Top 5 F1 2016 features - Wat is er allemaal nieuw?

Article
vrijdag, 23 september 2016 om 14:51
xgn google image
Vorig jaar kreeg Codemasters veel kritiek op racegame F1 2015. De ontwikkelaar beloofde daarop dat de volgende Formule 1 game, oftewel F1 2016, beter zou zijn dan ooit. Die game is inmiddels al een maand uit. Hoog tijd voor een top 5 F1 2016 features.
Dat Codemasters goed werk heeft geleverd met de Formule 1 game dit jaar is wel te merken aan de hoge scores die de game krijgt. Dat moest ook wel, want voor veel fans was de vorige editie (F1 2015) een enorme teleurstelling. Wat zijn nu de vijf beste verbeterpunten van Codemasters in zijn F1 2016 game?

5. Upgrade je bolide

Aan het begin van je carrièremodus wordt gevraagd voor welk team je wilt gaan rijden. Zo kan je bijvoorbeeld een contract tekenen bij topteam Mercedes, maar ook bij een achterhoedeteam als Manor. Het leuke hieraan is dat je de mogelijkheid hebt om je auto te verbeteren. Dit doe je door in de vrije trainingen programma’s af te werken.
Zo moet je door poortjes rijden die op de ideale lijn geplaatst zijn, de slijtage van je banden zo beperkt mogelijk houden en zo snel als je kan een rondje om het circuit rijden.
Voor alle programma’s die je afwerkt krijg je zogenaamde resource points. Met deze punten kunnen upgrades gekocht worden waarmee je auto weer een stukje sneller wordt. Met deze upgrades kan een achterhoedeteam een subtopper gemaakt worden of misschien zelfs wel een kanshebber voor het kampioenschap. Codemasters geeft hiermee gehoor aan de fans die al langer smeekten om deze toevoeging.
98150

4. Meer realisme bij de start

Mensen die wel eens eerder een F1 game hebben gespeeld weten dat de start voorheen gewoon een kwestie was van je gas zo ver mogelijk indrukken en op je gemakje automatisch wegrijden.
In F1 2016 is dat systeem helemaal overhoop gehaald. Zo is het nu de bedoeling dat je de koppeling ingedrukt houdt en het gas rustig op laat komen. Gaan de lichten uit, dan laat je de koppeling los. Ben je te enthousiast en doe je dit voordat de lichten uit zijn, dan wacht een ritje door de pitsstraat als straf.
Klinkt dit te lastig of wil je gewoon op de traditionele manier starten, dan kun je er ook weer voor kiezen om gewoon zoals vanouds te starten zodat er niets fout kan gaan bij de start.
98151

3. Opwarmrondes

Een formatieronde rijden is iets dat niet mogelijk was in de vorige edities, terwijl dit in het echt de normaalste zaak van de wereld is. Gelukkig biedt F1 2016 deze optie wel. In deze opwarmronde moet je proberen om de banden en remmen zo warm mogelijk te maken. Lukt dit, dan heb je een enorm voordeel bij de start.
Ben je echter een brokkenpiloot en rijd je een andere coureur tijdens deze ronde aan, dan word je gelijk teruggeplaatst op de startgrid en is het wachten tot de rest van het veld weer op zijn plek staat. Heb je geen zin om een opwarmronde te rijden, dan is er de optie om dit uit te schakelen.
98152

2. Maak je eigen knotsgekke helm

Nog een optie in de carrièremodus is dat je zelf een helm kan samenstellen. Dit is de uitgelezen kans om je misschien wel saai ogende wagen een beetje op te leuken. Wat is nu leuker dan rondrijden met een knalroze helm op?
Ben je echter uitgekeken op je blitse helm, dan ben je de pineut. Er is namelijk tot op heden geen optie om je helm tussentijds aan te passen. Hiervoor moet je weer helemaal je carrière van voor af aan beginnnen en dat is natuurlijk zonde.
Voor de minder creatieven onder ons is ook de optie om één van de standaardhelmen te kiezen. De helm van je carrière kan ook gebruikt worden in de multiplayer. Wil je toch de helm van de officiële coureurs gebruiken, dan kan deze optie altijd nog uitgeschakeld worden.
98153

1. En de multiplayer dan?

Vorig jaar introduceerde Codemasters de hopper lobbies. Het idee hierachter was dat er snel en gemakkelijk een multiplayersessie gevonden kon worden om zo gelijk van start te gaan. Dit idee bleek in praktijk echter minder goed in elkaar te steken.
Vaak zaten er maar twee mensen in een lobby wat voor saaie races zorgde. Als reactie hierop zit er nu een serverbrowser in de PS4 en PC versies. De Xbox One spelers moeten het echter nog doen met de hoppers. Codemasters is echter wel bezig met een update voor Xbox One waarmee je je voorkeuren voor een lobby in kunt stellen.
Voor het eerst kunnen er maar liefst 22 man aan de start staan. Ter vergelijking, vorig jaar konden er maximaal 16 personen aan een multiplayer sessie meedoen. Een leuke toevoeging, al is het bij de start wel een stuk chaotischer met 22 man die op de eerste bocht afstormen, op jacht naar de eerste plaats.
Daarnaast heb je de optie om met een paar vrienden een online kampioenschap te starten. Hier rijd je, samen met vrienden, op alle circuits op de kalender met als doel om aan het eind de meeste punten te hebben. Dit kampioenschap kan je opslaan en voortzetten wanneer je weer zin hebt. Wederom iets waar de fans al jaren om vroegen.
F1 2016 is te spelen op PC, Xbox One en PlayStation 4.
Dit artikel is geschreven door: Mari Stas