Geld verdienen in The Witcher 3 - Zo doe je dat!

Article
zondag, 20 september 2015 om 13:06
xgn google image
Rijk worden, wie wil dat nou niet? Je begint als arme sloeber, maar je kan ook een rijke stinkerd worden en veel geld verdienen in The Witcher 3.
Nadat je als Geralt de griffioen hebt vermoord met de hulp van Vesemir in The White Orchard, is de kans groot dat je als Koos geldloos de wijde wereld moet intrekken. Met deze tips kun je je portemonnee dusdanig vullen dat Geralt niet meer onder de armoedegrens hoeft te leven.

Voer de Witcher contracten uit!

Op de verschillende notitieborden verspreid over de wereld kan Geralt Witcher contracten tegenkomen. Doel hierbij is om de monsters te vermoorden waar de lokale bewoners last van hebben en dan je beloning te innen. Deze contracten leveren vaak minstens 250 kronen op en je kan deze in vrij korte tijd voltooien.
Veel van de contracten hebben een laag levelvereiste, waardoor je al vrij vroeg in het verhaal veel contracten kunt doen en dus snel geld kan verdienen wat je vooral later in het spel hard nodig zult hebben. Enkele voorbeelden van deze contracten zijn Swamp Thing, Jenny ‘o The Woods en de Shrieker.
Vaak kun je ook een beter zwaard vinden als je een van de bovengenoemde monsters vermoordt, wat vroeg in The Witcher 3 zeker van pas komt omdat echt goede wapens en bepantsering op dat moment in de game nog schaars én meestal niet beschikbaar zijn.
Ook de trofeeën die Geralt krijgt wanneer hij een contractmonster vermoordt kun je voor een hoop geld verkopen bij bepaalde verkopers in Novigrad. En omdat veel effecten van deze trofeeën hetzelfde zijn, kun je trofeeën die je niet gebruikt net zo goed verkopen bij een van deze verkopers voor een flinke smak geld.
geld verdienen in the witcher 3 78485

Ga op reis door Temeria

Een andere manier om geld te verdienen is Temeria ontdekken. Ga zo veel mogelijk vraagtekens in de wereld af en ontdek wat elk vraagteken op de kaart inhoudt. Wat zich op een vraagteken bevindt, loopt uiteen van bewaakte schatten tot geheime grotten waar vaak van alles te vinden is: van materialen en zwaarden tot extra kronen en nieuwe diagrammen. Sommige zwaarden en materialen kun je ook verkopen voor een redelijke hoeveelheid geld en zo de geldbuidel van Geralt weer vullen.
Bovendien is er meer dan genoeg te ontdekken in Temeria, zoals spontane quests die alleen geactiveerd worden wanneer Geralt in de buurt is. De spontane quests in combinatie met de grote hoeveelheid dingen die je kunt vinden en verzamelen leveren meer dan genoeg uren speelplezier op om zo nog meer uit je Witcher 3 ervaring te halen.
geld verdienen in the witcher 3 78486

Dé snelste manier om geld te cashen

Ook voor de mensen die in korte tijd zo rijk mogelijk willen worden zijn er manieren. Er zijn twee manieren waarop je als speler de meeste kronen in de kortst mogelijke tijd, namelijk het vermoorden van koeien en het verkopen van parels.
Het vermoorden van koeien is de eerste manier om snel geld te verdienen. Wanneer je in The White Orchard over de brug gaat staan als het goed twee koeien in een soort weiland. Vermoord deze koeien en met een beetje geluk ben je na het looten van de koeien de trotse eigenaar van twee koeienhuiden.
Deze kun je bij de dichtstbijzijnde verkoper verkopen voor het gigantische totaalbedrag van 54 kronen, wat neerkomt op 27 kronen per koeienhuid. De truc is nu om Geralt enkele uren te laten mediteren, waarna er als het goed is twee nieuwe koeien zijn die je kunt vermoorden voor hun huiden. Deze methode kun je blijven herhalen net zolang tot je het zat bent of genoeg geld hebt verzameld om voorlopig even vooruit te kunnen.
Een tweede methode om zo snel mogelijk veel geld te verdienen heeft te maken met parels verkopen in Novigrad, de grote stad in The Witcher 3.
Op het plein in Novigrad waar de witch-hunters heksen aan het verbranden zijn staat ook een verkoper die voor een worstenkar staat. Van deze verkoper is het de bedoeling om zoveel mogelijk van zijn zeeschelpen te kopen en deze vervolgens open te laten maken bij de smid, die zich vlakbij de verkoper bevindt.
De parels die je krijgt van de opengebroken zeeschelpen kun je verkopen bij de smid of bij een verkoper die vlakbij een andere verkoper staat enkele straten verderop in oostelijke richting. Bij deze verkoper kun je ook florijnen kopen, die je het beste allemaal kunt kopen. Zodra de verkoper niets meer over heeft, beeindig je het gesprek en begin je opnieuw. De verkoper heeft dan weer nieuwe florijnen in de aanbieding en je kunt je overige parels weer aan hem verkopen. Ook deze methode kun je blijven herhalen totdat je het zat bent of een flinke hoeveelheid geld in je buidel hebt zitten.
Het enige wat nu nog resteert is terug te gaan naar het centrale plein en naar de bank te gaan, waar je je gekochte florijnen kunt inwisselen voor kronen. Florijnen zijn namelijk waardeloos omdat kronen de enige geaccepteerde valuta zijn in Temeria.
Door een van deze methodes te volgen kun je in vrij korte tijd veel geld verdienen in The Witcher 3, waardoor je nooit meer in geldnood hoeft te komen en alles kunt kopen wat je hartje begeert tijdens de tocht van Geralt door Temeria.