Top 5 beste E3 aankondigingen Xbox persconferentie

Article
maandag, 15 juni 2015 om 21:26
xgn google image
Vanavond was het tijd voor de Microsoft E3 persconferentie, en onze verwachtingen bleken waar te zijn: Microsoft heeft inderdaad flink uitgepakt. Check hier de beste Microsoft E3 aankondigingen op een rijtje.

5. Veel exclusieve Xbox aankondigingen

De persconferentie van Microsoft zat bomvol met nieuwe games, die exclusief naar de Xbox komen. Zo zagen we de Gears of War 4 aankondiging voorbij komen, hebben we nieuwe beelden van Halo 5 kunnen bekijken en kregen we een gameplay trailer te zien van Rise of the Tomb Raider.
Ook zijn een paar releases bekendgemaakt: zo staat de release van Fable Legends gepland voor dit najaar, en is de Forza 6 release bevestigd voor september 2015.
Studio RARE komt met twee grote aankondigingen: de nieuwe game Sea of Thieves, en een RARE bundel met 30 games. Deze bundel zal de RARE Replay Release heten, en bevat onder andere games als Viva Piñata, Battletoads en Banjo-Kazooie.
Verder kunnen Xbox-gamers aan de slag met verschillende beta's, waaronder de Gears of War Ultimate Edition beta die deze hele week te spelen is. Bekijk hierboven alvast de trailer voor Gears of War 4.
73366

4. Xbox Game Preview

Ook kondigde Microsoft het Xbox Game Preview aan, waarmee je toegang krijgt tot spellen die nog in ontwikkeling zijn. Op dit moment geeft het programma, wat aardig lijkt op Steam Early Access, toegang tot Shelter, The Long Dark, Elite Dangerous en DayZ.
De games hoeven dus nog niet compleet te zijn voordat je ze kan spelen. Later vandaag al kunnen gebruikers van Xbox Game Preview de spellen The Long Dark en Elite Dangerous downloaden en spelen.
73367

3. Xbox Elite wireless controller

De officiële aankondiging van de nieuwe Xbox One controller is ook gedaan tijdens de persconferentie. Deze nieuwe controller zal meer aanpassingsmogelijkheden hebben dan de standaard Xbox One controller.
Deze nieuwe Elite controller richt zich op de elite, oftewel de professionele gamer. De controller maakt het mogelijk om verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld de joysticks, aan te passen. Verder bevat het een vernieuwd D-pad, meer precisie, en kan je zelf beslissen over de indeling van de knoppen.
De Elite controller is een controller voor zowel de Xbox One als Windows 10 en is dan ook compatibel met beide platformen.
73368

2. Virtual reality Minecraft voor Hololens

Een nieuwe, virtual reality versie van Minecraft werd aangekondigd tijdens de Microsoft persconferentie. Deze virtual reality Minecraft komt uit voor de Microsoft HoloLens.
De game zal twee verschillende spelmodi bevatten: een bewerkmodus waarin je zelf in het spel rondloopt, en een modus waarbij je het spel op de tafel projecteert.
Bij het spelen van deze projectie heb je geen controller nodig, en bestuur je het spel via spraak. Tot nu toe lijkt het erop dat je via deze modus vooral kan bekijken, en weinig kan aanpassen. Er werden namelijk geen beelden getoond waarin in deze modus gebouwd werd.
73369 2

1. Xbox One is backwards compatible

En dan het grootste nieuws van de Microsoft persconferentie: de Xbox One wordt backwards compatible. Via een update kan je binnenkort Xbox 360 games op de Xbox One spelen.
Door de kracht van de Xbox One zien de oudere games er mooier uit. Ook zullen deze games alle nieuwe Xbox One functies ondersteunen, zoals het maken van screenshots en het opnemen van gameplay videos.
De Xbox One is backwards compatible voor zowel fysieke als digitale games. Je hoeft hiervoor geen nieuwe spellen te kopen: alle spellen die al van jou zijn, kan je op de Xbox One gebruiken. Maar niet alle spellen worden gelijk ondersteund: volgens Microsoft zal de eerste update voor honderden games zorgen, maar verdere informatie ontbreekt.