Top 5 E3 must haves - Vijf E3 games die je straks moet hebben

Article
dinsdag, 14 juni 2016 om 22:15
xgn google image
Inmiddels zitten de persconferenties van EA, Microsoft, Ubisoft, Sony en Nintendo erop in Los Angeles. XGN.nl zet de top 5 E3 must haves die in de VS zijn voorbij gekomen voor je op een rij.

5. South Park: The Fractured But Whole

Voorganger South Park: The Stick of Truth was in 2014 een onverwacht succes van RPG-ontwikkelaar Obsidian Entertainment. Velen vreesden dat de studio de alom geprezen satirische cartoonserie van Trey Parker en Matt Stone in gamevorm om zeep zou helpen, maar het tegendeel bleek waar. Iconische personages als Al Gore, Mr. Hankey, Lemmiwinks en natuurlijk fanfavorieten Randy Marsh en Eric Cartman waren minstens zo grof en grappig als op tv.
De tweede indruk van opvolger South Park: The Fractured But Whole op de E3 2016 was meteen een goede. Vorig jaar kondigde Ubisoft de game al aan, maar nu wisten seriemakers Stone en Parker het publiek wat meer te vertellen. Zo lijkt de setting ditmaal ingestoken op het subverhaal over superhelden in de tv-serie, met Cartman als The Coon. De humor liet de zaal en kijkers thuis als vanouds lachen als pubers.
South Park: The Fractured But Whole verschijnt op 6 december voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Je kunt de game al pre orderen.
93134 1

4. Dead Rising 4

Zombiegame Dead Rising 3 was een vermakelijke launchgame voor de Xbox One, dus is het een no-brainer (snap je 'm?) dat ontwikkelaar Capcom met een vervolg op de proppen komt. Terug van weggeweest in Dead Rising 4 is zombiekiller Frank West, die in deel 3 het stokje nog overgaf aan het personage Nick Ramos. Vanzelfsprekend zijn ook de ziekste wapencombinaties weer van de partij.
De Microsoft-exclusive heeft het al sinds het eerste deel in 2006 moeten hebben van het spelen met allerlei wapens om de hordes zombies af te slachten. In de trailer op de E3 2016 kwamen onder meer een zuurstokkengeweer en een auto met vlammenwerpers voorbij. Als we afgaan op de eerste beelden, gaat Capcom zich in deel 4 focussen op het customizen van voertuigen om zoveel mogelijk zombies over de kling te jagen.
Dead Rising 4 komt eind dit jaar exclusief naar de Xbox One en PC.
93135 1

3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo heeft zijn fans de afgelopen jaren enorm op de proef gesteld als het gaat om de vertrouwde first-party games van het Japanse bedrijf. Op deze editie van de E3 werden die liefhebbers echter ontzettend verwend, en wel in de vorm van de officiële aankondiging van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
De allereerste gameplaybeelden van Nintendo's nieuwe action-adventure game met Link in de hoofdrol beloven veel goeds. Grafisch oogt het spel een beetje zoals voorganger Skyward Sword op de Wii, maar dan stukken scherper en nog kleurrijker. De wereld waar Link doorheen rent, vecht, craft en paardrijdt, lijkt ook groter dan ooit tevoren te worden.
Nintendo brengt het avonturenspel in 2017 naar de Wii U en de nieuwe NX. Een vergelijkbare release vond plaats in 2006, toen The Legend of Zelda: Twilight Princess zowel op de GameCube als op de Wii uitkwam.
93136

2. Horizon: Zero Dawn

Als je de afgelopen tien jaar de Amsterdamse ontwikkelaar Guerrilla Games noemde, dachten alle gamers meteen aan de first-person shooters die de vier Killzone-delen op de PlayStation 2, 3 en 4 waren. Sinds de persconferentie van Sony op de vorige E3, denken de meeste gamers echter aan Horizon: Zero Dawn als ze nieuws over de Nederlandse studio horen.
Met Horizon: Zero Dawn stappen de Amsterdammers af van alles wat ze eerder hebben gedaan. Alleen het sciencefiction-gehalte dat aan Killzone kleeft, komt een heel klein beetje terug in deze open-world avonturengame. Het ambitieuze spel, dat exclusief naar de PS4 komt, heeft elementen van Tomb Raider en Monster Hunter in zich, maar staat qua verhaal en gameplay volledig op zichzelf. De game bevat RPG-elementen en hanteert een third-person perspectief.
De spelwereld is een postapocalyptische setting waarin mensen in stammen leven en worden gedomineerd door dierlijke machines. Iedere vijand heeft echter zwakke plekken, dus aan hoofdpersoon Aloy de taak om die met haar kenmerkende pijl en boog uit te schakelen, op zoek naar haar persoonlijke geschiedenis.
Horizon: Zero Dawn ligt vanaf 28 februari 2017 in de winkels, alleen voor de PlayStation 4. De hele toffe Collector's Edition is hier te pre orderen.
93137

1. Battlefield 1

We hebben het al eerder gezegd, maar het blijft prijzenswaardig dat een ontwikkelaar nieuwe settings aanboort voor zijn games. Het Zweedse DICE is zo'n ontwikkelaar, doordat het met de komst van Battlefield 1 de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog gaat betreden. Vreemd genoeg zijn het Russische en het Franse leger vooralsnog geen speelbare facties, terwijl een aanzienlijk deel van de 'Great War' zich in Frankrijk afspeelde.
Concurrent Verdun is bijvoorbeeld vernoemd naar een van de zwaarste gevechten die een eeuw geleden plaatsvonden. Misschien gokken DICE en EA op toekomstige DLC. Zeker is in ieder geval dat de first-person shooter grote indruk maakte tijdens de persconferentie van EA en de daaropvolgende livestream waarin 64 spelers het tegen elkaar opnamen.
Bekend is al dat Battlefield 1 de gamemodus genaamd Operations krijgt, en dat de Engineer-klasse is opgesplitst tussen Assault en Medic. Verder moet je om voer- en vliegtuigen te besturen, respectievelijk de Tanker- of Pilot-klasse daarvoor kiezen. De graphics zagen er op de E3 meer dan fantastisch uit, met overtuigende physics, prachtig geluid en gedetailleerde spelomgevingen zoals we die zijn gewend uit de voorgangers.
Battlefield 1 komt op 21 oktober op de markt, voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. De game is hier te bestellen.
Dit is ons overzicht met de 5 E3 must haves die je in huis moet halen. Ben je het eens met de lijst of zag je liever andere titels? Laat het weten in de comments. Meer E3 nieuws vind je op onze speciale E3 pagina.