Top 5 beste video game films - Deze zijn zo slecht nog niet!

  Round 1, Fight! Al jaren wordt geprobeerd om video games te vertalen naar een succesvolle filmadaptatie. Vaak komen hier vreselijke resultaten uit, maar wij zijn op zoek gegaan naar de beste video game films. Deze vijf wisten boven het gemiddelde uit te komen. Vermaak je met deze keuzes!

  New Line Cinema

  5. Mortal Kombat (1995)

  We beginnen onze lijst van beste video game films met Mortal Kombat. Gebaseerd op de populaire Mortal Kombat vechtgames, deze filmadaptatie heeft een simpel doel: een vermakelijke film voorschotelen.

  Mortal Kombat bevat een simpel verhaal dat makkelijk verteerbaar is. Hiernaast zijn enkele pluspunten het zien van fan-favoriete personages als Sub-Zero, Scorpion, Johnny Cage en Liu Kang. Ook de vijand van de film, Shang Tsung, wist een redelijk goede impressie achter te laten, ondanks het overdreven acteerwerk.

  Deze Mortal Kombat film zal verder herinnerd worden voor het introduceren van een gave theme song. Kijk de trailer bovenaan de pagina en laat de muziek je lichaam vullen met enthousiasme. Mortal Kombat!

  Paramount Pictures

  4. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

  In onze lijst van beste video game films is Lara Croft enorm relevant. Er is namelijk een nieuwe Tomb Raider film in de bioscopen aan het draaien. Wij gaan terug in de tijd en hebben het over de eerste Tomb Raider film, met Angelina Jolie in de hoofdrol van Lara Croft!

  Toffe locaties, overdreven actie en een aantal bekende acteurs maken deze film een kijkje waard. Naast Angelina Jolie zien we nog een aantal bekende gezichten voorbijkomen. Zo wordt de slechterik van de film gespeeld door Iain Glen, bekend als Jorah Mormont uit Game of Thrones. Hiernaast zien we ook de huidige James Bond acteur, Daniel Craig, een leuke bijrol spelen.

  Mocht de film helemaal in je straatje liggen dan is er ook een vervolg om te aanschouwen, genaamd Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. Dubbel kijkplezier!

  Universal Pictures

  3. Warcraft (2016)

  In onze lijst van beste video game films is dit een van de meest bekende franchises. De wereld van Warcraft bestaat al sinds de jaren 90 en heeft nog meer bekendheid gekregen met de lancering van de MMORPG World of Warcraft. Sinds de release in 2004 zijn er al meer dan 100 miljoen accounts aangemaakt in World of Warcraft, een record!

  De filmadaptatie gaat helemaal terug naar het begin van het Warcraft universum en is losjes gebaseerd op de oorspronkelijk game uit 1994. De Warcraft film, soms ook bekend onder de titel Warcraft: The Beginning, laat de eerste confrontatie zien tussen de orks en de mensheid. Hiernaast komen er verschillende locaties voorbij die rechtstreeks uit de game zijn overgenomen.

  Warcraft bevat genoeg verwijzingen om fans enthousiast te maken en ook liefhebbers van het fantasy genre zitten hier aan het juiste adres. Kortom, een kijkje waard.

  2. Silent Hill (2006)

  Ook het horrorgenre is aanwezig in onze lijst van beste video game films. De Silent Hill franchise bevat ondertussen al acht games en talloze spin-offs. Een filmadaptatie kon natuurlijk niet ontbreken en in 2006 kwam Silent Hill naar het witte doek.

  We volgen een moeder, Rose Da Silva (Radha Mitchell), die verontrust is over het gedrag van haar geadopteerde dochter Sharon. We zien hoe Sharon slaapwandelt en steeds de naam uitschreeuwt van het mysterieuze plaatsje Silent Hill. Eenmaal aangekomen op deze plek raakt Sharon vermist en is het aan Rose om de geheimen van Silent Hill te ontrafelen.

  Een film met een heerlijk duister sfeertje. Silent Hill is een aanrader voor zowel fans van de games als alle horrorfanaten.

  1. Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

  We sluiten onze lijst van beste video game films af met Prince of Persia. Deze filmadaptatie is gebaseerd op de gelijknamige videogame en bevat ook elementen uit de games, Prince of Persia: Warrior Within en Prince of Persia: The Two Thrones.

  Acteur Jake Gyllenhaal (Nightcrawler) stapt in de schoenen van Dastan. Op jonge leeftijd wordt hij geadopteerd door King Sharaman en zo krijgt hij zijn titel als de prins van Perzië. Enkele jaren later is het aan prins Dastan en een prinses om een vijand te stoppen met een magische dolk die dreigt om de wereld te vernietigen.

  Prince of Persia: The Sands of Time zit vol avontuur en leuke momenten van actie, spanning en sensatie. Als we het hebben over video game films, dan is de Prince of Persia filmadaptatie zo slecht nog niet!

  Wat vinden jullie de beste video game films?

  Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete video game films zijn. Van welke kan je geen genoeg krijgen en welke probeer je te vermijden? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.