FIFA 16 - Bouw je eigen team in FUT Draft

Article
vrijdag, 02 oktober 2015 om 17:21
xgn google image
Ultimate Team is misschien wel de populairste spelmodus in de FIFA franchise. Het speltype, waarbij je zelf een team op moet bouwen om online tegen anderen te spelen, heeft er Ultimate Team er in FIFA 2016 zelfs een nieuwe speelmanier bij: FUT Draft
In FIFA 2015 bracht EA al een aantal veranderingen aan in Ultimate Team. Zo kwamen er leenspelers die je tijdelijk kon gebruiken. In FIFA 16 brengt EA nog meer vernieuwingen in de online modus. Er is bijvoorbeeld een hele nieuwe spelmodus genaamd FUT Draft.

Nieuwe Ultimate Team modus: FUT Draft

FUT Draft werkt op een hele andere manier dan de normale spelmodus in Ultimate Team. In FUT Draft stel je een team samen voor een serie van maximaal vier wedstrijden. Je selecteert je spelers voor elke positie aan de hand van een keuze uit vijf verschillende spelers die op die plek kunnen spelen. Stapsgewijs bouw je een eigen team.
Met je opgebouwde team speel je een serie van maximaal vier wedstrijden. Dit kan zowel online als offline. Bij elke wedstrijd die je wint worden de beloningen beter. Bij elke overwinning kan je dus meer munten of hogere pakketjes verdienen.
Om deel te nemen aan FUT Draft moet je 15,000 ultimate team coins, 300 FIFA punten of een draft token betalen. Draft tokens zijn te krijgen in Ultimate team pakketjes. Dat is een behoorlijke investering en daarom is het goed om vooraf te weten hoe je een team opbouwt. Dan krijg je het misschien wel voor elkaar om de beste teams van het spel te evenaren
79489

FUT Draft stap 1: Kies je formatie

De eerste stap in FUT Draft is het kiezen van je formatie. Je kan als speler kiezen uit vijf verschillende formaties. Kies de formatie waarmee jij het vertrouwtst bent of gebruik de FUT Draft modus om eens een nieuwe tactiek te proberen.
De formaties waaruit je kan kiezen zijn willekeurig en het kan daarom voorkomen dat jouw favoriete opstelling er niet bij zit. Ervaring leert dat de beste opstellingen uitgebalanceerd zijn. Dat wil zeggen dat je genoeg spelers in de verdediging kan houden zonder te weinig aanvallers te krijgen. Een formatie als 4-3-3 of 4-2-3-1 lijkt dan ook het meest geschikt te zijn.
79490

FUT Draft stap 2: Kies je captain

De tweede stap in het opbouwen van je eigen selectie is het kiezen van je captain. Uit vijf willekeurige wereldsterren kan je een captain uitkiezen om voor je team te laten spelen. Hierbij is het verstandig om goed te letten op de positie van de speler. Natuurlijk is het verleidelijk meteen Messi te kiezen wanneer hij erbij zit maar als jij een formatie hebt zonder een rechtsbuiten positie kan je overwegen om voor een speler te gaan die wel in je formatie past.
79491 1

FUT Draft stap 3: Vul je selectie

Nadat je een captain gekozen hebt kun je aan de slag met de rest van je posities. Net als bij de andere speltypen in Ultimate team bestaat je selectie uit 23 man dus je hebt nog wel even te gaan. Voor elke plek in je selectie krijg je vijf willekeurige spelers waar je uit kan kiezen.
De vijf spelers in een draw kunnen elk type speler zijn. Dus ook team van de week spelers, legends (dit geldt alleen voor Xbox) of andere speciale spelers. Het kan dus zomaar voorkomen dat je één van deze topspelers krijgt! Dit roept een interessante keuze voor de speler op. Ga je voor de hoogste speler uit de draw of ga je voor een uitgebalanceerde team chemistry
Team chemistry speelt namelijk ook in FUT Draft een rol. Wanneer je met aan elkaar gewaagde teams speelt, kan je teamgeest net het verschil maken om je naar de overwinning te helpen. Een uitgebalanceerde selectie kiezen in plaats van een verzameling verschillende topspelers kan dus net het verschil maken.
Wanneer je de selectie helemaal vol hebt kan je nog schuiven wat je wilt qua spelers en positie. Dat je een speler gekozen hebt in de draw voor een rechtsvoor betekent dus niet dat je hem niet rechtsback neer kan zetten. Let wel op: het neerzetten van een speler op de verkeerde positie heeft grote invloed op zijn chemie met de rest van het team en dus op je teamgeest.

Populair Nieuws