De top 5 beste companion apps - Welke zijn de moeite waard?

Article
door Joep
zaterdag, 28 november 2015 om 14:02
xgn google image
Companion apps en second screening, beide zijn het zaken die de ervaring van het gamen moeten verbeteren. Om dit te bewerkstelligen gebruiken ze onder andere sneltoetsen en extra features. Vaak zijn de apps echter troep en voegen ze niks toe, maar er zitten ook verschillende goede apps tussen. In deze special kijken we naar de vijf beste companion apps.
Companion apps zijn apps die de game-ervaring moeten verbeteren, maar deze apps worden niet altijd goed in ontvangst genomen. Slechts in enkele gevallen doen deze apps wat ze moeten doen. Ze zijn buggy, omslachtig, hebben lange laadtijden of reageren enorm traag op de input van de gebruiker. Zeldzaam is het dan ook wanneer er een companion app beschikbaar is die wel iets toevoegt aan jouw game-ervaring.
Aan veel games zit tegenwoordig een app verbonden waarmee je meer uit je game kan halen. Omdat dit in de praktijk altijd vies tegenvalt, nemen we in deze special een kijkje naar de apps die wél werken en die een toegevoegde waarde hebben.
81934

5. Fallout 4 - Pip-Boy

Fallout 4 is uit en Bethesda heeft meerdere apps uitgebracht ter ondersteuning van de launch. Op de E3 was er Fallout Shelter en voorafgaand aan de officiële launch van de game was er de Fallout Pip-Boy app. Een app die je aan jouw console of PC kan aansluiten en waarmee je jouw inventory kan bekijken en gear kan veranderen.
In principe krijg je letterlijk dezelfde functies die je zou hebben als je in-game op jouw Pip-boy zou kijken. Wat is er zo goed aan deze app? Hij is basic en beperkt zich tot de functies die nodig zijn.
Het belangrijkste is misschien wel dat het gewoon werkt. Aanpassingen die je doet zijn direct op je scherm zichtbaar zonder vertraging. Ondanks de soepele werking van de app, is het nog steeds minder moeite om gewoon in-game op je Pip-Boy te kijken. De app is beschikbaar op Android en iOS.
81935

4. Grand Theft Auto V - iFruit

De iFruit app van Rockstar voor Grand Theft Auto V is een app die beschikbaar is op Android en iOS. Tijdens de lancering van GTA: Online had de app nog enorm veel problemen. Zo was het een zware app die enorm traag was. Het belangrijkste mankement was dat hij de wijzigingen die je deed, niet doorgaf aan je console.
Deze wijzigingen houden onder meer in dat jij je nummerplaat kan personaliseren. Deze kan je vervolgens op jouw auto in de game zetten. Verder heb je ook de mogelijkheid om upgrades op je auto's te zetten en voor je hond Chop te zorgen als een mislukte Tamagochi. Een andere belangrijke functie voor crewleiders is dat je direct op Social Club kunt om jouw crew te managen.
81936

3. Battlefield 4 – Battlefield Commander

DICE heeft met het ontwikkelen van de Commander app een nieuwe manier van spelen toegevoegd. Je kan hiermee via je PC of via mobiele apparaten die op Android of iOS lopen, Battlefield 4 op een totaal andere manier spelen. Je kunt van bovenaf je troepen aansturen en deze voorzien van ondersteuning. Helaas worden de mobiele apps sinds 11 augustus niet meer ondersteund, maar gelukkig heb je deze mogelijkheid wel nog via je console of PC.
Je hebt hier als “commander” een overzichtelijke kijk over de map waarin de mensen die jij aanstuurt spelen. Je hoort wat de spelers zeggen, ziet live waar ze lopen en je kan ze met allerlei voorzieningen ondersteunen. Nieuwe kogels, een UAV of zelfs een server-aanval sturen naar de vijandelijke commander. Alles wat je doet is live en met minimale vertragingen.
81937

2. Destiny - Companion app

De app van Destiny heeft een andere insteek dan de apps die eerder voorbij kwamen. Destiny is nu eenmaal een game die voor een groot gedeelte afhankelijk is van de hechtheid van de community. Zo moet je op de fora op zoek gaan naar mensen die met een Raid mee willen doen. Onder andere deze fora en de laatste updates zijn allemaal op de app te vinden.
De app is eigenlijk een centraal informatiepunt met een feed van de meest recente updates. Maar ook je statistieken, je vrienden, je berichten en je karakters zijn hier allemaal te bekijken.
Een enorm fijne feature is dat je hier wapens of uitrusting kan aanpassen, wat je vervolgens vrijwel direct op je scherm ziet gebeuren. Ook kun je tijdens het spelen van de game in je vault terecht om daar wapens uit te halen. Iets waar je anders voor uit de game zou moeten. De app is beschikbaar op Android en iOS.
81938

1. World of Warcraft – World of Warcraft Armory

De World of Warcraft Armory app is vergelijkbaar met die van Destiny. De ontwikkelaar heeft hier alle mogelijkheden van de desktop in een app gestopt. Je kunt al je statistieken, items en guilds bekijken. In tegenstelling tot een hoop andere apps, is deze voor World of Warcraft er een die niet alleen als leuk extraatje te gebruiken is.
Kijkend naar hoe enorm uitgebreid World of Warcraft is, zien de fans het nut van deze app in. Alles wat namelijk op de desktop te regelen is, kun je ook via deze app doen. Een compacte versie van alle features en tools die jij nodig hebt.
Zo heb je de in-game kalender, talent calculator, auction house, guild chat en officer chat op de app zitten. Voor een veelzijdige game als World of Warcraft is het een meer dan fijne toevoeging. De app is beschikbaar op Android en iOS.

Populair Nieuws

Laatste Reacties