Top 5 Final Fantasy XV tips - Fantastische veiligheidsmaatregelen

Article
maandag, 05 december 2016 om 18:00
xgn google image
Noctis en zijn team mogen dan wel sterk zijn, toch zijn ze niet van elke overwinning verzekerd. Om jullie een handje te helpen, hebben wij daarom een top 5 Final Fantasy XV tips opgesteld.

5. Geen heilige nacht

De eerste uit de top 5 Final Fantasy XV tips is vooral bedoeld voor spelers die de level 30 nog niet gepasseerd zijn, want Eos kan een erg gevaarlijk landschap zijn. Overdag mogen Noctis en zijn gezelschap dan wel de jagers zijn, 's nachts draait het helemaal om. Als het eenmaal donker is, vorm jij namelijk de prooi voor helse demonen die zomaar uit de grond kunnen verschijnen. Als jij nog niet zo’n sterk personage hebt, is dit echt geen pretje.
Naast het feit dat het exploreren in de late uurtjes een stuk gevaarlijker wordt, komt het ook vaak voor dat je trouwe kameraad het stuur van de Regalia niet meer wil aanraken. Voorkom dus dat je in de middle of nowhere komt te zitten als je bezig bent met je nachtelijke avonturen. De tip die wij je mee kunnen geven is dan ook dat je vroegtijdig een slaapplaats moet zoeken, om pure terreur te vermijden.
Over veilige havens gesproken. Daar zijn ook nog een hoop verschillen in te vinden, waardoor je nog iets hebt om in het achterhoofd te houden. Zo krijgen de personages bij het overnachten in comfortabele bedden een bonusvermenigvuldiger voor hun vergaarde ervaringspunten. Daarentegen bieden kampvuren dit niet, maar geven deze wel de mogelijkheid om voedsel te bereiden om de personages tijdelijk te versterken.
101771

4. Zeg overal ja op

Om deze handigheid uit te voeren, moet je niet bang zijn je handen uit de mouwen te steken. Gedurende je tijd in de open wereld van Eos word je geconfronteerd met een hoop personages die wel wat hulp kunnen gebruiken. Vanzelfsprekend uit zich dit in een berg aan sidequests, maar er zijn ook subtielere introducties van opdrachten te vinden.
Zonder te veel van de quests te verklappen, kan je er vanuit gaat dat er willekeurige ontmoetingen plaatsvinden. Geef het voorwerp wat deze slachtoffers van omstandigheden nodig hebben, en je wordt beloond met een extra zakcentje.
Naast het helpen van mensen, kan een keuze tijdens een dialoog ook profijt opleveren voor het team. Werken je charmes op diplomatisch gegeven antwoorden naar behoren, dan kan je een beloning in de vorm van ervaringspunten en AP al snel in je zak steken.
Ook binnen je eigen viertal kunnen zulke gesprekken plaats vinden. Hier geldt nogmaals de regel dat, wanneer je hun wensen en ideeën tegemoet komt, er een vergoeding tegenover staat. Meer dan eens zullen er missies starten die ervoor zorgen dat je meer over de achtergrond van het vier mannen te weten komt.
Een tip is dan ook dat je elke NPC zo goed mogelijk tegemoet moet komen. Hiermee worden extra beloningen, missies en informatie gegeven, waarmee je de maximale spelervaring uit Final Fantasy XV kan halen.
101772

3. Het leven als verzamelaar

Ben je een zuinige krent of geef je geen sier om sidequests, bereid je dan maar voor op flink wat tegenslagen in de latere hoofdstukken. Final Fantasy XV is geen moeilijke game omdat je, bij een fatale dreiging, tijdens het vechten versterkende voorwerpen kan gebruiken. Het enige probleem is dat je deze dan wel in je inventaris moet hebben! Zonder medicijnen ga je het tenenkrommend zwaar krijgen.
De gebruikelijke monsters hebben niet zoveel tegen Noctis en zijn wachters in te brengen, maar zo nu en dan komt er een bounty of baas voorbij die jouw hele team in één à twee aanvallen met de grond gelijk maakt. Handig is het om dan wel een voorraadje phoenix downs achter de hand te hebben. Dit komt alleen niet zonder prijs.
Goede gebruiksvoorwerpen vanuit de ingame winkels kosten een rib uit je lijf. Daarom moet je maar zoveel mogelijk verkennen om alle glimmertjes na te streven. Hiernaast liggen er allemaal schatten verstopt, waar je nooit genoeg van kan krijgen. Trek dus de wijde wereld in om stapels aan potions binnen te harken, want om helemaal opnieuw aan een missie beginnen is zonde van je tijd in Eos.
101773

2. Keuze aan arsenaal

In games is het in elkaar knutselen van efficiënte uitrustingen altijd een bezigheid die je wel lang zoet houdt. In Final Fantasy komt XV kan je je lol op, want je krijgt niet slechts één, maar vier personages onder je hoede. Elk van hen heeft andere vaardigheden en aandachtspunten, die goed op elkaar aan moeten sluiten om als een goed geoliede machine Eos een stukje veiliger te maken. Bij deze tip wordt er gefocust op het wapenaspect van de game.
Prompto, Ignis en Gladio maken ieder gebruik van een vaste wapensoort, onder te verdelen in een primaire en secundaire categorie. Zo is het primaire wapen van Gladio een tweehandig zwaard, maar heeft hij als secundaire optie de mogelijkheid om een schild te hanteren. Elk van hen kan daarnaast als secundaire optie er ook voor kiezen om magie te gebruiken, net zoals Noctis dat kan.
Noctis, het personage dat jij onder de knoppen neemt, werkt net even wat anders dan de rest van zijn niet-speelbare gezelschap. Hij kan bijna alle wapens gebruiken, zonder aandacht te moeten besteden aan een bepaalde categorie. Toch moet er wel een bepaald gegeven in de gaten gehouden worden en dat is waar deze tip om draait.
Elk soort monster of menselijke vijand heeft een andere zwakte, waar goed op ingespeeld moet worden. Door te experimenteren met verschillende elementen op vijanden, of de analyse-vaardigheid van Ignis, kan jij erachter komen waar een abominatie slecht tegen bestand is. Veel wapens hebben namelijk een extra natuurelement, waardoor je bij een slechte keuze van uitrusting nog wel eens zeer bedrogen uit de verf kan komen.
Zorg dus dat de uitrusting van je viertal goed afgestemd is op de uitdagingen die te wachten staan, want het verschil in schade kan enorm zijn.
101774

1. Ability Points zijn de bom

Gedurende het verloop van Final Fantasy XV krijg je te maken met een soort attributen schema genaamd Ascension Grid. Dit schema verspreidt zich over meerdere pagina’s en is rijk aan verschillende technieken en passieve upgrades. Zo kan je nieuwe aanvallen leren, maar kan je er bijvoorbeeld ook meer ervaringspunten of item slots mee vrijspelen. De punten die nodig zijn om het Ascension systeem stap voor stap volledig te krijgen, zijn de zogenaamde Ability Points (AP).
Noctis en zijn team kunnen op tal van manieren deze punten verdienen. Zo krijg je door het uitvoeren van speciale gezamenlijke aanvallen wel eens een extraatje toegestopt en worden er bij sommige gevechten belonende uitdagingen geactiveerd. Aangezien er best wel veel Ascension vaardigheden vrij te spelen zijn, is er wel enige tactiek benodigd om een zo effectief mogelijke vertakking aan verbeteringen op te bouwen. Op dat gebied kunnen wij je dan ook zeker een tip meegeven!
Aan het begin van de game is het slim om gelijk al te investeren in het verdienen van meer AP, zodat je sneller een grote hoeveelheid aan punten bij elkaar kunt sparen. Er is namelijk een speciale bladzijde in het Ascension Grid, die zich focust op het verdienen van grotere hoeveelheden aan ervarings- en Ability Points. Wees verstandig en investeer in het verkrijgen van AP door het maken van lange reizen met de Regalia en het opzetten van een kamp. Ongeacht van hoe je speelt, zou je al snel de kosten eruit kunnen halen en bovendien nog een winst aan AP uit kunnen stippelen.
Naast het investeren hierin, is het ook handig om eens te kijken naar de speciale aanvalstechnieken die elk personage kan aanleren. Een goed begin is het halve werk en als je kit goed op de zwaktes van de vijand is afgesteld, kom je al een heel eind. Om je team zo effectief mogelijk te houden is het verstandig om de skills “Regroup” en “Dawnhammer” met je mee te dragen. Met de eerste techniek weet Ignis het hele team in leven te houden, terwijl Gladio met de vaardigheid Dawnhammer zijn vijanden in mootjes hakt.
Als je het tijdens het spelen van Final Fantasy XV allemaal even niet meer weet, kan je natuurlijk deze top 5 Final Fantasy XV tips hanteren. Een goed begin is namelijk het halve werk, ook in de wereld van Eos.
Wil je, naast deze tips, meer weten over hoe de game speelt? Check dan ook de review! Ben je meer benieuwd naar een interview met de Art directie van Final Fantasy XV? Dan hebben wij deze ook voor je klaar staan.