilm laat ook zien dat Luc Besson een oog heeft voor goede actie. In dit geval heeft de regisseur van Valerian het schrijfwerk op zich genomen. Als je de gevechten van Jason Statham in deze film niet kent dan is het toch echt tijd om deze inmiddels vijftien jaar oude film eens te gaan kijken.
De film vertelt het verhaal van Frank Martin, een oud-militair die nu geld verdient door mensen of objecten te vervoeren. Daar komt dan ook de titel van de film vandaan. Frank is namelijk de beste Transporter die de onderwereld kent. Op een dag moet hij een vrij ongewoon pakketje vervoeren en wanneer hij erachter komt wat hij vervoerd barst de actie in The Transporter van begin tot eind los.
We hoeven het waarschijnlijk niet teveel over het verhaal van The Transporter te hebben, die zullen de meeste van jullie wel kennen. Voor de mensen die het nog niet kennen is het misschien een goed idee om deze toffe actiefilm eens te gaan kijken. Zoals gezegd is het inmiddels vijftien jaar geleden dat de film uitkwam en zijn er twee vervolgen en een tv-serie over gemaakt. Wederom laat de hand van Besson toffe actie op het doek zien en wederom zien we dat het met de actie in Valerian wel goed moet zitten.
De keiharde actie, de snelle auto’s en het vechten van Statham toont wat je van een gemiddelde film waar Luc Besson aan heeft meegewerkt mag verwachten. Wat ons betreft kunnen we met een gerust hart zeggen dat de film thuishoort in deze top 5 beste Luc Besson films die Valerian voorgingen!
115460

3. Taken

Zo werd een van de meest iconische quotes uit een van de meest iconische actiefilms van de afgelopen jaren geboren. Liam Neeson had voor hij de rol van Bryan Mills op zich nam al meer dan genoeg films op zijn CV staan. Met Taken begon zijn tweede leven als actieheld in een brute actietrilogie. Wederom laat Luc Besson zien dat hij wel weet hoe een toffe actiefilm eruit moet komen te zien.
Want de meeste mensen zullen het er wel mee eens zijn wanneer we zeggen dat Taken een van de beste actiefilms van de afgelopen 20 jaar is, als het niet een van de betere actiefilms aller tijden is. Naast het feit dat Luc Besson als schrijver aan de eerste film heeft gewerkt, heeft hij ook nog eens als producer van de andere twee films in de trilogie gewerkt. Net als de nummer 4 in deze lijst, The Transporter, zijn er namelijk drie delen van de films gemaakt en is er een serie over het leven van Bryan Mills vóór de films gemaakt.
Opnieuw toffe actie in deze top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen. Inmiddels lijkt het ons dat we wel hebben bewezen dat de beste man wel weet hoe hij aan een actiefilm moet werken. Maar met alleen actie ben je er natuurlijk nog niet in een science fiction film. Je moet voor een goede science fiction films ook gebruik maken van toffe effecten en bijzondere omgevingen. Laat het nou zo zijn dat Besson daar ook een handje van heeft.
115461

2. Lucy

Een goed voorbeeld van goede science fiction is Lucy. Deze film met Scarlett Johansson en Morgan Freeman, niet de minsten, in de hoofdrol laten zien dat Besson ook wel van wanten weet als het op science fiction films aankomt. Daarnaast blijkt dat de beste man ook wel in zijn eentje een goede film weet te maken, zowel het schrijfwerk als het regisseerwerk is van de hand van de alleskunnende Parijzenaar. Dat alleen al lijkt ons genoeg reden om vertrouwen te hebben in de science fiction actie in de nieuwe Valerian and the City of a Thousand Planets.
Lucy speelt zich af in onze eigen tijd. Scarlett Johansson vertolkt de rol van Lucy die na verzeild te zijn geraakt in een nare situatie met nieuwe drugs de volledige potentie van haar brein ontketend. Jammer genoeg voor de mensen die haar lieten smokkelen ontketend ze die krachten op hen. Wat volgt is een rollercoaster aan eindeloze actie die je van begin tot eind weet te boeien.
Lucy is misschien niet een hyperfuturistische film zoals Valerian, maar het komt al meer in de buurt dan voorgaande films in deze top 5 Luc Besson films. De film laat in elk geval zien dat het met de actie in Valerian wel goed moet zitten, want het is de vierde film op rij waarin je van begin tot eind wordt meegezogen in toffe actie. Als dit je nog niet heeft overtuigd over de actie van Valerian and the City of a Thousand Planets dan weten we het ook niet meer.
Maar zoals je misschien hebt gezien zitten we in deze top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen pas op de nummer twee. Dit betekent dat er in elk geval één film van de hand van deze legende nog meer in de buurt komt van de nieuwe film. Of beter gezegd; de nummer één laat nog beter zien hoe de regisseur van Valerian weet om te gaan met toffe science fiction actie!
115462

1. The Fifth Element

Bruce Willis, Gary Oldman en een jonge Mila Jovovich in hele toffe science fiction actie? Waar moeten we tekenen voor zo’n film?!
Nee, het gaat hier niet om een film die nog uit moet komen. The Fifth Element uit 1997 is de overduidelijke nummer één in deze top 5 Luc Besson films die Valerian voorgingen. De film heeft namelijk alle elementen waaraan je als het goed is inmiddels een Besson film weet te herkennen. De film heeft namelijk toffe acteurs, toffe actie en nog toffere effecten bij elkaar gerold in een futuristische setting.
Daarnaast is The Fifth Element een van de eerste écht grote producties van de hand van Besson. Dit laat in elk geval zien dat de beste man met het regisseren van de nieuwe Valerian film thuiskomt na 30 jaar allerlei andere werkzaamheden te doen. Genoeg reden om vertrouwen te hebben in de nieuwe Sci-Fi film.
The Fifth Element draait om Korben Dallas, vertolkt door Bruce Willis. Korben is een taxichauffeur die op een dag wel een heel bijzonder ritje krijgt voorgeschoteld. Hoewel hij in eerste instantie niet zit te wachten op het juk dat hem wordt bezorgd, heeft hij door een samenloop van omstandigheden geen keus meer. Wat volgt is een film waarin Willis laat zien dat hij ook echt wel weet hoe hij in een toffe science fiction film moet spelen.
Hoewel er van alles gezegd kan worden van sommige keuzes in The Fifth Element, zoals het casten van Chris Tucker voor een komische noot, is de film op de eerste plaats een toffe Sci-Fi film. Dat laatste is wat ons betreft in elk geval de belangrijkste reden om de film op de eerste plaats in deze top 5 beste Luc Besson films die Valerian voorgingen te zetten.

Sci-Fi film Valerian van Luc Besson

Valerian and the City of a Thousand Planet is een science fiction film die de belofte maakt van toffe effecten en spannende actie. De film is gebaseerd op een stripboekenreeks die in 1967 voor het eerst uitkwam en 43 jaar later in 2010 haar laatste exemplaar kende. De stripboeken vonden in eerste instantie gretig aftrek in Frankrijk en werden vervolgens in de jaren tachtig ook naar het Engels vertaald. Volgens sommigen is onder andere de Star Wars reeks gebaseerd op de van oorsprong Franse stripboeken.
Daarnaast is de artiest die heeft gewerkt aan de effecten in The Fifth Element een van de artiesten die de Valerian stripboeken heeft gemaakt. Het is dus niet de eerste keer dat Luc Besson in aanraking komt met het dynamische ruimteduo.
Valerian and the City of a thousand Planets is vanaf 26 juli in de bioscoop. Tot die tijd zou je jezelf eerst nog kunnen vermaken met een van de vijf films uit deze top 5 beste Luc Besson films die Valerian voorgingen.

Populair Nieuws