Top 5 The Passion tweets - TV-kijkers twitterden enthousiast mee

Article
vrijdag, 14 april 2017 om 13:15
xgn google image
Witte Donderdag is geweest. Ook dit jaar mochten we er weer aan geloven: een uitzending van The Passion. Tijdens de uitzending werd er enthousiast door kijkers meegetwitterd. De leukste 5 The Passion Tweets hebben we hier verzameld.
The Passion is een van de vele verhalen over Jezus. Dan bedoelen we natuurlijk niet het figuur uit The Walking Dead, maar het Bijbelse figuur.
Jaarlijks wordt The Passion opgevoerd en ook op de televisie uitgezonden. Het gaat hier om een bekend Nederlands muzikaal Bijbels evenement, dat telkens in een andere stad wordt gehouden. Dit jaar werd The Passion in Leeuwarden opgevoerd.

5. Geen vertrouwen in een dwerg

Dat Roel van Velzen niet zo lang is, is iets wat bij een hoop mensen wel bekend is. Als Judas vertaalt Roel van Velzen een heel onbetrouwbaar mannetje dat je voor geen meter kan vertrouwen. Oké, van Velzen is iets langer: 1 meter 15, blijkbaar.
109548

4. Het verrassingselement

Een voorstelling is vaak leuker als je niet van tevoren kunt voorspellen wat er precies gebeurt. Dit jaar probeerde men de route van The Passion zoveel mogelijk een verrassing te houden (voornamelijk vanwege veiligheidsredenen). Maar is dit wel mogelijk als al die mensen uit volle borst meezingen? En dat mega kruis steekt toch overal bovenuit...
109549 1

3. Een terugblik op vroeger

Door de jaren heen zijn er al verschillende uitzendingen van The Passion verschenen. Deze Twitteraar blikt daarom eens terug op een prachtige uitvoering van Wit Licht, uit een eerdere editie van The Passion. Deze versie wordt gezongen door Jeroen van Koningsbrugge.
109550 1

2. Hoe ziet Jezus eruit?

Een discussie over het uiterlijk van dit Bijbelse figuur kan tot interessante tweets leiden. Want dat haar van die acteur is toch veel te kort om de zoon van God te kunnen vertolken?
109551

1. Friesland

We sluiten deze top 5 The Passions tweets af met een tweet die zeker duidelijk maakt dat deze editie in Friesland is gespeeld. Terwijl Elske de Wall een hoop Friese liedjes zong, maakte deze Twitteraar gebruik van het moment om toch even te refereren aan de Elfstedentocht. Zal die dit jaar wel worden gereden?