Top 5 Pokémon easter eggs in Sun & Moon!

  Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn fantastische games, zoals je ook al kon lezen in onze review. Wat deze games nog zoveel toffer maakt, zijn de Pokémon easter eggs die overal verstopt zitten. We hebben de vijf beste voor jullie verzameld!

  We zijn inmiddels al weer toe aan de zevende generatie Pokémongames. Zoals altijd zitten deze games ook weer bomvol nieuwe en oude Pokémon en iedereen die bekend is met de games weet dat je die Pokémon ook achter kunt laten bij een Pokémon Day Care. Als je je Pokémon daar lang genoeg laat rondhuppelen zal die op een gegeven moment vriendjes worden met andere Pokémon. Met een beetje geluk levert je dit uiteindelijk een Pokémon ei op.

  Maar dat zijn toch niet de enige eieren die je kunt vinden in Pokémon! Naast die letterlijke eieren zijn er voor de oplettende gamer ook in elke game wel een aantal figuurlijke eieren, oftewel Pokémon easter eggs te vinden en in Pokémon Sun en Moon is dat niet anders. In deze top 5 Pokémon easter eggs hebben we de tofste voor jullie verzameld!

  5. Somewhere, over the rainbow, blue spearows fly

  Zoals jullie ongetwijfeld zullen weten, speelt het verhaal van Pokémon Sun en Moon zich af op de eilanden van Alola. Deze regio is sterk gebasseerd op Hawaii en er wordt dus ook meerdere malen verwezen naar deze Amerikaanse staat, zo ook in de Pokémon easter eggs.

  Zo wordt er verwezen naar de Hawaiiaanse zanger Israel “Iz” KamakawiwoÊ»ole, die iedereen zal kennen van zijn Ukelele versie van 'Somewhere Over the Rainbow'. Wanneer spelers het Hano Grand Resort bereiken, lopen ze de Veteran Trainer Roger tegen het lijf, die zichzelf introduceert als 'Future'.

  Deze trainer begint al meteen op te scheppen over zijn kwaliteiten als artiest. Wanneer je als speler aangeeft niet bekend te zijn met deze schijnbaar wereldberoemde muzikant, daagt de trainer je als gevolg hiervan uit voor een Pokémongevecht, met de woorden 'face Future!'. Dit Pokémon easter egg is dan ook een wat omslachtige verwijzing naar 'Face Future': het album van KamakawiwoÊ»ole waar zijn bekendste hit op te vinden is.

  4. My body is ready!

  De makers van Pokémon blijken ook niet vies te zijn van een goede meme, zoals blijkt uit dit Pokémon easter egg. Wanneer je voor het eerst professor Kukui's lab bezoekt hoor je hem namelijk zeggen: "My body is ready!". Dit is een verwijzing naar Nintendo's Wii Fit demonstratie op de E3 van 2007. Reggie Fils-Aime, de huidige president van Nintendo of America uitte daar voor het eerst deze legendarische kreet, die inmiddels is uitgegroeid tot een bekende internetmeme.

  Pokémon Easter Egg

  Het blijkt dus dat ze bij Nintendo aardig de draak met zichzelf kunnen steken. De mensen die zich nu zorgen zijn gaan maken over de kindvriendelijkheid van de nieuwe Pokémongames, kunnen gerustgesteld worden. Professor Kukui roept dit tijdens het spelen met zijn Pokémon Rockruff, hoe dubbelzinnig deze Pokémon easter egg ook klinkt.

  3. Mad Max Fury Road verwijzing

  Ja, dat lees je goed. Pokémon en Mad Max lijken weinig overeenkomsten met elkaar te hebben, maar er wordt toch echt verwezen naar de film uit 2015. Wanneer je Po Town bereikt, zul je een Team Skull Grunt aantreffen die bovenop een klif staat. Voordat hij je uitdaagt zal hij de bekende quote uit Mad Max citeren, waarna hij zich in het gevecht met jou stort.

  "What a lovely day!"

  Waarom deze Pokémon easter egg precies in de game zit is ons niet helemaal duidelijk, maar je zult ons zeker niet horen klagen!

  2. Team Rocket in Pokémon Sun en Pokémon Moon

  Pokémongames verwijzen wel vaker naar games uit andere generaties en in Sun en Moon kunnen we ook zo'n Pokémon easter egg vinden. Wanneer je naar het Battle Buffet in het winkelcentrum op Melemele Island gaat is er namelijk een verwijzing naar Team Rocket uit de eerste generatie Pokémongames te vinden.

  Aan de linkerzijde is een koppeltje te vinden dat voor een stel posters staat, wanneer je met ze praat zullen ze je zeggen dat er geen schakelaar te vinden is achter deze posters. Dit is een wel heel overduidelijke verwijzing naar Pokémon Red en Pokémon Blue. In die games vind je de schuilplaats van Team Rocket in de Game Corner van Celadon City door op een schakelaar te drukken die zich achter een poster bevindt.

  1. De connectie tussen Cubone en Kangaskhan

  Eén bekende theorie onder fans van Pokémon is dat er een connectie is tussen Cubone en Kangaskhan. De twee Pokémon uit de eerste generatie lijken in de eerste plaats al veel op elkaar. Daarbij komt ook nog eens dat in de Pokédex beschreven wordt dat Cubone de schedel van zijn overleden moeder draagt.

  Aangezien de vorm van deze schedel grotendeels overeenkomt met de vorm van het hoofd van Kangaskhan, is de theorie ontstaan dat de twee Pokémon een connectie hebben. In de bovenstaande video wordt deze theorie uitgelegd door de YouTuber ProtoMario.

  Deze Pokémon easter egg speelt mooi in op die theorie. In Sun en Moon is het zogenaamde SOS System geïntroduceerd. Pokémon die je in het wild tegenkomt kunnen andere Pokémon oproepen wanneer ze in de penarie terechtkomen. Wanneer Cubone dit doet, is er een kleine kans dat er een wilde Kangaskhan verschijnt.

  Nu zou je dit natuurlijk kunnen toeschrijven aan het toeval, maar bij geen enkele andere Pokémon verschijnt er bij zo'n roep om hulp een Pokémon die niet in de evolutielijn van de om hulp vragende Pokémon voorkomt.

  Heb jij ook toffe Pokémon easter eggs ontdekt in Sun en Moon? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit artikel!

  Pokemon Moon

  Verkijgbaar vanaf 23 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.