Top 5 beste wapens in Prey - Sterke schietijzers

Article
zaterdag, 20 mei 2017 om 13:24
xgn google image
De wereld van Talos I is een gevaarlijke omgeving, waarin jij als Morgan toch wel de benodigde wapens nodig hebt om het te overleven. Prey is genadeloos en het hebben van de juiste schietijzers kan je leven redden. Maar wat zijn de beste? Lees het in de top 5 beste wapens in Prey special.
Het is te merken aan Prey dat Arkane Studios achter de ontwikkeling zit. Net zoals in diens voorgaande titels, Dishonored en Dishonored 2, zijn er tal van manieren om de zwarte, tentakelachtige aliens uit te schakelen. Probeer er voorbij te sluipen om enkele turrets aan te zetten die het vuile werk voor je oplossen, of lok de Typhon met valstrikken naar je toe om ze uit te schakelen.

5. Huntress Boltcaster

We beginnen deze lijst met een wapen dat geen enkele schade doet bij de vele vormen van de Tyhon. Op het eerste gezicht is dat bijzonder, maar toch is de Huntress Boltcaster geen waardeloos wapen wat je moet laten liggen. Al zullen velen dat waarschijnlijk toch wel doen, aangezien je het speelgoedwapen snel als een gimmick kan zien.
De Huntress Boltcaster schiet namelijk nerfpijltjes af die direct van de diverse Typhon ketsen en jou openlaten voor een aanval van de dodelijke wezens. Voor die gevechten is het speelgoedwapen dan ook totaal niet aan te raden, maar wel om op lastige plekken te komen.
Met de gun kun jij namelijk op computerschermen en knoppen schieten om letterlijk deuren te openen die voorheen dicht bleven. Het is daarom ook echt aan te raden om de Boltcaster te vinden en in je bezit te houden om zo te kijken waar op Talos I je eerst nog niet heen kon, maar nu misschien wel.
111634

4. Shotgun

De eerste gun die je vindt in Prey is de Silenced Pistol, maar na de eerste echte gevechten met de Typhon heb je al door dat dit wapen allesbehalve sterk is. De schade bij de vijanden is beperkt en sommige tegenstanders lijken net kogelsponzen en slurpen je hele munitie op. Op die momenten heb je de behoefte aan wat stootkracht, een pompend ijzer wat de Typhon letterlijk achteruit beukt.
Daarvoor is er de shotgun. Het machtige schietijzer is het zoeken op Talos I meer dan waard, want met enkele welgerichte schoten op de borst van een Phantom wankelt het monster achteruit, wat jou de ruimte geeft om de vluchten of om het gevecht af te maken. In het begin heeft de shotgun natuurlijk weinig ammunitie en het verkeerd herladen van het geweer kan jouw voordeel in de strijd wegnemen.
Gelukkig is de gun te upgraden met verschillende weapon upgrade kits die verspreid liggen op Talos I, waarna je al snel schade kunt verhogen en de herlaadtijd terug kunt dringen. En dan is het al snel één van de krachtigste wapens in je arsenaal.
111635

3. Q-Beam

Van één van de krachtigste wapens in je arsenaal gaan we naar dé sterkste gun in Prey: de Q-Beam. De Q-Beam is een energiegeweer dat onstabiele deeltjes afvuurt. Dit klinkt al gevaarlijk en dat is het ook: als je lang genoeg met de gun op een Typhon schiet, dan ontploft hij ineens! Het maakt van de Q-Beam één van de gewildste wapens in Prey en is dan ook zeker een zoektocht waard.
Deze krachtpatser heeft echter een groot nadeel: ammunitie. Talos I is geen plek waar je even allerlei munitie voor de Q-Beam vindt, waardoor je erg goed moet letten op de hoeveelheid laserstralen die je nog bezit. Meestal zou dit geen probleem zijn, aangezien jij in Prey ook je eigen ammunitie kunt maken bij één van de zogenaamde Fabricators. Deze machines vereisen diverse soorten materialen waarmee jij je eigen ammunitie, wapens of medkits kunt maken. Moet je alleen wel even in het bezit zijn van de zogenaamde Fabrication plannen.
Ondanks dat is de Q-Beam een echte must-have en is het aan te raden om de gun tot aan het einde van de game te bewaren, als de Typon hoeveelheid toch echt uit de hand begint te lopen.
111636

2. GLOO Cannon

De GLOO Cannon is misschien wel het meest bijzondere wapen in Prey en doet net als de Huntress Boltcaster geen schade bij de vele Typhon. Wat de Gelifoam Lattice Organism Obstructor (de GLOO Cannon dus) wel doet is precies zoals zijn naam zegt: het belemmeren van organismes met een schuimachtige substantie. En dat maakt het één van de beste wapens in Prey.
Niet alleen kun je met het wapen ervoor zorgen dat de verschillende Typhon tijdelijk op hun plaats blijven staan, de gun is ook ideaal om trappen voor jezelf te creëren om zo bij plaatsen te komen die je eerst onmogelijk kon bereiken. Iets wat Prey ook al snel aan je vertelt, waardoor je teruggaat naar het begin van de game om te kijken of je nog plekjes hebt gemist.
In het begin is het wapen nog een beetje onhandig en kan het wisselen tussen de kanon, je pistool of shotgun nogal lastig zijn. Maar hoe meer weapon upgrade kits je vindt, hoe sneller het wapen Mimics of Phantom vastzet, waardoor jij je perfect kan opstellen voor die headshot.
111637

1. Recycler Charge

Waar de Q-Beam het sterkste wapen op Talos I is, daar is de Recycler Charge het gevaarlijkste wapen op het ruimtestation. Het kleine granaatje zorgt namelijk voor enkele bijzondere effecten; de granaat zuigt vijanden en objecten op en spuugt vervolgens materialen uit. Ontzettend handig tegenover de rondrennende en veranderende Mimics, maar ook ontzettend riskant voor jou.
De Recycler Charge stuitert nog weleens tegen iets aan, waardoor hij soms al weer snel voor jou voeten ligt. Gevolg is dan dat je zelf wordt opgezogen en binnen de kortste keren bent veranderd in hoopje bouwmateriaal. Maar, net zoals bij de andere wapens, is de granaat up te graden en kun je hem al snel op muren en vloeren plakken, waarna de dichtstbijzijnde objecten en vijanden snel in blokjes zullen veranderen.
Bovendien is het grote voordeel aan de Recycler Charge dat het niet veel materialen kost om het wapen te maken. Het enige wat je dan nog wel moet doen, is het vinden van de Fabrication plannen. Succes met zoeken!
Prey is sinds 5 mei verkrijgbaar voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Voor meer tips kun je hier terecht en in onze recensie gaven wij de game een 8.5!