Top 5 beste co-op games 2016 - Om samen te meesteren

  Hoewel er genoeg competitieve games op de markt zijn, wil je soms ook wel eens samenwerken in een game om het geheel tot een goed einde te brengen. Ook dit jaar waren er genoeg games die je de gelegenheid gaven om samen op avontuur te gaan. De beste titels kun je vinden in de top 5 beste co-op games 2016.

  5. Killing Floor 2

  De eerste game in de top 5 beste co-op games 2016 is Killing Floor 2. In deze shooter kun je het met maximaal vijf andere spelers opnemen tegen de gevreesde Zeds. Deze monsters komen in golven op je afgestormd, en aan jou de taak om met het voorgeschotelde arsenaal te overleven. Qua gameplay lijkt Killing Floor 2 dan ook op bijvoorbeeld de Horde modus uit de Gears of War-serie.

  Met al die overweldigende actie moet je goed samenwerken, want als alle spelers het loodje leggen zal je weer opnieuw moeten beginnen. Je kunt dan ook geen moment rusten, en dat is nou precies wat deze game zo interessant maakt. Killing Floor 2 is dan ook een waardig onderdeel van de top 5 beste co-op games 2016.

  4. Tom Clancy's The Division

  Op plek nummer vier vinden we die andere grote titel van de Franse uitgever. The Division biedt je als speler een grote open wereld die je samen met drie anderen kunt verkennen. Haast is echter geboden, want de epidemie die in New York heerst moet worden bestreden, en jij bent de aangewezen persoon om dat klusje te klaren. Vind de vijand die deze bio-aanval op zijn geweten heeft, en maak ze een kopje kleiner.

  Het is echter niet alleen maar samenwerken in The Division, want in de Dark Zone kun je het opnemen tegen andere spelers om hun beste loot te bemachtigen. Ook dit gevaarlijke terrein kun je samen met je team verkennen, wat The Division een ideale co-op game maakt. De top 5 beste co-op games 2016 kan dan ook niet zonder deze shooter.

  3. LEGO Star Wars The Force Awakens

  Een top 5 beste co-op games 2016 kan naturlijk niet compleet zijn zonder een LEGO game, en dit jaar gaat de eer naar LEGO Star Wars The Force Awakens. Star Wars is natuurlijk populairder dan ooit met alle nieuwe films die Disney momenteel aan het produceren is, en dit nieuwste LEGO avontuur laat je het verhaal van Star Wars The Force Awakens nogmaals beleven.

  Zoals bij elke LEGO game kan ook LEGO Star Wars The Force Awakens van begin tot eind met een vriend lokaal gespeeld worden. Zodoende kun je de hordes Stormtroopers samen te lijf gaan om zo het heelal weer wat veiliger te maken. Tel daarbij op dat LEGO Star Wars The Force Awakens geschikt is voor jong en oud, en een plek op in de top 5 beste co-op games 2016 is niet weg te denken.

  2. Overcooked

  Naast al het schietgeweld is het ook leuk om een titel te vinden die het wat rustiger aan doet. Op de nummer twee positie van de top 5 beste co-op games 2016 vinden we dan ook Overcooked. In deze game dien je samen te werken met vrienden om zoveel mogelijk bestellingen in een bepaalde tijd klaar te maken. Het wordt je echter niet makkelijk gemaakt, want de verschillende levels in de game hebben allemaal obstakels klaarstaan om jou en jouw medekoks het leven zuur te maken.

  De game is ideaal voor een avondje samen op de bank. Door de simpele opzet van de game kan ook de jongere medemens rustig aanschuiven om mee te helpen met bereiden. Dit doldwaze kookavontuur kan daarom niet missen in de top 5 beste co-op games 2016.

  1. Gears of War 4

  Dan de nummer een; de leukste co-op game die 2016 te bieden heeft. Die eer gaat naar Gears of War 4. Deze shooter biedt niet alleen een toffe singleplayer, maar ook een uitgebreide competitieve multiplayer en uitdagende Horde modus. Het tofste van dit alles is dat je de gehele game samen met een ander kunt spelen. De singleplayer kun je zowel offline als online in co-op voltooien, en tevens is het mogelijk om met zijn tweeën op de bank in de multiplayer te duiken.

  Ook de Horde modus kun je samen met een ander lokaal spelen, of met maximaal vier anderen middels een internetverbinding. Gears of War ademt al sinds het origineel co-op, en met Gears of War 4 wordt die trend naadloos voortgezet. Het is dan ook niet geheel verrassend dat deze shooter op de eerste plek is geëindigd van de top 5 beste co-op games 2016.

  Gears of War 4

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.