Als je net als Prey protagonist Morgan Yu vast zou zitten in de situatie die zich op Talos 1 voordoet, is dat niet bepaald een reden tot juichen. Een levensgevaarlijk buitenaards ras dat alles op zijn pad verwoest, zorgt nu eenmaal niet voor vredelievende ontmoetingen. Dat deze aanvaringen behoorlijk lastig kunnen zijn, merk je zelfs al op de makkelijkste moeilijkheidsgraad. Daarom doe je er goed aan deze vijf Prey tips in de gaten te houden.

1. Investeren om te leren

Talos 1 is een immens ruimtestation dat de ruimte biedt om geheel naar eigen wijze te onderzoeken. Zo goed als elk vertrek dat er te vinden is, kent zijn eigen verborgen voorwerpen die alleen te verkrijgen zijn door vaardigheden en inzicht te gebruiken. De eerste tip die we je mee kunnen geven, heeft dan ook te maken met het investeren van Neuromods om zo vroeg mogelijk alle ruimtes te exploreren.

In het begin van de game zijn de vijanden nog vergevingsgezind en daar moet je gebruik van maken. Besteed in deze periode zoveel mogelijk Neuromods aan de menselijke vaardigheden om beter te hacken en zware objecten te tillen. Met deze twee vaardigheden kom je echt al een heel eind in het creëren van shortcuts en het opbouwen van een flinke voorraad levensmiddelen.

Zodra je het Psychotronics lab hebt bereikt en je Typhons kan scannen, doe je er goed aan om zoveel mogelijk Mimics onder de loep te nemen. Al snel speel je hiermee de alien-vaardigheid vrij waarmee je zelf in een object kan veranderen. Investeer een punt hierin, en je hebt het derde basisingrediënt voor het bereiken van bijna elke afgesloten ruimte op Talos 1.

Met level 1 van de Mimic-vaardigheid kan je de gedaante van kleine objecten aannemen. Hiermee kun je bijvoorbeeld door openingen kruipen die voor menselijke lichamen te smal is. Een handigheid is om zo'n klein object met je mee te dragen in je inventory, om deze vervolgens eruit te gooien wanneer zo'n Mimic-moment gewenst is. Kruip met de skill in de huid van hetgeen dat je net hebt weggegooid en het onderzoek begint!