Top 5 Fallout vault experimenten

Article
door Joep
maandag, 02 november 2015 om 17:31
xgn google image
Een nieuwe maandag een nieuwe Fallout-special. Met nog acht dagen op de teller voor Fallout 4, komen we aan bij de laatste special. De veiligste plek in de Wastes, zijn in sommige gevallen misschien minder veilig dan lijkt. Dit is de top 5 Fallout vault experimenten.
Vault-Tec, het bedrijf achter de ondergrondse kluizen, is een minder fijn bedrijf dan het blonde mannetje doet vermoeden. Wat veilige ondergrondse huizen moesten zijn, blijken achteraf allemaal experimenten. De vaults zijn nooit ontworpen om de mensen veilig te houden van de atoombommen, maar om te experimenteren op haar inwoners. Bevindingen hiervan werden gebruikt in het voortbestaan van de mens.
Stalen doodskisten, dat is misschien wel de beste beschrijving voor de vaults. Er werden in het totaal 122 vaults door heel het land gemaakt met als leugen om de mens te redden. In werkelijkheid werden de gevangenen gebruikt als proefkonijn. We kijken naar de vijf vaults met de meeste bizarre experimenten.
5 vault 22 botanische hel 81049

5. Vault 22 – Botanische hel

Je kunt stellen dat Vault 22 zijn sporen na heeft gelaten in de Wasteland. Bij aankomst is het een groene oase van planten met daartussen bordjes met waarschuwingen. Het experiment dat zich hier afspeelde was er een om de vault zichzelf te onderhouden door planten te verbouwen. Vanzelfsprekend ging dit fout.
De inmenging van de mens bij de planten zorgde ervoor dat mensen veranderde in dragers van de zaden. Dit zorgde voor mutaties bij mensen en een vault die in zijn geheel is overgenomen door de planten. Veel mensen hebben geprobeerd de data van de wetenschappers te achterhalen, maar niemand kwam de vault uit.
4 vault 112 fallout vr 81050

4. Vault 112 – Fallout VR

Vault 112 uit Fallout 3 is er een die velen nog wel zullen kennen van de verhaallijn. Je komt hier voor je vader. De vault is gemaakt voor 85 mensen met aan het hoofd Stanislaus Braun. Iedereen in de vault zit in een machine die je in een slaap brengt waarna de inwoners het perfecte leven leiden via een simulatie.
De Overseer had hier echter alle macht, want hij bepaalde de acties van zijn inwoners. Mocht hem iets niet bevallen, dan werd je vermoord, kreeg je geheugen een reset en begon je opnieuw binnen deze simulatie. Een oneindige circel, tot jij langskomt.
3 vault 87 super mutant geboorteplaats 81051

3. Vault 87 – Super Mutant geboorteplaats

Het jaar nadat de deuren van alle vaults zich sloten, werden de inwoners van vault 87 opgesloten in luchtdichte kamers en blootgesteld aan het Forced Evolutionary Virus (FEV). Een virus dat door de mensheid is bedacht om de ultieme mens te maken. Tests gingen goed en mensen kregen er een gigantische hoeveelheid spiermassa bij. Het plan van de mens om zichzelf te verbeteren liet goed zien dat de mens tevens zelf zijn grootste vijand is.
Uit documenten blijkt dat de bewakers geen idee hadden van de ware aard van het FEV, maar dat ze simpelweg orders aan het opvolgen waren. Super Mutants zien zichzelf als het superieure ras van de Commonwealths en kidnappen mensen om ze vervolgens bloot te stellen aan ditzelfde virus.
2 vault 11 experiment tegen de menselijkheid 81052

2. Vault 11 - Experiment tegen de menselijkheid

Vault 11 is de plek waar de inwoners te grootste aniclimax hebben meegemaakt. De inwoners die opgesloten zaten, hadden jaarlijkse verkiezingen met een duister randje. Jaarlijks koos de gemeenschap van de vault iemand uit die opgeofferd moest worden voor het voortbestaan van de groep.
Een computer was de baas in deze vault en wanneer de inwoners niet luisterden, zou iedereen het met hun leven moeten bekopen. De gekozen persoon werd dan een kamer ingestuurd om met een goed glas drank op overhoop geschoten te worden door robots. Wat men niet wist is dat wanneer men gezamenlijk zou weigeren nog langer mensen te offeren, iedereen zijn vrijheid kreeg en de deur van de vault zou openen.
1 vault 108 gaaaaary 81053

1. Vault 108 – Gaaaaary

Het experiment in deze vault ging over een conflict tussen macht en leiderschap. De eerste Overseer wist bij het betreden van de vault dat hij nog ongeveer 40 maanden te leven had. Daarbij stond ook al vast dat de energievoorziening het na 20 jaar zou begeven terwijl de vault nog 18 jaar langer dicht zou blijven.
Als je denkt dat de ellende compleet is, is dat natuurlijk niet. Ook had de vault drie maal de normale hoeveelheid wapens en geen recreatieve voorzieningen. Ook was er een lab aanwezig waarin klonen werden gemaakt die direct na creatie vijandig werden tegen niet-klonen. Bij elke geproduceerde kloon werd dit verschijnsel erger. Uit archieven blijkt dat kloon 54 de dokter aan heeft gevallen tijdens een onderzoek.
Wanneer je aankomt in de vault zijn er alleen klonen aanwezig die je aanvallen. Allemaal hebben ze maar één woord dat ze uit kunnen spreken. De naam van de persoon waarnaar ze gekloond waren. Gary.