Top 5 Beste Steam VR games - De leukste VR games van dit moment

  Virtual Reality is op dit moment echt in opkomst. De HTC Vive en Oculus Rift zijn inmiddels al een tijdje uit en op Steam verschijnen er elke week weer nieuwe Steam VR games. Hoog tijd om de beste vijf Steam VR games op een rijtje te zetten.

  De diversiteit aan VR games is gigantisch. Van sandbox games waarbij je met simpele wapens blokken kan neerschieten tot complete ruimtesimulatoren waarbij je het commando krijgt over je eigen ruimteschip. VR biedt ontelbare mogelijkheden en werelden die je kan ontdekken.

  Wanneer je in de Steam bibliotheek kijkt zijn de mogelijkheden dan ook enorm en het aanbod is inmiddels al de 250 games gepasseerd. Welke vijf games mogen niet ontbreken in jouw Steam VR games lijst? Je leest het hier in onze top 5 Steam VR games.

  5. Catlateral Damage

  De eerste game op onze lijst is een indiegame geproduceerd door een Japanse ontwikkelaar. Zoals bij veel Japanse games zullen we het niet echt helemaal serieus kunnen nemen, maar dat maakt de game niet minder leuk.

  Zoals de titel al doet vermoeden ben je in Catlateral Damage een kat. Zoals in vele YouTube filmpjes te zien is houden katten er van om voorwerpen van tafels/banken/boekenplanken/stoelen/aanrechten et cetera te gooien. Dat is ook precies wat je in Catlateral Damage zal gaan doen.

  Catlateral Damage is een beetje te beschrijven als een combinatie tussen Katamari Damacy en I am Bread. Het doel van het spel is om alle voorwerpen van je eignearen in een bepaalde ruimte op de grond te gooien in een bepaalde tijdslimiet. De game is op dit moment nog in alpha dus waarschijnlijk zullen er in de toekomst meer voorwerpen en kamers worden toegevoegd.

  4. Pool Nation VR

  Wat valt er nog meer over te zeggen dan dat Pool Nation VR een game is waarbij je pool kan spelen in Virtual Reality.

  De game is de Virtual Reality versie van een al bestaande game, genaamd Pool Nation, en laat de speler onderdompelen in de wereld van een kroeg. Naast poolen is het in Pool Nation VR namelijk ook mogelijk om bijvoorbeeld een aantal darts te gooien naar het bord en, wanneer het poolen echt begint te vervelen, bierflesjes en andere voorwerpen tegen de muur aan te gooien. Gebruikers van de game op Steam zijn erg enthousiast. Met 97% van de recensies die positief is, is het moeilijk voor te stellen dat deze game niet leuk is om te spelen.

  Pool Natrion Vr maakt gebruik van een zeer realistische 'physics' engine waardoor de voorwerpen in de kroeg reageren op de acties van de speler zoals deze dat ook in de realiteit zullen doen. Hierdoor is het mogelijk om Pool Nation VR te gebruiken om trickshots op te stellen door bijvoorbeeld stoelen, bierflesjes, keus et cetera op de pooltafel te leggen en te proberen om de ballen in de pockets te krijgen.

  Natuurlijk is en gewoon potje pool ook mogelijk en door de goede engine zullen de ballen zo goed als maar kan reageren op jouw acties. Pool Nation VR is gelanceerd op 1 juni en is te spelen met de HTC Vive.

  3. Subnautica

  Subnautica is al vaker behandeld in verschillende artikelen, maar nog nooit hadden we het over de combinatie van Subnautica en VR.

  Subnautica is een survival game waarbij de speler is gestrand op een vreemde planeet die alleen maar lijkt te bestaan uit één grote oceaan. Het doel van Subnautica is overleven vanuit een klein reddingsvlot en vanuit daar te beginnen met het bouwen van een basis.

  De eerste paar uren ben je voornamelijk bezig met jezelf in leven te houden en het uitbreiden en verbeteren van je spullen.

  Wanneer je dit een beetje goed op orde hebt, kun je in diepere wateren op zoek gaan naar meer materialen om te beginnen aan je basis om een permanentere woonruimte te betrekken. Ook is het in Subnautica mogelijk om je eigen voertuigen te maken, hierbij heb je keuze tussen verschillende onderzeeërs van verschillende grootten die uiteraard ieder hun eigen grondstoffen nodig hebben.

  De onderwaterwereld van Subnautica is enorm kleurrijk en heeft veel verschillende soorten regio's die je tegenkomt. Van kleurrijke, vrolijke ondiepe koraalriffen tot enorme zeewier bossen en diepe kloven. Met VR is het nu mogelijk om je echt bijna letterlijk onder te dompelen in de onderwaterwereld van Subnautica.

  Subnautica is te spelen met de Oculus Rift, toetsenbord en muis en gamepad oftewel controller.

  2. Hover Junkers

  Hover Junkers is een van de eerdere VR games die zich richtte op het FPS-genre. Hover Junkers is een multiplayer game waarbij meerdere teams op zogenoemde 'Hover Junkers' staan. Dit zijn een soort platformen die zwevend boven de grond hangen en op vrij hoge snelheid kunnen bewegen.

  Spelers moeten het team op de andere 'Hover Junker' uitschakelen door middel van pistolen, shotguns en andere wapens. De platformen kunnen door middel van schroot worden verstevigd en hiermee kan je ook meer dekking voor jou en je teamgenoten creëren.

  Een van de meest opvallende en aparte dingen aan Hover Junkers is dat je bij dit VR spel echt letterlijk moet doen wat je wilt dat je karakter doet.

  Komt er een raket op je gezicht afvliegen? Dan is de enige optie om jezelf op de grond te laten vallen. Bukken om lasers te ontwijken zal ook aan de orde van de dag zijn. Zorg er dus voor dat er genoeg ruimte is om de game te spelen.

  Om in te spelen op krappe en grotere ruimtes heeft Hover Junkers zeventien verschillende platformen die variëren van heel klein tot gigantisch groot.

  Hover Junkers is exclusief voor VR ontworpen en dat merk je. Hover Junkers is te spelen op de HTC Vive.

  1. Elite Dangerous

  Elite Dangerous draait al enkele jaren mee. De game kwam in december 2014 al uit voor PC. De wereld van Elite Dangerous is gigantisch. Met meer dan 400 miljard sterren is de map van Elite Dangerous gevuld met bijna alle ontdekte sterren, planeten, asteroïden en manen die het melkwegstelsel rijk is.

  De spelers in Elite Dangerous beginnen met een klein schip en moeten zichzelf omhoog knokken naar grotere, sterkere schepen en zich aansluiten bij allianties om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het universum. Om daar te komen zal de speler moeten vechten, handelen, mijnen, smokkelen en ontdekken. Zodoende kan er ervaring en geld verdiend worden om de sociale en militaire ladder steeds verder te beklimmen.

  De community van Elite Dangerous is een enorme levendige gemeenschap waarbij er zo nu en dan gigantische oorlogen worden gevoerd die soms maandenlang kunnen duren. Iedereen speelt namelijk in dezelfde server en ieder punt kan dus maar door één factie in handen gehouden worden. Aan de spelers van een andere factie is het dus de taak om regio's over te nemen te verstevigen en het leden aantal te laten groeien zodat jouw factie als sterkste eindigt.

  Elite Dangerous is vanwege zijn gigantische wereld en oneindige mogelijkheden een terechte nummer één zelfs zonder VR. VR zorgt alleen nog maar voor meer spektakel. Het universum van Elite Dangerous is prachtig om te zien en de virtual reality gear draagt hier alleen maar aan bij,

  Elite: Dangerous

  Verkijgbaar vanaf 16 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.