Top 5 beste Valve games - Van breekijzer tot Portal gun

Article
zondag, 05 februari 2017 om 11:03
xgn google image
Valve werkt op het moment aan een nieuwe singleplayer game. Dat meldt Valve-oprichter Gabe Newell, ook wel bekend als GabeN, in een AMA op Reddit. Tijd om te gaan speculeren over de nieuwe game van Valve, maar ook om terug te kijken naar al het goud dat Valve al in handen heeft. Dit zijn de beste Valve games!
Nu heeft Valve een enorm aantal grote games uitgebracht, waarvan sommige al als echte klassiekers beschouwd worden. In deze lijst hebben we de beste Valve games op een rijtje gezet, op basis van populariteit en recensiecijfers. Wat is jouw favoriete Valve game aller tijden? Laat het ons weten in de reacties.

5. Dota 2

We trappen de lijst af met een game die niet alleen leuk is om te spelen, maar ook leuk is om naar te kijken. Dota 2 is namelijk naast een erg diepgaande strategiegame ook een enorm grote eSport. Het prijzengeld voor The International, het grootste Dota 2 toernooi dat er is, lag in 2016 op 20 miljoen dollar. De winnaars van dit toernooi gingen er dus vandoor met 8 miljoen dollar.
Naast een grote eSport, is Dota 2 ook een leuke game om zelf te spelen. Door de grote hoeveelheid aan personages met ieder hun eigen unieke krachten, personaliteit en abilities, blijft de game lang speelbaar. Ook is er een oneindige hoeveelheid aan strategieën waar spelers zich in kunnen verdiepen om ieder potje de beste te zijn.
In de game nemen twee teams van vijf personages het tegen elkaar op in een arena. Wie als eerste de basis van de ander vernietigt, heeft gewonnen. Samen met je team en een aantal minions val je verschillende lanes aan om hier torens te vernietigen en zo bij de basis van de vijand te komen.
Wat erg mee heeft geholpen aan het succes van Dota 2, is het feit dat de game free-to-play is, afgezien van een aantal microtransacties voor cosmetische upgrades. Op Steam is Dota 2 gratis te downloaden en te spelen.
105229

4. Counter-Strike: Global Offensive

Toen Counter-Strike: Global Offensive voor het eerst uitkwam, werd deze niet zo goed ontvangen door de Counter-Strike community en andere critici. De game moest in de sporen treden van zijn voorgangers Counter-Strike en Counter-Strike Source, twee razend populaire competitieve shooters met een grote eSports community.
Pas een paar jaar na de oorspronkelijke release van Global Offensive, na een hoop updates en de introductie van betaalde cosmetische items, begon de game pas vaart te maken. De game heeft inmiddels een grote eSports community, meerdere jaarlijkse toernooien met grote prijzenpotten en is zelfs één van de best verkochte Steam games van 2016.
In Counter-Strike: Global Offensive strijden twee teams, de terroristen tegen de counter-terroristen, van ieder vijf man tegen elkaar. Het doel van de terroristen is om de bom te planten op één van twee bombsites, het doel van de counter-terroristen is om dit tegen te houden.
Als speler moet je goed oppassen: ben je dood, dan ben je uit de ronde. Wat overblijft is een strategische en competitieve first-person shooter waarin spelers goed moeten nadenken over wat ze doen en wanneer ze dat doen. Eén verkeerde stap, en je team heeft de ronde verloren.
105230

3. Left 4 Dead 2

Lekker hersenloos op grote massa's zombies inschieten om vervolgens de aanval van een grote Tank-zombie proberen te overleven, wie wil dat nou niet? Op 19 november 2009 konden gamers dit doen in Left 4 Dead 2, het vervolg op de even populaire Left 4 Dead.
Left 4 Dead 2 is nog steeds, iets meer dan zeven jaar na release, enorm populair. Left 4 Dead 2 heeft nog iedere maand meer dan 10.000 actieve spelers. Door een enorme hoeveelheid aan mods en levels die door de community zijn gemaakt, blijft de game voor velen oneindig speelbaar.
Daarnaast is de game volledig uit te spelen met drie van je vrienden. En zoals iedereen weet: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. De co-op biedt een grote hoeveelheid actie en enorm veel lol, iets wat een pluspunt is voor iedere game.
Left 4 Dead 2 is speelbaar op PC en Xbox 360.
105231

2. Portal 2

De game Portal was voor velen al perfect. De unieke setting, de creatieve puzzels, een grappige ietwat cynische antagonist in de vorm van GLaDOS. Portal bevatte alles wat een goede puzzelgame nodig had. Gamers en critici waren dus ook verbaasd toen Valve de game op alle vlakken wist te verbeteren met Portal 2.
Ook in Portal 2 speel je als Chell, een testsubject voor het Aperture Science Laboratory. Het is jouw doel om met behulp van portals de verschillende testkamers door te komen. Iedere testkamer heeft zijn eigen unieke uitdaging waar je in je eentje, of met z'n tweeën in de andere co-op campaign, goed over na moet denken.
Ook wij vonden de game erg goed, en gaven hem een 9,7(!) in onze review. Met als pluspunt de creatieve puzzels en de co-op modus.
Portal 2 is in je eentje of met z'n tweeën te spelen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.
105232

1. Half-Life 2

Het is algemeen bekend dat Valve moeite heeft met het getal 3. We hebben nog steeds geen Team Fortress 3, geen Left 4 Dead 3, geen Portal 3 en ga zo nog maar eventjes door. Maar wat de meeste mensen, en ons ook, waarschijnlijk het meest dwars zal zitten hieraan, is dat ze misschien nooit een vervolg zullen krijgen op dit meesterwerkje van Valve: Half-Life 2.
Als Gordon Freeman bevind jij je in een wereld vol politieke problemen, aliens en andere smerige monsters. Half-Life 2 is een science-fiction first person shooter en puzzelgame. Vooral de unieke manier waarop je het physics engine van de game gebruikte, was wat de Half-Life serie en ook Half-Life 2 echt op de kaart zette.
Dit was de top 5 beste Valve games! Heb jij nog een favoriet die niet op de lijst staat of moet een van deze games volgens jou hoger in de lijst staan? Laat het ons dat weten in de reacties.

Populair Nieuws