Top 5 Amazon Prime series die je niet mag missen!

  Met Game of Thrones op een jaartje pauze is het nog even wachten totdat je weer kan genieten van de wilde avonturen van al je favoriete personages. Maar dat betekent niet dat er in de tussentijd niks te zien is. In tegendeel; wij geven je een aantal Amazon Prime series aanraders, zodat je voorlopig genoeg te kijken hebt!

  5. Bosch

  Het leven van een politieagent is niet gemakkelijk. Dat ervaart ook detective Harry Bosch (gespeeld door Titus Welliver) in Los Angeles. Wat namelijk een routinearrestatie moest zijn, mondt uit in de dood van een verdachte door toedoen van Bosch. Hoewel hij onschuldig wordt verklaard, achtervolgt zijn daad hem toch en heeft het een groot effect op zijn leven.

  Want hoewel zijn werkgever hem weer aan de slag laat gaan, is de familie van het slachtoffer minder vergevingsgezind. Om zijn gedachten te verplaatsen, neemt Bosch daarom een zaak op zich, maar ook die omvat meer dan in eerste instantie gedacht.

  Het zware misdaaddrama Bosch kent al drie seizoenen en het vierde seizoen zal vanaf half april in de lijst met Amazon Prime series terug te vinden zijn. Een vijfde seizoen is ook al aangekondigd, dus je hoeft niet bang te zijn dat de serie er opeens mee kapt.

  4. The Marvelous Mrs. Maisel

  Grappig zijn is helaas niet voor iedereen weggelegd. In de jaren vijftig van de vorige eeuw is dat het geval voor Joel Maisel (gespeeld door Michael Zegen). Hoewel hij in de avonden optreedt als stand-up comedian, zorgen zijn grappen vaker wel dan niet voor slechts matig applaus.

  Zijn vrouw (gespeeld door Rachel Brosnahan) heeft de gave om grappig te zijn wel, maar moet daar op een treurige manier achter komen. Namelijk pas als ze straalbezopen haar verhaal doet als Joel haar verlaat, krijgt ze het publiek aan het lachen. Voor haar de motivatie om op zoek te gaan naar iemand met wie ze samen haar passie voor komedie op het toneel kan tonen.

  3. Sneaky Pete

  Wat doe je als je de relatief veilige gevangenis moet verruilen voor de boze wereld waarin machtige gangsters het op je hebben voorzien? In het geval van Sneaky Pete neem je dan de identiteit van je oude celmaatje over en doe je alsof je hem bent. Dat je dit niet even gemakkelijk doet, ondervindt ook Marius Josipovic (gespeeld door Giovanni Ribisi).

  Deze charlatan weet voordat hij de bak indraait een grote misdaadbaas flink wat geld afhandig te maken. Tijdens zijn tijd in de gevangenis is hij veilig, maar hij weet dondersgoed dat daar verandering in komt zodra hij weer op vrije voeten is. Zodoende neemt hij het besluit de identiteit van zijn oude celmaatje Pete Murphy over te nemen en zich vanaf dat moment voor te doen als Pete. Dat betekent ook de familiebanden aanhalen en hen ervan overtuigen dat hij Pete is.

  Aangezien ‘zijn’ familie voornamelijk bestaat uit criminelen, is het voor Pete ook een kans om snel flink wat geld te verdienen. Een vos verleert zijn streken immers niet. Maar wat nou als de familie van Pete achter het geheim van Marius komt?

  2. The Man in the High Castle

  Stel je voor: de Nazi’s hebben de Tweede Wereldoorlog gewonnen en Amerika op de knieën gedwongen. Dan denk je direct aan Wolfenstein: The New Order, maar zou je ook moeten denken aan The Man in the High Castle. In deze Amazon Prime serie krijg je namelijk een kijkje in de wereld die wordt geregeerd door de Duitsers.

  In plaats van Amerika en Rusland die na de oorlog op de voet van vechten leven, zijn het in The Man in the High Castle, Japan en Duitsland die de wereld op hebben gedeeld. Amerika is ook in twee stukken opgedeeld en net als in Wolfenstein zijn er verzetsgroepen actief.

  In tegenstelling tot de game kent de serie ook nog extra laag vijanden, namelijk binnen de Nazipartij. Aangezien Adolf Hitler op een gegeven moment meer dood dan levend is, moet er worden gekeken naar een opvolger. Maar met zoveel verschillende personen, is ook de diversiteit in plannen voor de wereld gigantisch. Als dat maar goed komt...

  1. The Grand Tour

  Eén van de andere Amazon Prime series die je absoluut niet mag missen als je van auto’s houdt, is The Grand Tour. Nadat de BBC Jeremy Clarkson de deur wees, maakte de presentator samen met zijn collega’s Richard Hammond en James May de overstap naar Amazon Prime. Onder de naam The Grand Tour belanden de drie heren in de meest roestige barrels op de meest ongeschikte locaties voor auto’s en krijgen daar opdrachten om uit te voeren.

  Net als in Top Gear draait het in The Grand Tour voornamelijk om deze ambitieuze (onmogelijke) opdrachten onder het mom ‘hoe lastig kan het zijn’. Denk aan het moeten oplossen van honger in Afrika met een auto, of met drie oudere barrels duizenden kilometers afleggen. En natuurlijk een hoop gepraat over nieuwe auto’s en belangrijke gebeurtenissen op het gebied van bolides.

  Top Gear, het programma waar de drie heren flink wat seizoenen van maakten, is nog steeds te zien op de BBC. Na het vertrek van Clarkson en de rest, is de presentatie daar overgenomen door onder andere Matt Leblanc (Joey uit Friends). Hoewel die serie ook vermakelijk is, kwam de magie toch grotendeels door het trio Clarkson, Hammond en May. Mocht je dus nog geen kans hebben gehad om The Grand Tour te kijken, dan zou je dat na het lezen van deze Amazon Prime series aanraders wel moeten doen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.