Top 5 beste E3 aankondigingen Bethesda persconferentie

Article
maandag, 15 juni 2015 om 7:10
xgn google image
Bethesda hield vandaag voor het eerst een eigen E3 persconferentie, en wat ons betreft mogen ze dat best vaker doen, zeker als ze zoveel dingen te melden hebben als vandaag. Hoog tijd dus om alles op een rijtje te zetten met de top 5 E3 aankondigingen van Bethesda.

5. Doom

Voor het gemak gaan we alles in chronologische volgorde langs. De show begon letterlijk met een knal, dankzij een uitgebreide gameplaydemo van de nieuwe Doom. De hoofdpersoon lijkt zo uit Mortal Kombat X gestapt te zijn, want de brute finishingmoves doen niet onder voor die van Sub-Zero en Scorpion.
Aan de demo te zien krijg je bij iedere verzwakte vijand de kans om hem op gruwelijke wijze uit zijn lijden te verlossen. Mik bijvoorbeeld op een been om het eraf te trekken en er een schedel mee in te slaan. Daarnaast wordt er gelukkig ook nog genoeg geschoten in Doom, precies zoals we dat van de serie gewend zijn: snel, met futuristische wapens en tegen smerige monsters.
Ook was er kort aandacht voor de multiplayer, die dankzij de Doom Snapmap modus geen gebrek aan content zal hebben. Snapmap is een map editor in de stijl van Forge van Halo, zodat het voor iedereen gemakkelijk is om zelf een level en gamemodus te bouwen. Het succes hiervan hangt natuurlijk samen met hoe de community het oppakt, maar daar hebben we wel vertrouwen in. Doom verschijnt begin 2016.
73312 2

4. Battlecry

Naast grote titels was er ook aandacht voor een enkele kleine game. Battlecry bijvoorbeeld, dat met een nieuwe trailer een paar minuten op het podium kreeg. De game ziet er kort gezegd uit als een Team Fortress 2-achtige multiplayergame, waarbij de nadruk meer ligt op meleecombat dan het schieten op elkaar. Je kunt je nu inschrijven voor de beta van de game.
73313 1

3. Dishonored 2

Dishonored ging de boeken in als een van de beste nieuwe gameseries op de vorige generatie consoles, dus reken er maar op dat er een sequel komt. Dat Dishonored 2 nog wel even op zich laat wachten werd vanavond wel duidelijk. Er werd geen releasedatum genoemd, maar we kregen wel een CGI-trailer te zien waar we al flink over kunnen speculeren.
Zo kun je kiezen om met een vrouwelijk personage (een bekend gezicht uit deel 1) of Corvo te spelen, maar in beide gevallen heb je geen gebrek aan bovennatuurlijke krachten. Zo zagen we een soort grijphaak waarmee je vliegensvlug van het ene naar het andere gebouw zoeft, en de mogelijkheid om met het verloop van de tijd te rommelen.
Veelbelovend, al is het maar omdat we de originele Dishonored zo’n warm hart toedragen.
73314

2. The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited en The Elder Scrolls Legends

Ook de eerste MMO van The Elder Scrolls was met een uitgebreide trailer aanwezig. Voor de consoleversies deze keer, die nog maar net in de winkels liggen. Weinig echt nieuws onder de zon wat dat betreft dus, maar een paar minuten later werd er ook een compleet nieuwe Elder Scrolls-titel aangekondigd, die waarschijnlijk anders is dan je had verwacht.
Het vol trots onthulde Elder Scrolls Legends is namelijk een Hearthstone-achtige kaartgame, waarmee je het met karakters uit het Elder Scrolls universum tegen elkaar opneemt. Zelfs de eerste trailer (met bewegende concept art) lijkt als twee druppels water op de introvideo van Hearthstone, en gameplay hebben we nog niet gezien. Even afwachten dus, laten we hopen dat het meer is dan een slimme manier om op de hype van de online kaartgame mee te liften.
73315

1. Fallout 4 en Fallout Shelter

Zoals verwacht bewaarde Bethesda het beste voor het laatste, en kregen een hele berg met Fallout 4-info over ons uitgestort. Zo was er aandacht voor concept art, waarbij het oog voor detail van de studio centraal stond, en een collector’s edition in de vorm van een echte PIP-Boy, waar je jouw smartphone inschuift met een bijbehorende app.
Leuk en aardig die PIP-Boy, maar het gaat natuurlijk om het schijfje dat erbij zit. De eerste trailer van Fallout 4 gaf ons eerder deze week al een aardig voorproefje, en als Bethesda de beloften nakomt die in deze demo getoond werden, dan hebben we er weer een prachtige game bij om op onze jaarlijstjes te zetten.
Het is goed te zien dat het een direct vervolg op Fallout 3 is, maar al snel kom je de ene na de andere verandering tegen. Zo maak je je karakter heel gemakkelijk door delen van het gezicht aan te klikken en heeft de hoofdpersoon voor het eerst een eigen stem.
Om de gesprekken wat filmischer in beeld te brengen kun je ze ook vanuit het derde persoonsperspectief bekijken, en is het overbekende VATS systeem ook net iets anders. Zo zet je de wereld er niet helemaal stil mee, maar vertraagt alles slechts, zodat je alsnog de drang voelt om zo snel mogelijk een kogel richting die mutant te knallen die op je af gerend komt.
Zo te zien is Fallout 4 dus meer van het zelfde, maar dan groter, beter en mooier. Helemaal niks mis mee dus.
Fallout 4 ligt vanaf 10 november dit jaar in de schappen.

Fallout Shelter

Ook is er vanaf nu een gratis Fallout-game in de App Store te vinden, die de naam Fallout Shelter draagt. In de game bouw je jouw eigen ondergrondse Vault, waarmee je steeds meer nieuwe bewoners aantrekt. Zelf vergelijken ze de game met XCOM, FTL en Simcity: veel managen dus, en je bewoners tevreden houden.
De game ziet er prachtig uit voor een mobiel apparaat, en de game is volledig gratis te spelen. Geen verplichte internetverbinding, geen betaalmuur en geen dagelijkse limiet. Het is bijna te mooi om waar te zijn. Wij hebben in ieder geval een goeie game om te spelen in het vliegtuig tijdens onze reis terug van de E3.