Top 5 Indigo games: Welke games moet je naar uitkijken!

Article
vrijdag, 02 oktober 2015 om 17:38
xgn google image
Afgelopen dinsdag vond het jaarlijkse Indigo evenement plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Nederlandse gamedevelopers lieten hun huidige projecten zien aan het publiek en aan elkaar. XGN maakte een lijst van de top 5 Indigo games die jij moet gaan spelen!
Games uit Nederland hebben lang niet altijd een grote markt, toch is er veel talent van eigen bodem. In deze top 5 zie je een lijstje van de beste Nederlandse games die Indigo te bieden had.

Top 5 Indigo games: 5. Herald

Een van de sterke games op Indigo is Herald. Herald is een interactief drama. De game speelt zich als een point-and-click maar biedt meer. In verschillende stukken kan je ook even rondlopen op het Schip The Herald. Het is de eerste game van ontwikkelaar Wispfire waar zij sinds maart vorige jaar aan bezig zijn.

In Herald speel je Devan Rinsburg, een jongen die opgroeide in het 19de eeuwse westen. Hij komt oorspronkelijk uit de Oosterlijke koloniën. In Herald keert hij terug naar zijn land van herkomst. Hij vertelt een verhaal over deze reis aan Rani, een mysterieuze vrouw waardoor Devan gevangen gehouden wordt.
Het verhaal speelt zich af in twee tijden. De tijd waarin Devan zijn verhaal vertelt aan Rani en de tijd waarin hij het verhaal beleeft. Door het spelen van de verschillende levels vertel je in feite het verhaal met Devan mee. De keuzes die jij maakt in het spel hebben gevolgen voor het verhaal dat Devan aan Rani vertelt.
De verschillende keuzes zijn dan ook van groot belang in het spel. Jouw handelen beïnvloedt naast welke sidequests je kan doen ook het hoofdverhaal. Zo kun je kiezen of je mede bemanningsleden verraadt of ze juist helpt hun daad te verduisteren. De gevolgen voor beide keuzes zijn uiteraard anders.
Wispfire heeft met de game geprobeerd de klassendynamiek van de 19de eeuw weer te geven.

De debuutgame van Wispfire komt in twee delen uit maar is ook in een bundel te kopen. De release is in het eerste kwartaal van 2016, waarschijnlijk maart. Het spel gaat zo'n tien euro per deel kosten.
79380

Top 5 Indigo games: 4. Rogues with benefits

De jongens van Rogue with Benefits zijn pas drie maanden geleden begonnen met de development van de game, maar zij toonden op Indigo al veel potentie. De adventure game draait volledig op samenwerken met je vrienden. In een 4 speler online co-op ga je samen op avontuur.
Het motto van het spel is Come die with your friends en het spel heeft dit motto volgens maker Sebastiaan Zwezerijnen niet voor niets.
Als je kijkt naar het uiterlijk van Rogues with benefits kijkt dan valt met name de eenvoud van omgevingen op.
Dat de developers het belang van het aantal spelers inzien is niet zo gek. Het spel zal staan en vallen op het spelers aantal.
Om zoveel mogelijk spelers al vroeg te betrekken in het spel hebben de makers een Alpha acces op hun site. Daarnaast houden ze fans via de site op de hoogte van de ontwikkelingen in de game. Rogues with benefits komt in het derde kwartaal van 2016 uit op Mac, PC en Linux. Maar voor die tijd zal er waarschijnlijk een bèta test zijn.
79382

Top 5 Indigo games: 3. Chalo Chalo

Chalo Chalo schittert in eenvoud. Het is een lokale multiplayer racegame van ontwikkelaar Sparpweed. Dit tactische racespel zorgde op Indigo voor fanatieke racepotjes tussen spelers en het was al snel te zien waardoor dit kwam.
Het doel van het spel is zo snel mogelijk van links in het scherm naar een vooraf bepaald punt rechts in scherm komen. In Chalo Chalo is de belangrijkste factor de route die een speler neemt met zijn stipje. De stipjes bewegen allemaal niet heel snel maar door de juiste keuze te maken kun je als speler versnellen, vertragen of andere de pas afsnijden.
Het terrein bij Chalo Chalo is de sleutel voor de race game. De ondergronden zijn gras(groen), teer(zwart) en wit(ijs) het grijze gedeelte is een normale ondergrond. De speler versneld wanneer hij op gras is, vertraagd op teer en is moeilijk stuurbaar op ijs. Volgens mede-ontwikkelaar Richard Boeser kwam de inspiratie voor de game tijdens een wandeling.
De balletjes in Chalo Chalo hebben geen hoge standaardsnelheid. Een afweging die de makers bewust hebben gemaakt.
Op dit moment is Chalo Chalo nog in de Alpha fase. De ontwikkelaars houden een blog bij waar je de voortgang van de game op kan zien. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet te zeggen. Richard Boeser en Tomasz Kaye zijn al sinds 2012 met de game bezig maar werken niet fulltime aan de game.
79385

Top 5 Indigo games: 2. Tic Toc Tower

Tic Toc Tower is maandag uitgebracht en was ook bij Indigo een succes. In de pixelplatform game van Sneaky Mammoth draait alles om haast.
Sneaky Mammoth heeft bewust voor het pixelgenre gekozen. Volgens ontwikkelaar Hans Dunnik geeft het meer ruimte voor de fantasie van de speler.
Die hardheid uit zich ook in de tijdsdruk: elk leven in Tic Toc Tower duurt tien seconden. Het spel is zo gemaakt dat elke keer als je bij de uitgang van een level komt het als een opluchting voelt. Voor de opluchting heb je niet echt tijd want de tijd voor het volgende level tikt al weg. Dit is volgens één van de ontwikkelaars Hans Dunnik hetgene dat het spel zo leuk maakt.
Sneaky Mammoth wil hun spellen zo maken dat de speler zich echt goed voelt wanneer hij het spel. Daar hoort ook bij dat een speler afgestraft wordt op het moment dat hij het niet goed doet.

"Wanneer je een level niet haalt ben je gewoon game over. Geen levens, geen hartjes, gewoon klaar, game over en uit."

Toch is het niet zo dat je het spel niet onder de knie kan krijgen. Er is een tutorialmodus zonder tijdslimiet en ook in het spel worden hints gegeven. Maar wanneer je eenmaal voor het echie speelt moet het snel, goed en foutloos.
In Tic Toc tower zijn er acht karakters om de levels mee te halen. Elk karakter heeft unieke vaardigheden die voor en nadelen brengen. Hierbij is als basis een soort gentlemantype. Maar er is ook een kip die ervoor zorgt dat je nooit hoeft te bukken maar er zijn ook karakters die kunnen double jumpen of zweven. Elke speler kan zo een karakter kiezen dat past bij de eigen speelstijl.
Hoewel Tic Toc Tower pas net uit is denkt Sneaky Mammoth al na over een volgende game. Veel wilden zij er nog niet over kwijt maar er werd een kleine hint gegeven. Het zal iets zijn dat veel met horror te maken krijgt.
Tic Toc Tower is al beschikbaar op Steam. Tot 5 oktober krijg je zelfs 25% korting op het spel.
79408

Top 5 Indigo games: 1. Munch Time 2

De tofste game om naar uit te kijken is toch echt Munch Time 2 van ontwikkelaar Gamistry. De kleine kameleon was in het vorige deel de hoofdrolspeler van een puzzlegame. In deel 2 heeft Munch veel meer vrijheid om zijn honger te stillen.
Je loopt in Munch Time 2 door een 2D-wereld. Munch is gestrand op een eiland en moet het eiland verkennen. Op het eiland lopen Leaflets rond. Dit zijn een soort levende plantjes met gortdroge humor. De Leaflets lopen gevaar en roepen de hulp in van de kleurrijke kameleon.
Het doel van het spel is het verzamelen van crumbs, een roze lekkernij waar Munch dol op is. Onderweg naar het eten verzamel je sunbits. Dankzij deze gele driehoekjes speel je nieuwe mogelijkheden vrij.
Munchtime 2 heeft behalve een gloednieuw verhaal ook een andere speelmanier dan Munch Time 1. In Deel 1 kon het kleurrijke poppetje nog niet springen. Dit leert hij echter in het begin van deel twee meteen en gebruikt hij de gehele game veelvuldig. Via bloemen kan de kameleon steeds hoger komen. In zijn rondspringende tocht over het eiland krijgt Munch te maken met een aantal vijanden variërend in grootte en moeilijkheidsgraad. Deze kan je verslaan door er op te springen.
Gamistry is met deze manier van spelen afgestapt van het puzzlergenre. Ontwikkelaar Gamistry denkt echter dat fans van de vorige game ook van Munch Time 2 zullen genieten.
Munchtime 2 krijgt 100 levels en zorgt voor zo'n vier tot zes uur speeltijd. Het spel komt in de zomer van volgend jaar uit op iOS en Xbox One maar ontwikkelaar Gamistry sluit niet uit dat de groene viervoeter later nog op de Playstation en Android gaat rondloopt.

Populair Nieuws