Top 5 drugs in games - Kijk uit naar deze verboden middelen!

  We zouden door al het afgezaagde gezeik over geweld in games vergeten dat er ook nog genoeg te snuiven, te zuipen en te roken valt in digitale omgevingen! We presenteren ter leering ende vermaeck de top 5 drugs in games, en onthoud zoals altijd: geniet met maten!

  The Elder Scrolls

  In de Elder Scrolls serie kun je een soort heroïne-afgeleide tot je nemen, genaamd Skooma. Dit wordt ingame verkocht in de vorm van kristallen en je kunt het oproken om sneller en sterker te worden. Helaas heeft deze drug als nadeel dat je intelligentie en agility naar de tyfus gaan.

  Interessanter nog zijn de Skooma verslaafden die rondlopen in Tamriel. In Oblivion kun je een junkie volgen die er dagen over doet om naar een andere stad te lopen. Daar schaft hij een enorme stash Skooma aan, om dit vervolgens weer mee terug te nemen naar z'n drugshol om daar de pan uit te trippen.

  Wat een realisme, geweldig!

  Top 5 drugs in videogames

  Helaas werd in Skyrim de drug generfed. Terwijl je in Oblivion niet werd vertrouwd en niet kon handelen als je Skooma bij je had, werd het in Skyrim een drug zonder noemenswaardige effecten en zonder waarde.

  Jammer!

  Saint's Row 1 & 2

  De Saint's Row serie staat altijd al garant voor gekkigheid en banaliteit. Het mag dan ook geen verrassing heten dat je zo stoned als een garnaal kan worden. Dit kan zelfs op meerdere manieren. Je kunt door een pijpje wat roken of een jonko/blunt opsteken.

  Voor de echte liefhebbers is er zelfs een bong beschikbaar!

  Far Cry 3

  Je kunt ook in Far Cry 3 lekker trippen op psychedelische stoffen. Hoewel de game gefocust is op het afmaken van mensenhandelaren, en het bevrijden van mensen uit te slavernij, kun je bij de lokale apotheek een paar middeltjes halen om je zinnen even te verzetten.

  Met een paar hallucinerende pilletjes kun je in een surrealistische waas het eiland verkennen terwijl je flashbacks te zien krijgt. Deze kunnen rustig zijn, of verwarrend en desoriënterend. Hoogtepunt van de trip is wanneer je de eindbaas tegenkomt terwijl je 'm hard spacet en over kapotte tv's loopt. Freaky shit!

  Narc

  Een ouwe gouwe, dit Narc! Tamelijk controversieel voor zijn tijd, maar in ieder geval hoorde je bij de "good guys", de popo's. Je diende in dit spel junkies af te maken (of heel soms te arresteren) om zo uiteindelijk de baas van het drugskartel te neutraliseren.

  Met een machinegeweer en een rocketlauncher honderden junkies naar de volgende wereld helpen; deze game is het epitoom van de "zero tolerance" gedachte.

  De onnodige remake van Narc in 2005 bracht de educatief verantwoorde mogelijkheid om verschillende drugs van junkies af te pakken, in te leveren of (moeilijke beslissing - not) zelf te gebruiken. Wiet roken gaf een bullet time-achtig effect om gunfights makkelijker te kunnen overleven. Coke kon je gebruiken om beter te vechten, en met LSD kon je van iedereen om je heen zien wie er goed of slecht is.

  Volgens ons hebben de ontwikkelaars zelf zitten trippen!

  GTA

  Tja, wie hadden jullie anders op één verwacht? GTA is toch wel de koning op het gebied van ingame drugsgebruik. De mogelijkheden zijn schier eindeloos! Ladderzat met Niko een snelweg proberen over te steken? Een bongetje trekken in de kamer van je puberende zoon? Dit leidde tot hilarische uitspraken van Michael zoals: "I gotta stop doing stupid shit. I'm gonna die. I am death. Death is a word. Turd is a word. I am the Turd of Death."

  Toch is dit nog niets vergeleken met de peyote trips die in GTA 5 voor Xbone en PS4 mogelijk zijn.

  In GTA Chinatown Wars kon je drugs dealen om een leuk zakcentje bij te verdienen, Carl hield wel van een pretsjekkie in San Andreas, net als Franklin in GTA 5. Trevor is ook niet vies van wat methamphetamine en/of een vreemd gas uit een papieren zak snuiven op z'n tijd.

  Het drugsgerelateerde hoogtepunt van deze special is de (vermoedelijke) Ketamine trip van Michael de Santa in één van de singleplayer missies in GTA 5.

  Welke drug verdient jullie voorkeur? Iedereen heeft er minimaal één!

  Far Cry 3: Blood Dragon

  Verkijgbaar vanaf 1 may 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.