Top 5 beste video game crossovers

  Gaming heeft in de loop der jaren een aantal iconische personages en serie geïntroduceerd. En wat zien we nou liever dan verschillende personages in series met elkaar in een blender te gooien? Dit is de top 5 beste video game crossovers!

  5. Heroes of the Storm

  Blizzard heeft al een aantal legendarische gametitels op zijn naam staan. Wat dacht je van Starcraft, Diablo en World of Warcraft? Daarom verdient de ontwikkelaar een schouderklopje omdat al deze franchises samenkomen in Heroes of the Storm. Deze game combineert personages uit de populaire games met de even populaire MOBA formule.

  Het resultaat? Een lekkere game die zich goed kan meten met giganten als DOTA 2 en League of Legends. Nu Heroes of the Storm officieel uit is er geen excuus meer, gewoon gaan met die banaan en bewijzen wie het beste Blizzard-personage is!

  4. Kingdom Hearts

  Square Enix bewees met Kingdom Hearts dat je zelfs de meest willekeurige combinatie in een ontzettend vette game kan veranderen. In dit geval zijn dat Final Fantasy en Disney. Twee dingen die je nooit samen zou verwachten, maar het werkte ó zo goed.

  Gamers raakte al vanaf de eerste game verslaafd aan de complexe verhaallijn, actie-RPG gameplay en de nostalgie van hun lievelings-disneyfilms samen met de nostalgie voor Final Fantasy. Inmiddels heeft Kingdom Hearts al zijn gezicht laten zien op de PlayStation 2 én 3, Nintendo (3)DS en PSP. We wachten dan ook met smart op Kingdom Hearts 3!

  3. PlayStation All-Stars Battle Royale

  Wat hebben Kratos, Sweet Tooth, Jack & Daxter, Nathan Drake en Parappa met elkaar te maken? Ze komen allemaal uit klassieke PlayStation exclusives en in PlayStation All-Stars Battle Royale tuigen ze elkaar lekker af.

  Het is natuurlijk wel vrij duidelijk dat Sony stiekem heeft lopen buurten bij rivaal Nintendo, maar dat mag de pret niet drukken. Deze game kreeg dan ook een dikke 7.5 in de Review.

  2. Marvel vs. Capcom

  Soms hunker je naar iets, zonder het te weten. Dat is het geval met de Marvel vs. Capcom serie. In deze games nemen de bekende striphelden van Marvel het drie-tegen-drie op tegen de verschillende personages van Capcom. En dat allemaal met de klassieke 2D Street Fighter arcade gameplay

  Je laat Wolverine en Jill Valentine elkaar de hersens inslaan, Iron Man Ryu een kopje kleiner maken en Captain America op de vuist gaan met Morrigan Aensland. In andere woorden: een epische strijd. Deel drie kreeg daarom ook een welverdiende 8.5 in de review.

  1. Super Smash Bros.

  Nintendo bewees in 1999 voor eens en voor altijd hoe je precies een goede crossover maakt. In de Super Smash Bros. games brengt Nintendo namelijk al zijn meest bekende personages samen voor een legendarische confrontatie. Link, Samus, Mario, Pikachu… ze gaan met elkaar op de vuist in herkenbare locaties.

  Latere games voegde naast Nintendo personages ook nog eens Solid Snake, Sonic, Mega Man én Pac-Man toe. Dit maakt Super Smash Bros. de ultieme crossover game, tenminste totdat Sony, Nintendo en Microsoft de strijdbijl begraven en Super Smash All-Stars Battle Bros met Master Chief & Friends maken. Wie weet?

  Wat is jouw lievelings crossover game en ben je het eens met deze lijst? Laat het ons weten in de comments!

  Ultimate Marvel vs. Capcom 3

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.