Dragon Quest Heroes 2 karakters - Helden uit alle windstreken!

Article
zaterdag, 20 mei 2017 om 12:17
xgn google image
Dragon Quest Heroes bracht in 2015 al een heleboel bekende karakters uit verschillende Dragon Quest games bij elkaar. In Dragon Quest Heroes 2 is dat niet anders. Maar welke karakters uit de franchise kom je precies tegen? Je leest het in deze Dragon Quest Heroes 2 karakters special!
Let op! In deze special kunnen we er niet omheen om een aantal dingen te spoilen over het achterliggende verhaal uit Dragon Quest Heroes 2. Als je zonder voorkennis het verhaal in wil gaan, moet je nu stoppen met lezen en de game gewoon gaan spelen.
In Dragon Quest Heroes 2 is er al duizend jaar vrede tussen de zeven koninkrijken van de wereld. Die vrede wordt plots ernstig bedreigd als een oude voorspelling uit dreigt te komen. Krijgers van over de hele wereld zullen samen moeten werken om de koninkrijken te redden en de vrede te herstellen.
Het gebruik van verschillende koninkrijken in Dragon Quest Heroes 2 gaf Square Enix de mogelijkheid om een heel aantal (zowel bekende als nieuwe) karakters in de game te laten verschijnen. En dat leidt alleen al op dat gebied tot een berg fanservice. Maar wie kom je nu precies tegen in de game?

Lazarel en Teresa – De hoofdpersonen

In het begin van Dragon Quest Heroes 2 krijg je de keuze voorgeschoteld of je in de huid wil kuipen van Lazarel of Teresa. Je komt er al snel achter dat ze neef en nicht van elkaar zijn en dat het allebei krijgers (Warrior) zijn.
Lazarel en Teresa komen bij elkaar in Zebion omdat ze een afspraak met de koning hebben. Plus, ze vinden het leuk om na lange tijd weer eens bij elkaar te komen. Zodra ze elkaar weer zien dagen ze elkaar uit voor een potje sparren en dan blijkt dat alles als vanouds is. Door de sterke band voelen de twee elkaar feilloos aan.
Daarbij lijken deze hoofdpersonen in de game ook erg op elkaar in eigenlijk alles. Qua uiterlijk, maar ook qua doen en laten. Zou er meer achter de band van deze twee zitten?
111343

Desdemona

Na kennis gemaakt te hebben met de hoofdpersonen kom je al snel Desdemona tegen in Dragon Quest Heroes 2. Dit is een pittige dame die een beetje een barbaars uiterlijk heeft. Zij begeleidt je vanaf het eerste moment op je pad. Ze heeft connecties in verschillende koninkrijken, waaronder Zebion, maar draagt ook een geheim bij zich.
Wat dat geheim is mag je zelf gaan ontdekken, maar het zorgt er onder andere voor dat ze een krachtig personage is. Ze draagt als voorkeurswapen een enorme bijl bij zich, waarmee ze iedere vijand met een flinke knal van het slagveld kan slaan.
Wat magie betreft is Desdemona niet de sterkste, maar dat maakt ze goed op het gebied van bereik en kracht. Ze is een karakter dat je zeker in het begin van de game bij je wil hebben.
Dragon Quest Heroes 2 karakters

Torneko

Nadat je kennis hebt gemaakt met Desdemona, kom je ook al snel de muzikant Torneko tegen. Torneko voegt zich vanzelf bij je groep zodra je hem gered hebt van een paar gemaskerde tegenstanders. En daarna zal hij zijn waarde dubbel en dwars bewijzen!
Torneko is namelijk niet zomaar een muzikant, maar zijn muziek heeft onder andere helende krachten. Iemand die je kan genezen, naast je trouwe vriend Healix, is natuurlijk altijd welkom. Healix is het blobje met een beret op, die altijd aan je zijde is om je te helpen. Alleen zijn zijn helende krachten gelimiteerd. Naast hem wil je dus wel extra assistentie. Zeker als je bedenkt dat je in Dragon Quest Heroes 2 tegen honderden vijanden tegelijk moet vechten.
111345

Maribel en Ruff

De volgende op onze lijst van karakters is Maribel. Maribel verschijnt op een spectaculaire manier ten tonele. Midden in een enorm gevecht duikt ze ineens op. En ze komt niet in haar eentje aanzetten.
Ze neemt namelijk een klein knaapje genaamd Ruff mee en die zit op zijn beurt weer op een wolf. Het is een bont duo wat voor behoorlijk wat ophef bij de groep zorgt, maar de toegevoegde waarde van de twee is minstens zo groot als de veroorzaakte ophef.
Maribel is namelijk erg sterk met haar spreuken en bovendien heeft ze een boemerang bij zich, waarmee ze vijanden op afstand kan bestoken. Die boemerang heeft bovendien de eigenschap dat het de verdediging van de vijand kan verzwakken.
Ruff is op zijn beurt klein van stuk, maar de kracht die hij bezit is behoorlijk. Het is een snelle vechter die met zijn klauwen iedereen aan flarden scheurt. Daarbij kan hij zijn wolf oproepen om tijdelijk mee te vechten.
Dragon Quest Heroes 2 karakters

Cesar

Als je Maribel en Ruff bij je team hebt kunnen voegen, is de strijd waarbij zij opduiken nog niet gestreden. Aan het einde van dit gevecht kom je namelijk oog in oog te staan met een hele boze prins. Dit is Cesar en hij is behoorlijk pissig, omdat iemand zijn vader (de koning van zijn koninkrijk) heeft vermoord.
Hij verdenkt jou, waardoor je met hem in gevecht komt, maar al snel komt de prins tot bezinning en snapt hij dat jij het natuurlijk niet was. En dan kun je genieten van een geweldige vechter, die met een enorm zwaard ten strijde trekt.
Dat zwaard kan hij ook nog eens met elementen vullen, zodat het ineens een ijs- of vuurzwaard is, maar hij heeft ook de nodige spreuken die allesverwoestend zijn!
111346

Terry en Carver

Een van de sterkste karakters in Dragon Quest Heroes 2 wat rauwe kracht betreft, is toch echt wel Terry. Hij heeft geen wapen nodig om zijn vijanden de kop in te slaan, maar gebruikt daar gewoon zijn vuisten voor. Hij heeft wel handschoenen aan die ervoor zorgen dat zijn vuistslagen nog harder aankomen bij de tegenstanders.
Niet dat dat heel veel uitmaakt, gezien de reusachtige kerel al mokerslagen bij de vleet uitdeelt. Terry is sterk op het gebied van rauwe kracht, maar hij is een langzame vechter. Daarnaast is hij niet sterk op het gebied van spreuken.
Zijn maatje Carver daarentegen is wel weer sterk op dat gebied. Dit is een snelle vechter, maar qua kracht komt hij niet echt mee met de rest. Tenminste, als hij niet een van zijn handige spreuken heeft gebruikt. Hij kan namelijk zowel zijn aanval als verdediging een forse boost geven, en dan is hij een kracht om rekening mee te houden!
Dragon Quest Heroes 2 karakters

Meena en Maya

In Dragon Quest Heroes 2 kom je ook twee zusjes tegen. Dit zijn Meena en Maya, een duo dat qua uiterlijk erg op elkaar lijkt. Deze Oosterse dames komen alleen niet gelijktijdig in je groep.
Meena komt als eerste voorbij. Dit is een karakter dat ervoor kan zorgen dat je geheeld wordt en dus minder snel de pijp uit gaat. Dit is alleen niet haar sterkste punt. Dat ligt meer op het gebied van statuskwaaltjes.
Deze dame kan erg goed voorkomen dat je bijvoorbeeld vergiftigd wordt of voor de zoveelste keer aan het dansen slaat. Qua kracht is Meena helaas niet zo sterk, dus kan zij het beste als ondersteunend karakter gebruikt worden.
Maya heeft een beetje hetzelfde probleem als Meena. Ze is snel en weet wel raad met een spreuk of twee, maar ze kan niks hebben. Zij is voornamelijk sterk in aanvallende spreuken, maar ook hier is het slim om deze dame een beetje op de achtergrond te houden.
111347

Jessica

Sterke magiërs zijn Meena en Maya niet, maar gelukkig kom je niet veel later in de game Jessica tegen. Zij is een vele sterkere magiër, die zowel aanvallende spreuken als verdedigende spreuken heeft.
Daarbij is het ook erg handig dat ze de spreuken die vijanden op je los laten kan terugkaatsen. Ze is een prima all-round magiër en dan kan een helende spreuk natuurlijk niet missen.
Dragon Quest Heroes 2 karakters

Angelo

Samen met Jessica komt je Angelo tegen. Hij is een boogschutter die ideaal is voor gebruik bij grote baasgevechten. Daarnaast zal hij je team ook versterken op het gebied van Tension (je superaanval-meter) en je aanvalskracht. Dit doet hij door middel van magie, wat dus een handige toevoeging voor je team is!
Helaas is dat bij Angelo wat betreft fysieke kracht in grote gevechten net omgedraaid. Zoals gemeld is hij op afstand handig, maar van dichtbij valt dat tegen. Hij is niet heel sterk en kan eigenlijk ook niet heel veel hebben. Hij is dus een karakter dat je puur ter ondersteuning mee zou moeten nemen.
111357

Alena

Angelo is niet zo heel sterk van zichzelf. Gelukkig komt hij gelijktijdig met Alena voorbij en bij haar ligt dat wel anders. Deze pittige dame komt relatief laat in de game bij je team, maar is een des te betere toevoeging. Alena biedt je namelijk ook de krachten die Angelo te bieden heeft, dus versterking in je Tension en aanvalskracht, maar daarbij biedt ze nog meer dan dat.
Ze heeft van zichzelf namelijk nogal wat bereik en weet een flink pak slaag te verkopen. Daarnaast heeft ze ook nog een verhoogde kans op kritieke aanvallen, die natuurlijk nóg meer schade doen.

Dragon Quest Heroes 2 karakters

Kiryl

De laatste van de Dragon Quest Heroes 2 karakters is Kiryl. Hij komt na Alena bij je team, wat dus ook redelijk aan de late kant is. Misschien wat te laat, want al veel eerder zul je op zoek zijn naar een sterke heler. Kiryl is absoluut een sterke heler.
Zijn voornaamste kracht is dan ook het helen van je team middels een spreuk die een bepaald gebied helende krachten geeft, en het tot leven wekken van gevallen teamgenoten. Dit laatste kan hij als enige met een spreuk en dat maakt hem uniek! Kiryl biedt je niet alleen dat, maar hij heeft ook nog eens status boosts in zijn spreukenpakket zitten. Daarbij weet hij ook prima hoe een gevecht te beslechten.
Dat doet hij met zijn speer, die het enerzijds mogelijk maakt om bijzonder snel te vechten, maar anderzijds niet het ideale wapen is om hordes vijanden mee uit te weg te ruimen. Toch is dit één van de sterkste personages uit Dragon Quest Heroes 2.
Met Kiryl hebben we de lijst van Dragon Quest Heroes 2 karakters afgesloten. Al deze karakters komen in de game voorbij en allemaal bieden ze een specifieke manier van assistentie aan Lazarel, Teresa en Healix. Dat zorgt ervoor dat je op een geheel eigen manier door de game heen kunt lopen.
Dragon Quest Heroes 2 is sinds 25 april in de schappen te vinden en werd door ons ontvangen met een welverdiende 8.0 in de review.

Populair Nieuws