Top 5 beste 3DS games van 2015

Article
zaterdag, 19 december 2015 om 16:00
xgn google image
Nintendo’s trouwe handheld, de Nintendo 3DS, kwam dit jaar met 2 vernieuwde uitvoeringen:
de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL. De New Nintendo 3DS modellen kwamen met een C-stick en met ZR- en- ZL-knoppen. Hierbij hoorde natuurlijk ook weer veel nieuwe, toffe titels en die vind je allemaal terug in XGN’s top 5 van 3DS games van 2015!
De 3DS loopt ondertussen alweer even mee. Daardoor zijn er al tal van prachtige games op de handheld uitgekomen. Ook in 2015 wist Nintendo flink wat goede games naar het platform te halen. Je ziet ze terug in ons overzicht van beste 3DS games van 2015.

5. The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Zijn drie Links echt beter dan één? Niet per se, in tegendeel zelfs. Wanneer je in Tri Force Heroes alleen op pad gaat en alle Links zelf moet besturen voelt het spel meer een beetje als "The Legend of Zelda: Link Walking Simulator."
Maar Tri Force Heroes is dan ook gemaakt met de multiplayer in gedachten en dat is verdomd leuk. Elke speler moet zijn steentje bijdragen door puzzels op te lossen en vijanden te verslaan om door de kerkers heen te komen. Daarnaast introduceert Tri Force Heroes de nieuwe stapel mechanic, waarmee de drie Links op elkaar klimmen en een totempaal vormen zodat er nieuwe hoogtes bereikt worden.
Het verhaal van Tri Force Heroes is misschien flinterdun, maar dat doet er eigenlijk niet zoveel toe, aangezien de game zoveel verschillende gameplay-elementen bevat. Het spel test ook jullie vriendschap en misschien is dat nog wel een veel beter verhaal.
82753 1

4. Xenoblade Chronicles 3D

Xenoblade Chronicles kwam in juni 2011 in Europa uit, voor de Wii, maar ging, ondanks de enthousiaste recensies, aan velen voorbij. Deze draagbare port kwam dan ook op het juiste moment, aangezien vele gamers zich afvroegen waar die blonde "I'm really feeling it" gast uit de nieuwste Smash Bros toch vandaan kwam. Tenminste, alleen als je van plan was een New 3DS aan te schaffen.
Xenoblade Chronicles 3D is namelijk alleen maar speelbaar op New Nintendo 3DS systemen. Het spel is te groot om op een normale 3DS te kunnen draaien en zelfs voor de New 3DS is de resolutie nog verlaagd. Maar is deze 'mindere' versie van Xenoblade Chronicles het geld dan eigenlijk wel waard? Jazeker, want al snel blijkt dat de real-time action RPG van Monolith Soft prima functioneert als handheld game.
Je kunt de vele verschillende side quests prima op willekeurige momenten, bijvoorbeeld in de trein, uitvoeren. Als je thuis bent pak je de draad weer op en ga je verder met het verhaal. Een spel zo groot als Xenoblade Chronicles 3D profiteert juist van het feit dat je het overal mee naar toe kunt nemen.
Oh, en het spel maakt ook gebruik van de Shulk Amiibo. Je weet wel, dat ding dat nergens te krijgen is.
82754

3. Monster Hunter 4 Ultimate

Monster Hunter is hot! Niet alleen had Monster Hunter 4 Ultimate de eer om te debuteren samen met de New 3DS systemen, maar is de serie ook goed op weg om naast Street Fighter en Resident Evil één van Capcom’s grootste series te worden. Mega Man uitgesloten uiteraard.
In Monster Hunter 4 Ultimate ga je alleen, of met andere spelers, op jacht. Maar waar je voorheen in de 3DS versie van Monster Hunter 3 alleen met elkaar kon spelen via local play, kan je in Monster Hunter 4 Ultimate nu ook online aan de slag. Dit moet ook wel, want Monster Hunter 4 Ultimate is net als alle andere Monster Hunter delen niet even zo maar op te pakken en is een behoorlijk lastige game waarin je leert van je fouten.
Daarnaast bied deze game ook allerlei toffe DLC-pakketten aan waarin jij je personages kan kleden als allerlei bekende Nintendo, SEGA of Capcom personages. Monster Hunter 4 Ultimate is een geweldige, dynamische game. Het is even wennen, maar daarna is jagen nog nooit zo leuk geweest.
82755

2. Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

De Mario & Luigi serie staat bekend om zijn geweldige humor en gameplay die afwisselt van het verkennen van een grote wereld, tot het vechten tegen vijanden in turn based battles. Nog een serie die daar bekend om staat is Paper Mario. Het is daarom ook niet zo gek dat deze twee samen komen in deze zeer geslaagde RPG.
Na het iets wat tegenvallende Mario & Luigi: Dream Team en Paper Mario: Sticker Star doet Paper Jam Bros het weer goed. Ten eerste zijn de tutorials nu optioneel en minder langdradig. Ook voelt de Paper Mario series in dit spel weer vertrouwd. Paper Bowser kan gewoon praten en dropt weer het éne hilarische dialoog na het ander, terwijl hij in Sticker Star zweeg als het graf. De nieuwe papercrafts battles zijn ook een geweldige nieuwe toevoeging, die net als Giant Bowser en Giant Luigi in eerdere delen zorgen voor een toffe variatie aan gameplay.
Mario & Luigi: Paper Jam Bros brengt het beste van twee werelden samen. Hopelijk komen de volgende keer Mario & Luigi op bezoek bij Paper Mario? En dan zonder stickers, uiteraard.
82756 2

1. The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Op 13 februari 2015 was het dan eindelijk zo ver. Niet alleen keerden vele fans eindelijk weer terug naar het absurde land van Termina, ook wist de game veel nieuwe spelers te trekken, van jong tot oud. Het controversiële Majora's Mask was namelijk geen spel dat direct heel populair was.
In Majora's Mask sta je onder tijdsdruk doordat binnen 72 uur de maan naar beneden valt. Binnen 72 uur moet jij Termina zien te redden, al is het maar om te voorkomen dat je zelf sneuvelt. Dat lijkt onmogelijk, en dat is het ook. Maar gelukkig door de "Song of Time" te spelen keer je telkens drie dagen terug de tijd in naar de bekende 1e dag op stip 06:00 uur in de ochtend met weer 72 uur te gaan. Hierdoor verlies je wel al je collectables, maar je wapens en voortgang blijven intact.
Naast het feit dat Majora’s Mask 3D de graphics flink heeft opgepoetst, speelt het spel ook gewoon veel lekkerder weg dan het origineel. Je kunt het spel nu op elk moment onderbreken door je 3DS dicht te klappen en het spel ook opslaan zonder de Song of Time te spelen. Ook zijn enkele eindbazen flink op de schop gegaan en bieden nu in Majora’s Mask 3D een gehele nieuwe ervaring.
Maar het verhaal en de wereld van Termina zijn misschien wel de meest iconische onderdelen van Majora's Mask. De wereld van Termina zit vol leven en dit leven is in gevaar. De mensen van de hoofdstad van de game Clock Town zijn bang voor de maan die de Skull Kid neer laat storten.En waar ze op de 1e dag nog de ernst van hun situatie ontkennen, beginnen ze op de laatste dag toch wel in te zien hoe akelig dichtbij de maan komt.
De tempels zijn tijdloos, de eindbazen zijn flink verbeterd en de wereld van Termina ziet er beter uit dan ooit tevoren. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D is niet alleen de beste 3DS game van 2015, maar ook één van de beste games die voor de 3DS gemaakt is. En stiekem ook één van de beste Zelda's aller tijden, maar daar valt nog altijd over te twisten.
Staan jouw favoriete 3DS games van 2015 in de lijst? Laat het weten in de reacties hieronder.

Populair Nieuws