Top 5 beste tips voor Tiny Tina's Wonderlands

Article
zaterdag, 26 maart 2022 om 11:00
tiny tinas wonderlands 2f1645549081
Tiny Tina’s Wonderlands is hier, dus trek je wapens maar weer uit de kast! Dit keer heb je alleen ook een spreukenboek nodig, want Tiny Tina’s Wonderlands zit vol met magie en fantasierijke wezens. Om je goed op weg te helpen zetten we de beste tips voor Tiny Tina’s Wonderlands alvast voor je op een rijtje.

1. Kies je klasse zorgvuldig

We trappen af met de belangrijkste keuze in de hele game: je klasse. In Tiny Tina’s Wonderlands zijn er zes klassen om uit te kiezen. Iedere klasse heeft zijn eigen speelstijl en je wil er graag voor zorgen dat deze op je eigen stijl aansluit. De klassen zijn als volgt:
  • Brr-Zerker, legt de focus op melee en heeft versterkte Frost-aanvallen.
  • Clawbringer, heeft een Wyvern-compagnon en krachtigere Thunder-aanvallen.
  • Graveborn, offert levens op voor Dark Magic-aanvallen en heeft een Demi-Lich-compagnon.
  • Spellshot, mixt magische spreuken gemakkelijk met een kogelregen en kan vijanden omtoveren tot vee.
  • Spore Warden, tovert tornado's tevoorschijn, heeft arcane-pijlen in zijn arsenaal en wordt door een Paddestoel-compagnon bijgestaan.
  • Stabbomancer, richt zich op stiekeme Critical-hit-sluipmoorden en kan magische messen tevoorschijn toveren.
Wie zijn avontuur in de Wonderlands wat meer variatie zoekt ten opzichte van de Borderlands-games raden we aan om te kiezen voor een klasse met een compagnon. Deze danst door het veld om je bij te staan terwijl jij met je wapens en/of magie vijanden ook het leven zuur maakt. Verder mag het duidelijk zijn dat de Stabbomancer aan te raden valt voor iedereen die wat meer door de levels wil sluipen als stille killer.

2. Looten tot je vol zit

Tiny Tina’s Wonderlands draait net als de Borderlands-games om het verzamelen van loot. Met die loot kun je stukje bij beetje je personage sterker maken en betere wapens en uitrustingen bij elkaar sprokkelen. Toch is het ook belangrijk om de voorwerpen op te rapen die je niet gebruikt.
Al die loot kun je namelijk gewoon verkopen bij de verschillende verkooppunten in de game. Dat extra geld is vooral in de eerste uren van de game belangrijk. Die extra centen moet je in je zak houden voor het moment dat je extra munitie en plekken in je rugzak kunt kopen, één van de belangrijkste upgradepunten in de game.
tiny tinas wonderlands 1f1645549055

3. Investeer je geld in de rugzak

Over dat upgradepunt gesproken, laten we direct even toelichten waar je vroeg in de game het beste in kunt investeren. Waar de meeste spelers denken dat munitie upgraden vroeg in de game het beste is, is niets minder waar. Een betere investering is om het geld te stoppen in je rugzak.
Hoe sneller je je rugzak upgradet, hoe meer voorwerpen je kunt dragen voordat de tas vol zit. Dat is belangrijk omdat het betekent dat je meer wapens bij je kunt dragen die vervolgens weer verkocht kunnen worden. Het is dus de beste manier om op korte termijn veel meer geld te sparen. Zodra je rugzak vervolgens helemaal geüpgraded is, kun je de munitie-types naar het hogere niveau tillen en dat zal doordat je veel meer geld een stukje sneller gaan.

4. Experimenteer met spreuken

Spreuken zijn een grote, nieuwe toevoeging aan Tiny Tina’s Wonderlands. Waar deze op het eerste gezicht een simpele vervanger lijken van de Skills uit de Borderlands-games blijken deze nog best te verschillen. Zo kun je een bepaalde spreuk bijvoorbeeld opladen of zelfs meerdere keren gebruiken voordat deze even niet meer beschikbaar is.
Het valt dan ook enorm aan te raden om lekker met de spreuken te experimenteren. In plaats van het constant kijken naar welke kleur een bepaalde spreuk heeft en steeds te kiezen voor de betere ranking, is het met spreuken juist handiger om te kijken naar wat fijn speelt.
tiny tinas wonderlands 3f1645549107

5. Verken de Overworld

Als laatste tip is er om de Overworld van Tiny Tina’s Wonderlands goed te doorkruisen. Deze zit vol met geldkisten, extra quests en geheimen om te ontdekken. Pas alleen wel op dat het hoge gras in de Overworld vol zit met vijanden die een spontane combat encounter veroorzaken. Een korte krachtmeting in een arena volgt en daar heb je misschien niet altijd zin in.
Toch heeft het wel nut om op jacht te gaan naar die geheimen. Zo zitten hier leuke, korte verhalen aan gekoppeld, terwijl de loot veelal ook de moeite waard is. En je kunt toch nog wat langer genieten van je zelfgemaakte personage, iets wat je vanuit first-person-perspectief toch een stuk minder kunt doen.

De beste Tiny Tina’s Wonderlands tips voor jou!

Met deze vijf tips zijn je eerste uren in de Wonderlands om van te smullen. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Zoals je hierboven al ziet, kun je lekker de game in co-op spelen zoals wij hebben gedaan met Davincstylegames tijdens een toffe Twitch-stream. De hoogtepunten check je hierboven en op 31 maart zijn we terug met een tweede stream in de Wonderlands!
Dit artikel is in samenwerking met 2K.