Top 5 beste voetbalfilms

Article
vrijdag, 22 september 2017 om 17:45
xgn google image
Kijk jij ook zo uit naar FIFA 18 en ben je al een beetje uitgekeken op de demo? Dan zijn hier de vijf beste voetbalfilms die je kan kijken om de tijd op een goede manier te doden tot de release!

5. Bend It Like Beckham

In deze lijst kon een documentaire over voetballegende David Beckham natuurlijk niet ontbreken. Wacht eens, David Beckham komt helemaal niet voor in deze film! In Bend It Like Beckham volgen we een Hindoestaans meisje genaamd Jesminder (Parminder Nagra), ook wel Jess genoemd. Jess wil niets liever dan net zo goed worden als haar idool Beckham, maar haar ouders zien dit niet zo zitten.
De streng gelovige familie van Jess wil dan ook graag dat ze een rechtenstudie gaat doen en zich als een keurig Hindoestaans meisje gaat gedragen. Maar Jess ziet dit absoluut niet zitten en grijpt iedere kans om te gaan voetballen met haar vriendin Jules (Keira Knightley), die de sterspeler is van de Hounslow Harriers.
Bend It Like Beckham is een aardige film die dealt met onder andere de taboe dat voetbal een mannending is. Het is een frisse feelgood movie waarbij hier en daar nog wel eens dingen over de top zijn.
top 5 beste voetbalfilms 118194 1

4. Jack to a King – The Swansea Story

In Jack to a King wordt het memorabele verhaal verteld van Swansea City. De club uit Wales zit in de schulden en niets lijkt de club meer te kunnen redden van de afgrond. Totdat er een groep supporters opstaat en besluit om de club over te nemen. Sindsdien gaat het alleen maar beter met de club en bereikt ze waar ze nooit van hadden mogen dromen.
In dit verhaal speelt ook een Nederlander een rol. John van Zweden was één van die supporters die besloot om 20.000 pond in de club te steken. Zo zit er aan dit succesverhaal ook nog een Nederlands luchtje. Prachtig!
top 5 beste voetbalfilms 118195

3. All Stars

All Stars, wie kent de film niet? All Stars kwam uit in 1997 en wist maar liefst 298.658 bezoekers te trekken in de bioscoop. In All Stars volg je een groep jongens die speelt bij de club Swift Boys. Al sinds de mannen 7 jaar oud zijn lopen ze de longen uit hun lijf voor hun team. Winnen staat niet in het woordenboek van de jongens, maar daar gaat het ze dan ook niet om.
Op een dag komt Bram (Danny de Munk), één van de groep van zeven, erachter dat de groep komend weekend hun 500e wedstrijd spelen. Maar of ze er allemaal nou wel even blij mee zijn.. De verschillen worden steeds groter en de mannen vragen zich af of ze niet eerder hadden moeten stoppen.
Old Stars is één van de bekendste Nederlandse films en ook een prima film voor Nederlandse begrippen. De opvolger, All Stars: Old Stars (2011) is een tikkeltje minder dan zijn voorganger en daarom is er een plekje voor de klassieker in dit rijtje! Al met al heb je met deze film een prima avond!
top 5 beste voetbalfilms 118196

2. Goal! The Dream Begins

Op nummer 1 dan: Goal! In Goal wil de getalenteerde Santiago Munez (Kuno Becker) niets liever dan later zijn brood verdienen met profvoetbal. De kansen dat dit gebeurt zijn echter klein, Santiago’s familie is arm en bij zijn lokale voetbalclub speelt hij in een uitermate slecht elftal.
Maar op een dag wordt Santiago opgemerkt door Glen Foy (Stephen Dillane), een oud voetballer van Newcastle United die nog steeds sterke banden heeft met zijn voormalige club. Glen zorgt ervoor dat Santiago op proef mag komen in Engeland, maar een vliegticket naar Newcastle is veel te duur. Tijd voor Santiago om zijn droom achterna te gaan.
De film is aardig voorspelbaar, maar zeker een aanrader voor de echte voetbalfanaat. Je hebt het gevoel alsof je je eigen jongensdroom ziet uitkomen om profvoetballer te worden. Kijken dus!
top 5 beste voetbalfilms 118197

1. Green Street Hooligans

Green Street Hooligans is de enige film in dit rijtje die zich niet in de stadions afspeelt, maar in de gruwelijke wereld daarbuiten. Namelijk de wereld van de hooligans. Matt Buckner (Elijah Wood) woont in Amerika en wordt na een incident van Harvard gestuurd. Hij reist daarna af naar Shannon (Claire Forlani), zijn zus. In Londen komt Matt al snel in contact met de broer van Shannon’s echtgenoot (Charlie Hunnam), waarna Matt beland in de duistere wereld van het hooliganisme.
Elijah Wood is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Frodo uit The Lord of the Rings, maar de acteur weet een prima prestatie te leveren in de film waardoor je de kleine hobbit even uit je hoofd zet en hem ziet als een vechtersbaasje. Een vechtersbaasje dat laat zien hoe makkelijk je de wereld in rolt en hoe moeilijk je eruit komt.

Voetbalfilm vergeten?

Er zijn natuurlijk nog veel meer voetbalfilms/documentaires in de wereld van films. Mis jij er nog eentje in dit rijtje en welke vind jij de beste? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws