Top 5 leukste comedy films op Netflix

Article
maandag, 13 april 2015 om 18:20
xgn google image
Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Netflix is daar een uitstekend voorbeeld van. Je hebt zoveel keus, dat je blijft scrollen op zoek naar een film waar je echt zin hebt. Om de keuze wat makkelijk te maken hebben we hieronder een top 5 leukste comedy films op Netflix voor je. Voor ieder wat wils!

5. Tropic Thunder

Een van de, zo niet dé, beste comedies van 2008. Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black en Jay Baruchel spelen acteurs die bezig zijn met de opnames van een oorlogsfilm. Wat blijkt, door een aantal omstandigheden blijft het niet bij soldaatje spelen en moeten ze écht de militair uithangen. Hilariteit volgt.
Geniale gastrollen van onder andere Danny McBride en Tom Cruise maken dit een komische topper! Daarnaast zijn er ook erg leuke cameo's van Tobey Maguire, Jennifer Love Hewitt, Lance Bass, Jon Voight, Jason Bateman en Matthew 'alright, alright, alright' McConaughey.
Tobey Maguire speelt bijvoorbeeld in een trailer voor een niet bestaande film ("Satan's Alley") die aan het begin van Tropic Thunder wordt getoond. Opvallend genoeg heeft Tobey Maguire in het echt wel de MTV Awards 'Best Kiss' prijs waarnaar ook in de neppe trailer gerefereerd wordt.
Beste quote: Never go full retard.

4. Austin Powers: International Man of Mystery

Een klassieker uit de jaren 90 die twee vervolgen voortbracht. Maak kennis met de lelijke maar charmante Austin Powers (Mike Myers) die in de jaren 60 een bourgondisch leven als geheim agent heeft. Hij is desalniettemin dedicated to the cause, want hij vriest zichzelf in om de gevreesde Dr. Evil te bestrijden in de jaren 90.
Maar veel zaken zijn niet meer hetzelfde dertig jaar later! Veel flauwe en seksistische grappen, veel mooie vrouwen (Elizabeth Hurley *kwijl*) en veel actie! Als je geen zin hebt in zo'n serieuze James Bond film, kijk dan Austin Powers want het is één grote parodie van de standaard spionagefilm.
Beste quote: Why take the escalator when I have a perfectly good canoe right here?

3. Midnight in Paris

Tijdens een trip naar Parijs wordt een schrijver (Owen Wilson) elke nacht om 12 uur terug in de tijd geplaatst naar 1920. Dit zou hem kunnen helpen om eindelijk z'n roman af te schrijven, maar gaat het niet ten kosten van de relatie met z'n vriendin, gespeeld door Rachel McAdams?
Tenzij je Owen Wilson irritant vindt is dit de perfecte komedie om met je vriendin te kijken. Woody Allen heeft het weer te pakken met deze film, waarvan hij zowel de regisseur als schrijver is.
Beste quote: I'm having trouble because I'm a Hollywood hack who never gave real literature a shot.

2. Yes Man

Jim Carrey was in de jaren 90 onstopbaar en kreeg een grote schare volgelingen die zich bij elke film een scheur lachten. Na de eeuwwisseling was eigenlijk alleen Eternal Sunshine of the Spotless Mind noemenswaardig, waarin hij liet zien ook als serieus acteur uit de voeten te kunnen.
Maar in 2008 kwam er nog leuke comedy film uit, waarin Carrey zowel weer eens lekker gek kon doen en ook romantisch klef aan de gang kon met Zooey 'perfect quirky girlfriend' Deschanel. Enigszins vergelijkbaar met Liar Liar, gaat Yes Man over een queeste van een uitgebluste 40er om iets van zijn leven te maken door een jaar lang op elke vraag 'yes' te antwoorden.
Een interessant en positief concept, wat natuurlijk ook nog tot de nodige grappige situaties leidt. Bovenstaande YouTube clip laat Carrey's zangkunsten zien in een klassieke scène uit Yes Man.
Beste quote: I didn't think I had anything to share. But now I know that what I have to share is pretty huge, and I want to share it with you.

1. Old School

Deze klassieke comedy film kan inmiddels wel Old School genoemd worden, aangezien 'ie alweer uit 2003 stamt. Vince Vaughn, Will Ferrell, Luke Wilson, Sean William Scott en Jeremy Piven hebben geweldige chemie en zorgen voor hilarische scènes en vele quote-waardige uitspraken.
Wat gebeurt er als je een aantal ouwe gasten in een huis op een universiteitscampus dropt? Alleen maar feesten! Maar de universiteit pikt dat niet zomaar, en probeert onze helden waar mogelijk tegen te werken.
Hoewel Old School misschien eerder een typische mannen komedie is, moet eigenlijk iedereen die van comedy films houdt deze kijken op Netflix!
Beste quotes: You're my boy, Blue! / I'm here for the gangbang...? / We're going streaking!

Populair Nieuws

Laatste Reacties