Top 5 Gwent Card Game gameplay details - A new player appears!

Article
maandag, 22 augustus 2016 om 17:02
xgn google image
The Witcher 3 was een titel waar veel gamers uren in hebben verloren. Een groot deel van die uren is waarschijnlijk ook gestoken in de minigame Gwent. CD Projekt Red gaat na veler verzoek ook een eigen Gwent game uitbrengen. Alles wat je moet weten lees je in deze top 5 Gwent Card Game gameplay details!
Zoals gezegd is Gwent een zeer populaire minigame waar een veelvoud aan spelers veel uren heeft verloren tijdens The Witcher 3. Hoewel er een gigantische open wereld om te verkennen was, zagen veel spelers zich nog steeds aan een tafel in een donkere bar zitten om Gwent te spelen.
Tijdens de presentatie van de game op Gamescom werd duidelijk hoeveel spelers zich dusdanig hebben vermaakt met Gwent. De emails met verzoeken voor een losse Gwent game bleven binnenstromen aan het adres van CD Projekt Red en dat was voor de ontwikkelaar reden genoeg om een losse cardgame in het leven te roepen.
Maar een losse uitvoering van de minigame was voor de ontwikkelaar lang niet genoeg. Er zijn meer dan genoeg vernieuwingen aan het kaartspelletje toegevoegd om een top 5 mee te vullen. Laat dat nou precies hetgeen zijn dat we gaan doen in deze top 5 Gwent Card Game gameplay details!

5. 3D animaties

De kaarten in The Witcher 3 waren natuurlijk al door een ringetje te halen. Maar CD Projekt Red zou niet de ontwikkelaar zijn die we kennen als ze niet iets totaal nieuws toe zou voegen aan de titel. Waar je jezelf tijdens de gigantische open wereld RPG al kon vergapen aan de schitterend vormgegeven kaarten, heeft de ontwikkelaar ook vernieuwingen toegevoegd aan de animaties.
De nieuwe kaarten die je in de Gwent Card game terug zult zien zijn namelijk volledig opnieuw vormgegeven. Hoewel je in eerste instantie zou denken dat dit niet nodig is, zal je daar na het zien van de vernieuwde kaarten waarschijnlijk wel op terugkomen. Als je namelijk een gedetailleerd kijkje neemt van de kaarten, dan zal je zien dat deze nu in volledig 3D zijn vormgegeven.
Waar andere cardgames dus simpelweg “platte kaarten” in de game heeft zitten, zie je in de Gwent Card Game dat deze kaarten er net even iets anders uitzien. De monsters die op de kaarten staan weergegeven zien er namelijk uit alsof ze je elk moment kunnen bespringen en je de strot af zullen bijten. Je zult dus tijdens het spelen van het spel naast het bedenken van een tactiek ook een behoorlijke tijd steken in het bekijken van de kaarten.
De eerste stap in het vernieuwen van het Card Game genre is dus al gezet door CD Projekt Red vanwege het feit dat ze de kaarten hun eigen animaties heeft gegeven. Het is in ieder geval meer dan genoeg reden om de 3D animaties in deze top 5 Gwent Card Game gameplay details te zetten.
96566

4. Opnieuw gebalanceerd

Maar zoals gezegd is er meer dan genoeg nieuws toegevoegd aan de game en dat betekent ook dat je nieuwe gameplay mag verwachten. Waar je in The Witcher 3 vrij eenvoudig wist te winnen van de meeste tegenstanders, zal je merken dat dit in de standalone versie van het spelletje een stuk minder makkelijk is. De game is namelijk opnieuw gebalanceerd om ervoor te zorgen dat elke speler een eerlijke kans heeft om de match te winnen.
Natuurlijk is de gameplay zelf vrij weinig veranderd ten opzichte van het kaartspelletje dat je kent uit The Witcher 3. Je speelt nog steeds 3 rondes waarin je de tien kaarten die je aan het begin van het spel krijgt moet zien te spelen. De persoon die tijdens een bepaalde ronde de meeste punten weet te scoren wint die ronde. Het is dan natuurlijk wel zo dat je zuinig om moet gaan met je kaarten om ook in de volgende ronde als winnaar uit de bus te komen.
De gameplay van het spelletje is dus nog niet al te veel veranderd. De ontwikkelaar heeft er wel voor gezorgd dat de spelers allemaal een eerlijke kans hebben om te kunnen winnen. Wanneer je dacht dat je tijdens het spelen van de Witcher een goede Gwent speler was, moet je dus niet denken dat je ook tijdens het spelen van de Gwent standalone card game eenvoudig genoeg als winnaar uit de bus weet te komen.
Het feit dat de ontwikkelaar begrijpt dat ze niet eenvoudigweg een minigame in een volwaardige game kon uitbrengen, maakt in ieder geval dat het opnieuw balanceren van de kaarten een goed punt in deze top 5 Gwent Card Game gameplay details heeft verdiend!
96567

3. Verschillende tactieken

Door het feit dat de kaarten opnieuw zijn gebalanceerd, maakt dit dat je ook een stuk tactischer te werk moet gaan met je kaarten. Wanneer je bijvoorbeeld in de eerste ronde je sterkste kaarten hebt gespeeld, zal je merken dat je het in de volgende ronden een stuk lastiger zult gaan krijgen. Je hebt voordat je aan een potje Gwent begint wel degelijk een goede tactiek nodig.
Gelukkig voor jou als speler zijn de kaarten dusdanig goed uitgelegd dat je voordat je ook maar een kaart hebt gelegd een goede tactiek kunt bepalen. Je zult namelijk echt een goed inzicht nodig hebben om het spel te kunnen winnen. De tegenstander heeft natuurlijk even goed een tactiek en wanneer een van de twee tactieken als beste uit de bus blijkt te komen is diegene natuurlijk de winnaar.
Je kunt ervoor kiezen om op basis van je kaarten als overwinnaar uit de bus te komen. Dit betekent dat je de winst voor het grootste deel op basis van geluk laat uitkomen. Een andere manier om te winnen is door puur te bluffen. Deze laatste tactiek zal waarschijnlijk voor pokeraars zeer bekend in de oren klinken.
Wanneer je namelijk niet al te sterke kaarten in handen hebt, zal je moeten roeien met de riemen die hebt. Of in dit geval moet je het doen met de kaarten die jou bedeeld zijn. Wanneer vervolgens ook nog blijkt dat je tegenstander vele malen sterkere kaarten in handen heeft, dan zal je toch echt moeten doen alsof jij met veel sterkere kaarten aan het spelen bent.
Dit laatste doe je door op de juiste momenten een ronde af te kappen, hierdoor denkt je tegenstander dat je de volgende ronde nog veel sterkere kaarten gaat gebruiken. Op dat moment zal de tegenstander waarschijnlijk zo snel mogelijk zijn sterke kaarten inzetten. Op deze manier weet jij ook met zwakkere kaarten te winnen.
Daarnaast kun je natuurlijk ook met sterkere kaarten bluffen. Er zijn in het geval van Gwent meerdere wegen die naar Rome leiden of in dit geval meerdere tactieken die jou naar de overwinning leiden.
96568

2. Meerdere decks en eigen decks bouwen

De nummer twee in deze top 5 Gwent Card Game gameplay details is er een die eigenlijk nog niet helemaal uit de verf kwam tijdens de sessie op gamescom. Het zelf kunnen bouwen van je kaarten is daarentegen wel een vereiste voor een goede kaartgame. CD Projekt Red beloofde tijdens de presentatie dat het bouwen van decks niet al te lang meer op zich laat wachten nadat de game uit is.
Maar er zijn al wel meerdere decks die je kunt gebruiken tijdens het spelen van Gwent. De bekendere decks die je uit The Witcher 3 kent zitten in de game. Maar de ontwikkelaar heeft ook zelf decks toegevoegd aan de game. Een van de toffere decks die tijdens het spelen van Gwent naar voren kwam was het Monster Deck.
Dit deck gebruikt, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, vooral monsters in het deck. Deze monsters worden krachtiger of juist zwakker afhankelijk van het weer dat op dat moment op het gedeelte van het bord aanwezig is. Zo zijn er bijvoorbeeld monsters die sterker worden wanneer het mistig is op het bord, maar er zijn ook monsters die sterker worden wanneer het vriest op het bord.
Dit deck zorgt ervoor dat je van tevoren goed naar de kaarten in je hand moet hebben gekeken voordat je gaat spelen. Want wanneer je met het Monster Deck een kaart op het verkeerde moment inzet, dan kan het zijn dat je de match al hebt weggegeven voor het is afgelopen.
Elk deck heeft zo’n soort manier van spelen en een bepaalde tactiek die je van tevoren nodig hebt om te bepalen wat voor spel je gaat spelen. Het feit dat de decks die de ontwikkelaar zelf in het spel heeft toegevoegd al zo variërend zijn, moet de gemiddelde TCG speler alleen maar enthousiaster maken wanneer ze zelf met een deckbuilder aan de slag kan gaan.
96569

1. Singleplayer Campaign

Maar de belangrijkste en tofste feature die op de Gamescom werd getoond is toch wel de singleplayer campaign die is toegevoegd aan de game. Dit is ook de tofste feature in deze top 5 Gwent Card Game gameplay details. De singleplayer campaign vertelt namelijk verhalen die je nog niet eerder in de Witcher franchise hebt teruggezien.
Natuurlijk staat de Witcher franchise erom bekend om goede verhalen te vertellen en het verhaal dat tijdens de gamescom presentatie werd getoond was net zo goed. De party in de game kwam een hutje tegen dat werd bewoond door een enkel zwaargewond en vermoeid meisje. Dit meisje werd door de party meegenomen naar het dichtstbijzijnde dorpje.
Maar het verhaal nam tijdens de tocht naar het dichtstbijzijnde dorpje een dusdanige wending dat je meteen weer wist dat je een Witcher game aan het spelen was. Hoewel we niks willen spoilen, zullen we in ieder geval duidelijk maken dat er iets met het meisje gebeurde dat niet heel erg bevorderlijk voor haar gezondheid was.
Elk verhaal in de nieuwe Gwent Card game bevat zo’n tien uur aan gameplay en dat is behoorlijk bijzonder voor een Free to Play titel. Je hoeft niets te betalen om de verhalen vooruit te spoelen of om verder te komen met de verhalen. Daarnaast bieden de verhalen behoorlijk veel diepgang voor een Free to Play game, tenminste, als we de presentatie op gamescom mogen geloven.
Verder is het zo dat je in de singleplayer campaign ook nog eens verschillende keuzes kunt maken die het verhaal op een andere manier beïnvloeden. Zo kun je bijvoorbeeld met verschillende punten op een kaart interactie hebben. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een punt op een kaart verder te verkennen of om ervan weg te lopen.
Dit laatste klinkt niet heel erg bijzonder, maar het weglopen van een bepaald punt op een kaart betekent niet dat je het punt volledig links laat liggen. Door interactie te hebben met een punt start je namelijk een gebeurtenis, wanneer je ervan wegloopt kan deze gebeurtenis andere invloed hebben op je verhaal dan wanneer je een punt verder gaat verkennen. Het betekent dus niet dat je een gebeurtenis annuleert wanneer je ervan wegloopt.
Het is in ieder geval niet meer dan terecht dat de singleplayer campaign de eerste plaats op deze top 5 Gwent Card Game gameplay details heeft verworven. De diepgang die is toegevoegd aan het verhaal en het feit dat er meerdere verhalen in deze game zitten maakt dat we in ieder geval niet kunnen wachten tot deze titel daadwerkelijk uit is.

Populair Nieuws