Gears of War Ultimate Edition - Top 5 dingen die we terug willen zien

Article
maandag, 15 juni 2015 om 21:44
xgn google image
Dat Gears of War een goede franchise is, kunnen vast veel fans beamen. De eerste game kreeg een flinke 9.4 in 2006. Nu op de E3 2015 de Gears of War remake er aan komt, kijken we graag terug. Dit zijn de de brute elementen die we terug willen zien in Gears of War Ultimate Edition.

5. De gave wapens

Een iconisch wapen uit de Gears of War franchise is natuurlijk de kettingzaag op je geweer dat in de eerste Gears of War game zijn debuut maakt. Dit wapen willen we zeker terugzien in Gears fo War Ultimate Edition. Hiermee kun je spelers in de multiplayer flink op stang jagen. Bovendien brengt het een bevredigend gevoel met zich mee om je tegenstanders in stukjes te zagen.
Maar behalve de kettingzaag heb je natuurlijk ook nog een boel andere gave wapens zoals de kruisboog of FRAG granaten. En natuurlijk moet je de ruime keuze aan geweren niet vergeten, de snipers waarmee je van meters afstand je vijand een kogel door zijn kop jaagt tot de low-range wapens waar je oog-in-oog staat met je vijand. Simpelweg is er voor iedereen wel een toepasselijk wapen, hopelijk ook in Gears of War Ultimate Edition.
72719

4. De grauwe graphics

De eerste Gears of War game ziet er zeker niet slecht uit voor een game uit 2006. De ruimtes waar gevechten plaatsvinden zijn enorm groot, maar toch erg gedetailleerd uitgewerkt. De wereld van Gears of War is grauw en geeft de perfecte sfeer die bij de oorlogsetting past. Deze sfeer komt hoogstwaarschijnlijk weer terug in de Gears of War Ultimate Edition.
In zijn tijd stond Gears of War bekend om zijn goede graphics. Inmiddels is dit natuurlijk alweer acherhaald, maar de games van last-gen hadden vaak niet zo veel details als Gears of War had. Deze details kwamen terug in de omgeving maar ook in de gezichtsuitdrukkingen van de personages. We hopen dat Gears of War Ultimate Edition ons net zo wegblaast als het origineel in 2006.
72720

3. Met een vriend knallen in de co-op

De co-op in de eerste Gears of War game kun je op drie verschillende manieren spelen, met een splitscreen, je lokale netwerk of online. De game speelt mooi in op de mogelijkheid om samen te spelen, de spelers moeten goed kunnen samenwerken. Natuurlijk willen we Gears of War Ultimate Edition ook co-op kunnen spelen, zoals we dat gewend zijn.
De co-op wordt nog leuker wanneer je het niveau verhoogt van normaal naar Hardcore of Insane. Je wordt omringt door vijanden en dan is het pas écht een uitdaging om te overleven. Dit vraagt om een nauwe samenwerking en die wordt zo zeker op de proef gesteld. Net als je vriendschap!
72721

2. De multiplayer

Naast de co-op is de multiplayer ook ontzettend leuk om te spelen, maar nog beter: de combinatie. Speel bijvoorbeeld de volgende multiplay-modes met je vrienden. De eerste variatie hierin is Warzone, een vier-tegen-vier deathmatch, de andere variant is Execution, waarin je dichtbij moet komen voor dat je iemand kunt doden. De laatste mode is Assassination, waarbij de captain van het andere team gedood moet worden.
In deze multiplayer-modi kun jouw vrienden, of vreemden, de stuipen op het lijf jagen. Besluip ze van achteren tijdens Execution, plan een verrassingsaanval in Assassination en maak iedereen af in de Warzone. Samen spelen blijft toch altijd leuker dan alleen, vooral als je ze hoort vloeken en tieren als jij ze weer eens neer hebt geschoten, iets wat we in Gears of War Ultimate Edition opnieuw willen doen.
72722

1. Het cover systeem

Gears of War zit bordenvol met schuilplaatsen en objecten waar je achter kunt gaan zitten. Het cover systeem van de game is uitgebreid, omdat je veel verschillende mogelijkheden om cover te zoeken. Je kunt van het ene naar het andere object duiken en vanaf je schuilplaats op je vijanden schieten. Dit kun je doen door in te zoemen, wat erg gevaarlijk is, of vanuit je schuilplaats schieten, waar je minder kans hebt om de ander te raken.
Gears of War was één van de eerste games met een cover systeem en dit systeem veranderde veel in gameplay en game-ervaring. Strategisch denken werd belangrijker dan voorheen en de manier waarop je jouw vijanden tegemoet gaat, is veel optimaler. Het cover systeem maakt het dat Gears of War als een erg vernieuwende game werd gezien. Dit kan natuurlijk ook niet ontbreken in Gears of War Ultimate Edition.
Gears of War Ultimate Edition ligt vanaf 25 augustus in de winkels.

Populair Nieuws