Top 5 game tattoos die een betekenis hebben

  Tattoos zijn er meestal voor de sier. Het is een manier om je lichaam op te leuken. Niet voor de game personages van deze 5 game tattoos, voor hen is het veel meer dan dat.

  Er zijn veel video game personages met tattoos. Kijk maar naar Grand Theft Auto 5, waar bijna iedereen zijn lichaam kan bewerken met een tattoo. Deze tattoos zijn echter enkel voor de sier.

  De tattoos van de personages uit deze lijst zijn niet enkel voor de sier. Bij deze tattoos hangt er een verhaal aan vast. Dit zijn onze top 5 game tattoos die een betekenis hebben.

  5. Agent 47 (Hitman)

  Agent 47 is een van de meest bekende spionnen in games. De kale killer wordt vaak herkend aan zijn iconische barcode achterop zijn hoofd. Deze tattoo staat er niet voor de sier.

  Deze tattoo heeft namelijk een functie als toegangssleutel. Met de barcode kan Agent 47 het gebouw in waar hij was gecreëerd en getraind. De tattoo werd in zijn jonge jaren ook gebruikt als herkenningsmiddel. Hoe houd je anders 200 dezelfde klonen uit elkaar?

  De tattoo moet Agent 47 er ook aan herinneren dat hij slechts een product is. Enkel gemaakt om te moorden zonder vragen te stellen. Het maakt van hem geen mens, maar een machine.

  4. Harkyn (Lords of the Fallen)

  Nummer 4 in de top 5 game tattoos met een betekenis, is Harkyn uit Lords of the Fallen. Harkyns gezicht zit vol met tattoages en dat heeft een reden.

  In de wereld van Lords of the Fallen worden alle criminele daden namelijk zichtbaar op de gezichten van de daders getattoeerd. Dat is een stuk makkelijker dan een compleet strafblad doornemen. Harkyn heeft een hele collectie van deze tattoos. In het verleden is hij dus geen lieverdje geweest.

  Toch is Harkyn ondanks zijn vele slechte daden de aangewezen persoon om de aarde te redden in Lords of the Fallen. Alleen hij kan in deze Dark Souls kloon een mysterieuze demoneninvasie stoppen.

  3. Ronan O'Connor (Murdered Soul Suspect)

  Ronan O'Connors lijf is een waar boek. Daarom verdient hij een plaats in de 5 game tattoos met een betekenis. Hoewel de tattoos weinig invloed hebben in de verhaallijn van Murdered Soul Suspect, zorgen ze wel voor het achtergrondverhaal van het personage.

  Bij de intro van Murdered Soul Suspect worden alle gebeurtenissen in Ronans leven verteld. Tijdens deze cutscene verschijnen tattoos over deze gebeurtenissen op zijn lichaam.

  Zo heeft Ronan een tattoo die hem doet herinneren aan zijn jeugd, toen hij geld stal. Ook heeft hij een tattoo waarin hij viert dat hij een steekpartij heeft overleefd. Zijn tattoos zijn vaak grauw en donker vanwege de gebeurtenissen in zijn leven.

  2. Kazuma Kiryu (Yakuza)

  Op nummer 2 in de top 5 game tattoos die een betekenis hebben staat Kazuma Kiryu. Kazuma kreeg zijn dragon tattoo op het moment dat hij zich bij de Yakuza voegde. De tattoo strekt zich uit over zijn hele rug.

  Door de tattoo kunnen leden van de Yakuza elkaar herkennen. De tattoo geeft ook de status van de persoon binnen de Yakuza aan. Door het pijnlijke proces van het zetten van de tattoo is dit ook gelijk een manier om de moed en vastberadenheid van een persoon te testen.

  Kazuma Kiryu is niet zo blij met zijn tattoo. Dit komt doordat de Yakuza een prijs op zijn hoofd zet zodra hij uit de gevangenis komt. Zo heeft je tattoo ineens stiekem toch niet zoveel betekenis meer, wanneer je organisatie je verraadt.

  1. Rei Kurosawa (Fatal Frame)

  Deze game tattoos wil je nooit, maar dan ook echt nooit zelf hebben. De 23-jarige Rei Kurosawa uit Fatal Frame is namelijk vervloekt met een tattoo, die vergaande gevolgen voor haar kan hebben. Het is zonder twijfel de meest duistere tattoo van deze lijst van game tattoos met een betekenis.

  Het design van de dodelijke tattoo van Rei geeft het verdriet en de spirtuele pijn van Rei aan. De verloofde van Rei kwam namelijk om het leven bij een auto-ongeluk. Rei stapt daarop te diep in de spirutele wereld door haar verdriet en raakt vervloekt. Aan haar de taak om in een verlaten huis dat zich afspeeld in haar droom de vloek op te heffen en dat is nodig ook.

  De Tattooed Curse waarmee Rei vervloekt is groeit namelijk gestaag. De tattoo beweegt zich naar het hoofd van het slachtoffer. Wanneer een groot deel van het hoofd onder de tattoos zit, sterft het slachtoffer. De tattoo zelf komt ook met hallucinaties en nachtmerries voordat je voorgoed van de aardbodem verdwijnt.

  In Fatal Frame duikt Rei in haar dromen een huis in. Gewapend met een camera in haar hand om de geesten weg te jagen moet ze de persoon vinden die haar vervloekt heeft in de hoop zo de vloek op te kunnen heffen.

  Murdered: Soul Suspect

  Verkijgbaar vanaf 6 june 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.