Top 5 beste E3 aankondigingen Sony persconferentie

Article
dinsdag, 16 juni 2015 om 9:59
xgn google image
Ubisoft, Bethesda, Microsoft en EA hebben al laten zien wat ze in hun huis hebben. Nu is de beurt aan Sony. XGN laat jou de top 5 beste E3 aankondigingen van de Sony persconferentie zien.
Net zoals bij de andere persconferenties hadden we wij enkele verwachtingen, maar Sony pakte volop uit tijdens deze E3. Helaas was er geen Ratchet & Clank te zien, maar er kwam wel een oud geliefde naar voren drijven.
Bovendien was er genoeg te zien. Zo werden er nieuwe beelden getoond van het ambitieuze No Man's Sky, kregen we een trailer voorgeschoteld van het mysterieuze Firewatch, werden wij in een mech geplaatst in Rigs en zagen we Nathan Drake zich weer door allerlei hachelijke situaties heen worstelen in Uncharted 4: A Thief's End.
En voordat wij met de top 5 beginnen was daar ook het nieuws dat Assassin's Creed Syndicate een exclusieve DLC zal krijgen op de PlayStation 4.

5. Call of Duty Black Ops III

Maar we beginnen deze top 5 met het ruilen van de kaarten. Sinds 2007 had Microsoft namelijk een exclusieve deal met uitgever Activision over de multiplayer mappen van de Call of Duty games. Zo kreeg de Xbox 360 als eerste de mappen en daarna kwam de DLC pas uit op andere consoles.
De rollen zijn nu omgedraaid, aangezien Sony trots aankondigde dat 'PlayStation het nieuwe huis van Call of Duty is'. De Japanse softwaregigant heeft namelijk een exclusiviteitsdeal gesloten met de uitgever van de Call of Duty games, waardoor de bèta van Call of Duty Black Ops III in augustus exclusief op de PlayStation 4 verschijnt.
Mede daardoor werden er ook enkele beelden van Black Ops III getoond tijdens de persconferentie van Sony, aangezien het spel ontbrak tijdens de persconferentie van Microsoft. Zo werd ons de singleplayer voorgeschoteld, waarin je voor het eerst met vier spelers tegelijkertijd het verhaal kunt doorlopen. Het spel maakt bovendien gebruik van een drop-in/drop-out systeem, waardoor je makkelijker kunt meedoen of weggaan.
73555

4. Hitman

Onze kale huurmoordenaar keerde ook weer terug, aangezien ontwikkelaar Square Enix een nieuw deel in de Hitman-franchise aankondigde. De titel gaat gewoon Hitman heten en de PlayStation 4-versie van het spel krijgt extra content. Wat die extra content is, werd niet bekendgemaakt, maar het schijnt om extra missies te gaan.
Agent 47 is terug in dit vervolg op Hitman Absolution. De game wordt wederom ontwikkeld door het Deense IO Interactive en de trailer laat zien hoe jij je goed moet voorbereiden op een moord.
Als je als PlayStation 4-bezitter de game pre-ordered krijg je exclusieve missies en toegang tot de bèta. Wanneer deze bèta is, is niet bekendgemaakt. Ook is er niks gezegd over een releasedatum.
73556

3. Final Fantasy VIII

Velen hadden gedroomd tot dit moment kwam, maar of Sony dit zou gaan doen was nog niet bekend. En toch heeft het bedrijf tijdens de persconferentie op de E3 bekendgemaakt dat er eindelijk een remake gaat komen van het alom geliefde Final Fantasy VII.
Gisteren waren er al geruchten via de website Siliconera dat Sony de remake zou gaan aankondigen. De titel bestaat dit jaar namelijk precies twintig jaar, dus een betere timing zou niet bestaan.
Sony maakte in ieder geval al bekend dat de titel naar de PlayStation 4 zou komen, maar liet de ruimte open voor andere platformen. Het laat de mogelijkheid open dat Final Fantasy VII ook naar de PlayStation Vita zou kunnen komen.
Voor de remake van Final Fantasy VII is nog geen releasedatum bekendgemaakt.
73557

2. Horizon: Zero Dawn

Ook ons kikkerlandje werd sterk vertegenwoordigd op de E3. Guerrilla Games, de maker van de Killzone-franchise, liet haar nieuwe IP zien en die werd warm onthaald. De game heet Horizon: Zero Dawn en gaat over een gevallen toekomst, waarin de natuur de creaties van de mens terugeist. En dat doet Moeder Natuur niet met een lief stemmetje.
Horizon: Zero Dawn wordt volgens Guerrilla Games een post-apocalyptische game waarin een strijd plaatsvindt tussen de mensen en machines. Diverse dieren hebben cybernetische toevoegingen gekregen en zijn nu aan het jagen op de mensen.
In de gameplaytrailer, die je hierboven kunt bekijken, is een jonge vrouw te zien die met haar pijl en boog voor nogal explosieve toestanden zorgt. Ze strijdt hierbij tegen een gigantisch, mechanisch wezen.
Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor Horizon: Zero Dawn.
73558

1. The Last Guardian

Daar was hij dan eindelijk. Sony begon ontzettend sterk en knalde gelijk binnen met The Last Guardian. De game werd voor het eerst getoond in 2007 en liet toen al heel wat monden openvallen, maar deze gingen uiteindelijk snel weer dicht. Want noch Sony, noch ontwikkelaar Team Ico liet iets horen over het project en of er überhaupt nog wel aan werd gewerkt.
Het antwoord is dus een volmondige ja. Een betrouwbare bron liet al eerder weten dat het spel naar alle waarschijnlijkheid op de E3 zou worden getoond, maar of dit inderdaad zou gebeuren was nog niet zeker.
Naast een gameplaytrailer, die je bovenaan dit artikel kunt zien, werd ook de releasedatum bekendgemaakt. Vanaf 2016 kunnen we eindelijk aan de slag met The Last Guardian, die exclusief verschijnt op de PlayStation 4.

Populair Nieuws