Top 5 Cold War Films en Series - The Company, Tinker Tailor en meer

Article
vrijdag, 02 augustus 2019 om 16:46
top 5 cold war films en series the company tinker tailor en meer 153289
Voor de mensen die het nog niet weten, het verdrag wat Amerika en Rusland ervan weerhield om middellangeafstandsraketten te maken is vandaag afgelopen. Het is ook een van de verdragen die de Koude Oorlog deed eindigen. Omdat dit nu gebeurt is hebben wij van XGN een Top 5 Cold War Films en Series gemaakt.

5. The Company

Met een goede cast zoals, Chris O’Donnell en Michael Keaton is dit een goede serie om mee te beginnen. De serie gaat over Jack McAuliffe, Leo Kritzky en Yevgeny Tsipin. De drie vrienden zijn geslaagd van Yale. Jack en Leo komen terecht bij de CIA door een man genaamd Frank “The Wizard” Wisner. Yevgeny gaat terug naar zijn land van herkomst en gaat in Moskou wonen.
Yevgeny wordt hier gerekruteerd voor de KGB door een man genaamd Starik. We volgen de drie en hun carrière voor 40 jaar in 6 episodes. Het verhaal bevat echte mensen die een rol hebben gespeeld in de Koude Oorlog, maar het verhaal is fictie.
153290

4. Tinker Tailor Soldier Spy

Nog een “espionage” film. Dat is natuurlijk wel een beetje wat de Koude Oorlog was. In deze film volgen we een Britse geheim dienst om te zien wat zij aan het doen was in de tijd van de Koude Oorlog.
De oude MI6 agent George Smiley (Gary Oldman) moet een Sovjetmol vinden in de top van MI6. De mol blijkt een oud college van hem te zijn. Het boek van John le Carré is al een keer eerder verfilmd als televisieserie met Alec Guinness.
153291

3. The Hunt for Red October

Op nummer 3 hebben wij een oude maar wel goede film. In de film volgen wij Jack Ryan die voor een geheime missie opgeroepen wordt naar aanleiding van een paar foto's van Ruslands nieuwste onderzeeër: de Red October. Tijdens de eerste vaart van de Red October zet Commandant Ramius koers naar de Amerikaanse Oostkust. Volgens Jack Ryan wil Ramius overlopen, maar zijn bazen denken van niet.
Hun vermoeden wordt bevestigd wanneer de Russische ambassadeur zegt dat Ramius uit is op een eigen oorlog met Amerika en Rusland. De landen zetten samen de achtervolging in en hun beide vloten hebben dezelfde opdracht: "Vernietig de Red October".
Heeft Jack Ryan gelijk? Als hij gelijk heeft kan hij dan Ramius nog redden? Dat gaan we niet zeggen. Dan moet de je nummer 3 uit onze top 5 Cold war films en series maar gaan kijken.
153292

2. Bridge of Spies

Tom Hanks en Steven Spielberg samen: hoe kan deze film nog misgaan? Nou niet hij gaat niet mis, daarom vult hij de nummer twee plek van onze Top 5. In de film wordt een Russische spion gearresteerd voor de rechter gesleept. Nu moet James B. Donnovan(Tom Hanks) hem gaan verdedigen voor de veiligheid van het land. De spion krijgt levenslang in plaats van de doodstraf.
Drie jaar later wordt een Amerikaanse piloot boven Rusland neergeschoten en gevangen genomen. Nu moet James een gevangenenruil gaan bemiddelen.
153293

1. The Americans

En voor nummer 1 hebben wij gekozen: The Americans. Een goede serie met maar liefst 75 episodes, verdeeld over 6 seizoenen. De serie gaat over Russische KGB agenten die naar Amerika zijn gestuurd om daar te spioneren. De man en vrouw moet een getrouwd stel na doen en mogen geen woord Russisch tegen elkaar praten. Ze praten ook allebei vloeiend Engels zonder accent. Hun buurman is een FBI agent die hen probeert te stoppen.
De serie kwam uit op 30 januari 2013 en eindigde op 30 mei 2018. Als je de serie nog niet hebt gezien is het zeker een aanrader. Ben je nog niet overtuigd? Dan hebben wij hier 5 redenen om The Americans te kijken.

Dit was onze Top 5 Cold war films en series

Heb je nou nog een opmerking of toevoeging, laat dan vooral een reactie achter in de comments. De Cold war periode was een best heftige tijd. Laten we hopen dat de echte wereld geen film wordt.