Top 5 beste Ubisoft E3 aankondigingen van 2017

Article
dinsdag, 13 juni 2017 om 00:37
xgn google image
Het Franse Ubisoft heeft zojuist haar E3 persconferentie gehouden en er kwamen veel bekende en nieuwe titels voorbij. Wat het tofste was? Dat lees je in onze top 5 beste Ubisoft E3 aankondigingen van 2017!
Dat Ubisoft elk jaar tijdens haar E3 persconferentie alle lades opentrekt om zoveel mogelijk te tonen, is inmiddels geen geheim meer. Zo zagen we een winterspelen DLC voor Steep verschijnen, werden we geïntroduceerd aan Elijah Wood en zijn productieteam die bezig zijn met een "psychologische horrorgame" genaamd Tranference en lieten de jongens van South Park: The Fractured Butt Whole ons lachen.
Diezelfde jongens uit dat fictionele dorpje onthulden ook een nieuwe mobiele game genaamd South Park: Phone Destroyer. Er waren ook nieuwe beelden van Assassin's Creed Origins, maar de top 5 beste Ubisoft E3 aankondigingen van 2017 begint met The Crew 2.

5. The Crew 2 gameplay onthuld

The Crew 2 werd halverwege mei al aangekondigd door Ubisoft, maar de eerste gameplaybeelden hadden we nog niet gezien. In het eerste deel van de serie kun je met auto's en motoren aan de slag, maar diens opvolger bied de mogelijkheid om zo ongeveer alles met wielen te berijden. Denk hierbij dus ook aan vliegtuigen, maar ook voertuigen zonder wielen zoals boten.
In The Crew kon je kriskras door Noord-Amerika rijden en in The Crew 2 lijkt dat concept niet veranderd te zijn. In de trailer zien we enkele bekende straatbeelden zoals San Francisco, het zuidwesten van Amerika, New York en de Big Sur regio uit Californië.
The Crew 2 moet aan het begin van 2018 uitkomen voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.
113147

4. Mario + Rabbids Kingdom Battle onthuld

Het zal voor velen wel even schrikken zijn geweest, de eerste minuten van Ubisofts E3 persconferentie. Al snel zagen we de koddige, witte konijnen uit de Rayman-serie voorbijkomen, maar deze kwamen ineens een iconisch gamepersonage tegen: Mario. Ubisoft onthulde toen Mario + Rabbids Kingdom Battle. En om die onthulling nog meer kracht bij te zetten kwam Shigeru Miyamoto van Nintendo langs om de boel even te presenteren.
Miyamoto en Ubisoft CEO Yves Guillemot poseerden nog even met de wapens die centraal zullen staan in Mario + Rabbids Kingdom Battle, zoals je hierboven kunt zien. De game zelf wordt een turn-based strategiegame die veel wegheeft van Fire Emblem en Plants vs. Zombies. Denk hierbij aan loopwegen, dekking zoeken voor vijandelijk vuur en nadenken over welke zetten jouw tegenstander eventueel kan doen.
Mario + Rabbids Kingdom Battle verschijnt op 29 augustus exclusief voor de Nintendo Switch.
113148

3. Eerste gameplay Far Cry 5

Ubisoft liet tijdens haar persconferentie ook de eerste gameplay zien van Far Cry 5. De game werd een kleine maand geleden al bevestigd door Ubisoft, waarna ook de eerste trailer werd getoond. In Far Cry 5 ga jij de strijd met een gestoorde cult in Noord-Amerika, die het gemunt heeft op de lokale bevolking.
De beelden, die je hierboven kunt bekijken, laten zien dat bekende elementen uit de Far Cry-franchise weer terugkomen in Far Cry 5. Zo kun je tegenstanders weer taggen via verrekijkers, kun je diverse dieren inzetten tijdens gevechten en zijn er weer meer dan genoeg voertuigen waarmee jij door de wereld van Far Cry 5 kunt bewegen. Eerder liet Ubisoft al weten dat de gehele game in co-op modus uit te spelen is.
Far Cry 5 komt op 27 februari 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
113149

2. Skull and Bones aangekondigd

Assassin's Creed IV: Black Flag heeft een grote impact gehad op ontwikkelaar Ubisoft Singapore, aangezien die studio haar nieuwste project liet zien tijdens de E3: Skull and Bones. Deze piratengame draait om grootschalige gevechten op de open zee en zal een multiplayer titel worden, waarin jij tegen meerdere spelers tegelijkertijd kunt vechten.
De creative director van Ubisoft Singapre, Justin Farren, liet tijdens de E3 persconferentie weten dat die studio achter de naval combat zat van Black Flag. Nadat deze game werd uitgebracht in 2013, focuste de studio zich op die gameplay om zo een eigen, unieke game te maken. Dit heeft de basis gelegd voor Skull and Bones.
In Skull and Bones begin je met je eigen schip, maar naarmate je meer schatten plundert en allerlei gevechten wint, kan je meer aanpassingen doen voor je schip. Hierbij kun je denken aan een gouden schedel op je vlaggen tijdens het varen, om zo je tegenstanders angst in te boezemen.
Skull and Bones komt uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC en moet in de herfst van 2018 verschijnen.
113150 1

1. Beyond Good and Evil 2 onthuld

Het werd inmiddels wel eens tijd moeten vele fans van Beyond Good and Evil hebben gedacht. Geestelijk vader van de serie, Michel Ancel, liet eerder nog weten dat liefhebbers van de franchise niks van Beyond Good and Evil 2 moesten verwachten tijdens deze E3, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Ubisoft sloot haar E3 persconferentie van 2017 af met de onthulling van Beyond Good and Evil 2.
In Beyond Good and Evil 2 treed je toe tot System 3, het centrum van een multi-etnische samenleving voor handel tijdens de 24ste eeuw. De game is een prequel voor Beyond Good and Evil, die veertien jaar geleden uitkwam, en speelt zich af voor de geboorte van hoofdpersonage Jade uit deel één. De wereld van System 3 is dé perfecte plek om een piraat te zijn en daar zal dit deel dan ook vooral om draaien.
Beyond Good and Evil 2 moet op de PC, Xbox One en PlayStation 4 uitkomen. Een releasedatum heeft Ubisoft nog niet bekendgemaakt.