Top 5 beste VR Games waar jullie naar uitkijken

Article
donderdag, 18 augustus 2016 om 17:00
xgn google image
Virtual Reality en gaming is een combinatie die zich nog niet bewezen heeft, maar waar toch veel mensen naar uitkijken. Er zijn dan ook al honderden games die VR compatibel zijn en er worden zelfs games speciaal voor ontwikkeld. Maar welke VR game gaat het voor jullie doen? Dat lees je in de top 5 beste VR games volgens jullie.
De Oculus Rift en de PlayStation VR zijn slechts twee brillen uit het ruime aanbod dat er tegenwoordig te verkrijgen is als het gaat om virtual reality brillen. De discussie is nog altijd gaande of VR en gaming echt een gouden combinatie is of het slechts een gimmick is.
Wat wel duidelijk is dat games, zoals RIGS: Mechanized Combat League, speciaal voor de VR bril worden ontwikkeld. En niet alleen dat, ook honderden andere games kunnen in VR gespeeld worden. Zo ook de sandbox game Minecraft sinds een week.
Maar naar welke VR game kijken jullie nou het meeste uit? Voor welke VR game zouden jullie een bril kopen? Dat vroegen we ons af en jullie antwoorden vind je terug in de top 5 beste VR games waar jullie naar uitkijken.

5. Fallout 4

Een dikke twee maanden geleden maakte Bethesda bekend dat het VR ondersteuning zal bieden aan Fallout 4. Schijnbaar was dit iets waar jullie naar hunkerden want een vijfde plaats in de top 5 beste VR games is niet mis.
De ondersteuning van VR brengt de actie in de game nog dichter naar je toe waardoor het lijkt alsof je zelf in het slagveld van Fallout 4 loopt. Je moet hiervoor wel een HTC Vive hebben, want dat is de enige bril die (voorlopig) de toepassing heeft.
Fallout 4 VR moet in de loop van 2017 beschikbaar worden. Om je tot die tijd zoet te houden, komt er volgende week in ieder geval nog DLC voor de game uit, genaamd Nuka-World.
96363

4. Batman Arkham VR

Iedereen wil een superheld zijn en dat kan binnenkort met Batman Arkham VR. Het enige wat je ervoor hoeft te hebben is een PlayStation 4 en PlayStation VR. De game van Rocksteady is namelijk exclusief voor de console en de bril gebouwd.
Vanaf het moment dat je de bril opzet, of eigenlijk je masker, waan je jezelf in de schoenen van de zwarte superheld en ga je de straten van Gotham op. Je komt langs allerlei bekende locaties, waaronder de Batcave, en zorgt ervoor dat de orde in de wereld gehandhaafd blijft.
Batman Arkham VR komt uit als onderdeel van de lancering van de PlayStation VR op 13 oktober.
96364

3. Star Wars X-Wing Mission

Star Wars Battlefront X-Wing Mission is een verlengstuk van de Star Wars game die een volledig nieuwe ervaring biedt door de mogelijkheid van virtual reality toe te passen. Als je in het bezit bent van Star Wars Battlefront en een PlayStation VR dan kan je vanaf 13 oktober gratis met de extra missie aan de slag.
In Star Wars X-Wing Mission neem je de controle over een X-Wing ruimteschip en manouvreer jij je door de ruimte. Dit leidt tot speciale ruimtegevechten die jij moet zien te overwinnen. Deze zijn doorgaans al intens, maar door het gebruik van de VR-bril moet het lijken alsof jij daadwerkelijk in de cockpit zit. Schijnbaar zien jullie dit ruimteavontuur wel zitten, want de game behaalde een behoorlijk aantal stemmen.
96365

2. Resident Evil 7

Resident Evil 7 komt begin volgend jaar en alsof de game nog niet eng genoeg is op zich zelf, willen jullie deze game ook nog al te graag in VR spelen. Het is maar goed ook dan dat de game speciaal voor de PlayStation VR naar de console van Sony komt. Gisteren maakten we nog eens kennis met het griezelige verhaal van Resident Evil 7 middels een trailer.
Jullie zijn blijkbaar voor de dood niet bang, want met een virtual reality headset moet je helemaal op je hoede zijn en zul je ieder piepje of kraakje met kippenvel op het lijf binnenkrijgen. De game leent zich waarschijnlijk ontzettend goed voor deze feature aangezien je continu om je heen moet blijven kijken terwijl je de puzzels uit de game oplost.
Resident Evil 7 verschijnt op 24 januari 2017 voor PlayStation VR. De game komt zonder virtual reality ook naar PC en Xbox One.
96366

1. Gran Turismo Sport

Maar het allerliefst pakken jullie een blitse auto, zetten wederom een PlayStation VR op en racen zo hard mogelijk naar de finish. Waarschijnlijk omdat dit een hele toffe ervaring moet zijn.
De kracht van de vele race auto's zal nog beter voelbaar zijn en intenser binnenkomen door het gebruik van een VR-bril. Door het feit dat het scherm als het ware in je bril zit, zul je ook nog beter om je heen moeten kijken. Even driehoekje indrukken om je achterliggers in de gaten te houden, is er niet meer bij.
Gran Turismo is een PlayStation 4 exclusive game die daarom enkel ondersteuning heeft van de PlayStation VR. Gran Turismo Sport verschijnt op 16 november. De PlayStation VR op 13 oktober. Dit is de game waar jullie het meest naar uitkijken en voor jullie dus waarschijnlijk een van de beste VR games wordt.

Populair Nieuws