GTA 5 release - toffe specials van Rockstars game op een rijtje

Article
dinsdag, 14 april 2015 om 11:27
xgn google image
We mogen weer los met GTA 5! Dit keer op de PlayStation 4 en Xbox One, met mooiere graphics, bakken met extra content én een geheel nieuwe first-person mode. Hier bij XGN hebben we door de jaren heen al veel geschreven over GTA, dus we sommen de leukste dingen voor je op.
Over Grand Theft Auto is namelijk veel te vertellen, dus dat doen we dan ook graag. Over GTA 5, maar ook over de voorgaande delen in de serie, waar wij hier (vrijwel) allemaal mee opgegroeid zijn. Daarom maken we nu een special die volgepropt zit met allemaal GTA-content; een best-of, eigenlijk, zodat je al die mooie content niet hoeft te missen.
Grand Theft Auto V ligt morgen in de winkels voor de PlayStation 4 en Xbox One, en verschijnt op 27 januari voor PC.

Review GTA 5 (PlayStation 4, Xbox One)

Is de game de moeite waard, of is het gewoon weer hetzelfde liedje? Voor dat laatste hoef je niet bang te zijn, wat de radiostations in de vernieuwde versie zijn aangevuld met nieuwe hits. Dat is al een van de vele vernieuwingen die deze versie zal bieden; je leest er alles over in onze review.
De recensie van GTA 5
62059 15

Is GTA 5 de aanschaf waard?

Wie bij XGN gaat de Grand Theft Auto V voor PS4, Xbox One of PC halen? Je leest het in deze special, waarin iedereen zijn ongezouten mening heeft over de vernieuwde versie van de game.
We vragen de redactie of zij GTA 5 voor PS4 of Xbox One gaan halen.
62060 15

Beste 10 beste nummers uit de GTA 5 soundtrack

Grand Theft Auto staat altijd bekend om zijn sfeervolle en gevarieerde soundtrack, en die ontbreekt in GTA 5 absoluut niet. Daarom kijken we naar de tien beste nummers die je het beste kunt luisteren in GTA 5. Of niet, natuurlijk, het is geheel aan jou. Er zitten toch talloze nummers in de game, dus keuze zat.
De tien beste nummer uit de soundtrack van GTA 5
62061 16

Komt first person mode ook naar GTA 5 voor PS3/Xbox 360?

De nieuwe first person mode is waarschijnlijk een van de redenen waarom je GTA 5 voor de PlayStation 4 of Xbox One gaat halen. Mooi, maar komt deze modus eigenlijk ook naar de Xbox 360 en PlayStation 3? In deze special zijn we op zoek gegaan naar het antwoord.
Komt de GTA 5 first person mode ook naar Xbox 360 en PS3?
62066 1

GTA 5 auto's vs. echte modellen

In GTA hoef je nooit bang te zijn dat er een tekort is aan auto's. Nou ja, als je vast zit in het bos op boven op een berg misschien, maar in de stad rijdens tientallen prachtige auto's vrij rond om zo door jou gejat te worden. Veel van deze auto's zijn (sterk) gebaseerd op bestaande modellen, die wij in deze special naast het in-game model leggen.
Welke auto's uit GTA lijken het meest op het echte model?
62067 8

Alle GTA 5 cheats op een rij

Cheaten maakt GTA een stuk leuker (lees maar verder, dan vind je de leukste cheats in de complete serie) en ook in GTA 5 is het weer mogelijk om de gekste dingen uit te halen door wat codes in te voeren. Hier een overzicht van alle cheats in de game.
In GTA 5 kun je weer cheaten, dus hier een overzicht met alle cheats.

De vijf leukste cheats in GTA 5

Natuurlijk hebben wij ook onze mening welke cheats het leukst zijn. In deze special vind je de vijf leukste cheats uit GTA 5.
62070 2

De geschiedenis van Grand Theft Auto: van GTA 1 tot en met GTA 5

GTA heeft een lange geschiedenis, want is al sinds 1997 een van de populairste games in gameland. Die populariteit is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid, want tegenwoordig kan Rockstar elke zucht of scheet niet laten zonder dat de gehele gamepers er bovenop duikt.
In deze special kijken we terug naar zeventien jaar Grand Theft Auto en komt alles tot en met deel vijf voorbij.
In deze uitgebreide geschiedenis van GTA wordt elk deel tot en met GTA 5 besproken.
62071 3

GTA in de media door de jaren heen

Grand Theft Auto krijgt veel aandacht in de media; vaak positief, maar soms ook negatief. Amerikaanse 'advocaten' (zoals Jack Thompson) die de game willen verbieden wegens te veel geweld, of Linsay Lohan die Rockstar aanklaagd omdat er een karikatuur van haar gemaakt zou worden.
Allemaal interessante media-aandacht dus, wat wij in deze special inpakken en samenvatten.
GTA is ene grote game die veel aandacht in de media krijgt; zowel positief als negatief.
62072 3

De top 5 leukste cheats in GTA

Wees eerlijk, jij hebt ook cheats gebruikt in een van de GTA-delen. Er bestaan er tientallen, zo niet honderden waarmee je de game een stuk leuker of gekker kunt maken wanneer je even geen zin hebt in de serieuze missies. Jetpacks, straaljagers, de hele bevolking die met elkaar op te vuist gaat.
In deze special kijken we naar de vijf leukste cheats uit GTA. Mis je er een paar? Laat het weten in comments.
De top vijf leukste cheats in GTA
62080 3

De mooiste GTA-momenten van de redactie

Hier bij XGN zijn er veel mensen die Grand Theft Auto al jaren spelen en hier mooie herinneringen aan over houden. In deze special hebben wij enkele GTA-liefhebbers op de radctie gevraagd wat hun favoriete moment is in de hele serie. En dan krijg je dit soort uitspraken:
Bij XGN zijn er veel GTA-liefhebbers die allemaal hun favoriete moment hebben in GTA.
70051

GTA 5 PC Release

Met de langverwachte release van GTA 5 voor de PC, hebben we ook nog een aantal extra specials voor jullie! Allereerst hebben we een aantal hilarische reacties op het uitstel van de PC versie, en kun je checken of onze verwachtingen van de PC versie uit zijn gekomen! Natuurlijk is de PC versie de superieure versie van GTA 5, en kunnen "vuile console-plebejers" nu eindelijk de mond gesnoerd worden!
wlenmcvdwcbjstlkq9bv
Bovenstaand tafereel is voorbij! Nu nog het volgende obstakel...
Ondanks het lange wachten vond bijna driekwart van de bezoekers de GTA 5 PC release nog altijd 'Hot!', bleek uit onze poll. De definitieve verschillen waarop het Master Race losgaat hebben we ook voor je op een rijtje gezet, waardoor de vergelijkingen met de inspiratiebron van Los Santos alleen sterker worden!
Enjoy!