The Walking Dead season 6 episode 3 recap - Verwachtingen episode 4

Article
maandag, 02 november 2015 om 16:44
xgn google image
De vorige aflevering van The Walking Dead bevatte een hele hoop spannende momenten. De voorspellingen bleken juist: we moesten afscheid nemen van een belangrijk personage. Ben je benieuwd naar een volledig verslag van de vorige aflevering, dan kan je hier een The Walking Dead season 6 episode 3 recap lezen. Ook vind je hier de verwachtingen voor vanavond!
Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead. Heb je deze aflevering nog niet gezien en wil je geen spoilers, lees dan niet verder!
We beginnen de derde aflevering met een shot van Rick, Glenn en Michonne die hun groep Alexandriërs door het bos leiden. Daryl en Sasha rijden nog steeds stapvoets voort, en Rick wil dat zij dit voortzetten terwijl hij de rest van de horde weer op het juiste pad probeert te zetten.
Glenn en Michonne krijgen de opdracht hun groep terug te brengen naar Alexandria om te zien wat er daar aan de hand is. Rick neemt de twee apart en vertelt ze stilletjes dat waarschijnlijk niet iedereen uit de groep blijft leven tot ze thuiskomen, en hij benadrukt hierbij: "Red ze als je dat kan, maar kan je dat niet, dan moet je doorgaan".
the walking dead season 6 episode 3 recap

Groep in het nauw

Een groot aantal van de mensen in deze groep zijn al bang, en de Walkers die opeens verschijnen maken het er niet beter op. Glenn, Michonne en Heath nemen het voortouw en maken een hoop van de Walkers een kopje kleiner, maar Sturgess is zo bang dat hij als een gek in het rond schiet. Het enige schot dat raak is, belandt in het been van Scott, waarna Sturgess in paniek wegrent. Vervolgens wordt een afgeleide David ook nog eens in zijn schouder gebeten door een Walker.
De groep beweegt zich nu dus vrij langzaam voort vanwege alle gewonde personen, waarna de groep terechtkomt in een klein dorpje met verschillende winkels. Nicholas herkent deze plek en probeert de groep mensen eruit weg te leiden, maar de groep wordt al snel omsingeld waarna geschuild moet worden in een winkel. Glenn komt met een plan: om weg te sluipen en een winkel in de brand te steken, waardoor de zombies afgeleid zullen worden en de rest van de groep kan ontsnappen. Nicholas besluit met hem mee te gaan.
the walking dead season 6 episode 3 recap

Annie en David worden zombievoer

Glenn en Nicholas maken hun weg door het dorpje wanneer ze geweerschoten horen vanuit Alexandria. Ook Michonne's groep, die nog steeds in de winkel schuilt, hoort de geweerschoten en raakt nog nerveuzer. De zombies die de winkel omsingelen worden afgeleid door het lawaai, waarna Michonne haar groep opdraagt stil te blijven zitten tot de horde weggaat.
Op dat moment komt er gebons van achter in de winkel, en er blijkt een aantal zombies in het magazijn te zitten. Het lawaai heeft weer de rest van de zombies aangetrokken, dus keert de horde terug naar de winkel. Michonne heeft geen keus en rent met haar groep de winkel uit. Annie valt en wordt meteen verslonden door een hoop zombies, waarna de groep alleen nog bestaat uit Michonne, Heath, Scott en David. Ze komen terecht op een doodlopende weg die wordt afgesloten door een groot hek waar ze overheen moeten, maar David is te langzaam en wordt opgegeten door zombies.
the walking dead season 6 episode 3 recap

De laatste momenten van Glenn

Nicholas en Glenn zijn aangekomen bij de winkel, maar zien dat deze al lang geleden in de brand is gestoken. Ze worden omsingeld door een groep Walkers, waarna ze wegrennen maar op een doodlopende weg terechtkomen. Van alle kanten komen Walkers, en Glenn en Nicholas proberen ze neer te schieten maar het zijn er te veel. Het tweetal klimt bovenop een vuilnisbak waardoor de Walkers niet bij ze kunnen komen.
Op dat moment krijgt Nicholas een paniekaanval en begint hij te huilen. Hij kijkt Glenn recht in zijn ogen aan, brengt zijn pistool naar zijn hoofd, spreekt de woorden Thank You, en schiet zichzelf neer. Hij valt bovenop Glenn, waardoor ze beiden in de zee van Walkers vallen. Glenn wordt meteen verslonden door de zombies, waardoor we nog een kijkje binnen in zijn buik mochten nemen voordat hij helemaal verscheurd wordt.
the walking dead season 6 episode 3 recap

Rick in de problemen

Michonne, Heath en Scott zijn de enigen die het overleven en keren terug naar Alexandria. Daarna komt Rick in beeld, die achter het stuur van de camper kruipt. Hij keert terug naar het ontmoetingspunt en neemt contact op met Daryl. Rick oppert dat Daryl, Sasha en Abraham geen aandacht moeten schenken aan de geweerschoten en dat hun taak nog steeds ligt op het afleiden van de enorme horde zombies.
Dan wacht Rick in de camper op de horde zombies, maar opeens komt een stel mensen de auto binnen, waarschijnlijk Wolves. Rick brengt ze allemaal om het leven, maar terwijl hij dat doet loopt de auto een aantal kogelgaten op. Vervolgens wil de auto niet starten en de rest van de horde zombies komt op hem af...

Verwachtingen episode 4

Waarschijnlijk zal de vierde aflevering van The Walking Dead een vrij emotionele aflevering zijn, aangezien we vorige week afscheid moesten nemen van een aantal verschillende personages, waaronder Glenn. Maggie zal waarschijnlijk erg overstuur zijn wanneer ze dit nieuws te horen krijgt, en hetzelfde geldt voor de vrouw van David.
Het ziet er bovendien ook niet zo rooskleurig uit voor Rick. We zullen het vanavond zien tijdens de vierde aflevering van seizoen 6 van The Walking Dead!

Populair Nieuws