5 leuke strategy games voor 2015!

  The Art of War wordt het beste uitgedrukt in strategy games. Tactiek en inzicht zijn hierbij vaak meer van belang dan reactiesnelheid of wie de beste gun heeft. Maar ook strategy games evolueren door en worden in nieuwe vormen gegoten. Het komende jaar brengt ons hopelijk een paar prachtige strategische slagvelden, waaronder deze 5 leuke strategy games voor 2015.

  Splatoon

  De meest originele strategy game en verrassend genoeg voor Nintendo's Wii U! Toegegeven, het is niet helemaal strategie want je bedient uiteindelijk in third-person mode een 'Inkling' figuur die met een verfkanon terrein moet winnen door alles in jouw kleur te verven, inclusief tegenstanders.

  Splatoon belooft een chaotisch en kleurrijk multiplayer fun spel te worden, waar ook veel strategie en tactiek bij komt kijken.

  Het lijkt weer een uitstekende toevoeging aan de mooie lijst met Wii U exclusives te gaan worden!

  Uit onze preview van de game:

  "Juist omdat het een heel speels uiterlijk heeft en barst van de kleuren, is deze online multiplayer lekker vrolijk en best fris voor het genre. We zijn benieuwd of Nintendo er nog een verhaallijn aan gaat verbinden, of dat het bij online multiplayer (of wellicht tegen de computer) blijft. In ieder geval is Splatoon één van de grootste verrassingen van E3 gebleken."

  Total War: Attila

  De Total War serie staat al jarenlang garant voor epische veldslagen die jij in jouw voordeel dient te regisseren. Je kunt dit keer spelen als Attila the Hun en andere 'barbaarse' stammen. Er zal veel aandacht zijn voor ziektes, die zich kunnen verspreiden door je nederzettingen en je troepen en burgers kunnen infecteren.

  Vuur en destructie wordt een andere belangrijke pijler in Attila. Vuur kan zich snel verspreiden, en je kan het ook in je tactisch voordeel gebruiken. Sporen van brand of andere vernietiging zullen lang zichtbaar blijven in steden, dit wordt extreem gedetailleerd bijgehouden. Bekijken hierboven de trailer.

  In 2015 zullen we hopelijk de metamorfose van Attila the Hun naar Attila the Fun zien!

  Starcraft II: Legacy of the Void

  Legacy of the Void is het derde deel van de Starcraft II trilogie. Als speler ben je de leider van de krachtige en technologisch geavanceerde Protoss. De Protoss zijn één van de drie speelbare rassen, met een zeer mysterieuze achtergrond. Hier leer je meer over in de campaign.

  Het leger van de Protoss is heel mobiel dankzij een nieuwe technologie waarmee je units kan teleporteren. Legacy of the Void heeft een nieuwe engine waardoor de graphics er enorm op vooruit gaan.

  Het is onbekend wanneer Legacy of the Void precies zal verschijnen, we hopen dat dit nog in 2015 zal zijn!

  Tropico 5

  Van de machtsbeluste gamers is Tropico een fantastische game. De PC versie kreeg een mooie score in onze review, en we kunnen niet wachten op de PS4 versie, die als alles volgens plan verloopt, begin 2015 moet verschijnen. ¡Viva la Revolución!

  "Is Tropico 5 een compleet nieuwe game? Neen, verwacht geen revolutie. Eerder een groteske uitbreiding op Tropico 4. Een verdomd sterke, welteverstaan. Speelt Tropico 5 lekker weg? Absoluut! En dat is waar het aan het eind van de dag allemaal om draait.

  Het uitgebreide managementsysteem is er gewoon weer bijgepakt en steekt in Haemimont Games' nieuwste God game zelfs stukken complexer in elkaar, met de introductie van verschillende tijdperken en unieke politieke systemen die Tropico drastisch beïnvloeden. Ieder avontuur voelt aan als een unieke beleving. Viva Tropico! Viva El Presidente!"

  The Settlers: Kingdoms of Anteria

  De bekende reeks met koddige settlers komt met een nieuw deel! De game zou eigenlijk nog dit jaar verschijnen, maar is vooralsnog in closed bèta. Bronnen spreken over een release in april, en onze previewer was in ieder geval erg enthousiast over The Settlers: Kingdoms of Anteria:

  "The Settlers: Kingdoms of Anteria heeft onze verwachtingen nu al overtroffen. Het bouwen van je stad is heel toegankelijk, maar tegelijkertijd ook enorm complex als je er tijd en moeite in wilt steken. De speciale Hero-missies zijn een welkome afwisseling van de strategische gameplay en zijn tevens een leuke manier om met andere spelers in contact te komen. Wie weet zet je nog wat leuke handelsdeals op om je stad nog verder uit te bouwen."

  Tropico 5

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.