Top 5 beste SNES Mini games met multiplayer - Ouderwets samen spelen

Article
woensdag, 27 september 2017 om 16:13
xgn google image
Van de 21 SNES Mini games hebben er maar een paar een multiplayer functie. Het is immers ook leuk om soms een spelletje samen te spelen. We hebben de beste SNES Mini games voor je op een rijtje gezet.
Er staan 21 games op de Mini SNES. Alle 21 titels zijn natuurlijk klassiekers, maar wat als je beste vriend komt gamen? Heb je dan wel wat aan je Mini SNES? Welke van die 21 games zijn goed voor multiplayer? Wij hebben het antwoord voor je met deze top 5 beste SNES Mini games met multiplayer.

5. Kirby Super Star

Kirby Super Star is makkelijk één van de meest populaire games in de Kirby serie. De game introduceerde de zogenaamde helpers; vijanden die vrienden worden en Kirby meehelpen tijdens de game. Deze helpers worden normaal gesproken door de computer bestuurd, maar wanneer er een tweede speler meedoet, wordt deze speler het hulpje.
Opvallend is dat Kirby Super Star eigenlijk een collectie is van acht verschillende games. Naast de eerdergenoemde helpers heeft Kirby Super Star twee minigames die je met twee personen kunt spelen.
In Samurai Kirby moet je snel je vijand aanvallen, wanneer de game je een signaal geeft. Je kunt dit tegen de computer doen of tegen een vriend, om te zien wie van jullie hier beter in is. In Megaton Punch moeten spelers een serie aan knoppen indrukken en hiermee een scheur in de planeet slaan. De speler met de grootste scheur wint.
117993 3

4. Contra III: The Alien Wars

Ook wel bekend als Super Protector: Alien Rebels, want de game kwam onder een andere naam uit in Nederland. Contra III is een klassieke run-and-gun game uit 1992 met twee hoofdpersonages.
Logisch dan ook dat deze game een multiplayer heeft. Eén speler bestuurt Bill en de ander bestuurt Lance en de twee personages rennen en schieten samen door het level. Daarbij knallen beide strijders zoveel mogelijk aliens neer. Contra III heeft ook levels waar je van bovenaf op het level neerkijkt.
In deze levels heb je twee modi binnen de multiplayer. De eerste optie geeft je een split-screen weergave, waarbij spelers elk hun eigen ding doen. Als je gaat voor de andere modus, dan wordt het scherm niet opgesplitst en blijven de personages in het midden van het scherm, ongeacht waar je heen gaat. Een leuke titel dus binnen het aanbod aan beste SNES Mini games!
117994 3

3. Donkey Kong Country

De eerste Donkey Kong Country kwam uit op de SNES en was een enorm succes. Ook deze game heeft een multiplayer. Sterker nog, Donkey Kong Country heeft twee gamemodi voor multiplayer!
In beide modi speelt één persoon Donkey Kong en één persoon Diddy Kong. In Team mode wissel je af. Wanneer de Kong één speler dood gaat switcht de game naar de andere speler. Ook kunnen spelers op elk moment besluiten om te wisselen.
In Contest mode speel je tegen elkaar. Spelers spelen om de beurt een level en proberen dit zo snel mogelijk te doen. Wie aan het eind van Contest mode de meeste levels het snelst uitspeelt is de winnaar.
117995 1

2. Super Mario Kart

Tot nu toe zijn de games die we hier besproken hebben allemaal co-op games. Mario Kart is dat echter niet. De variant van Mario Kart op de SNES is de eerste game in deze serie, dus je kunt samen met je vrienden meemaken hoe het is om elkaar het leven zuur te maken met Koopa Shells in de allereerste Mario Kart.
Super Mario Kart komt met drie multiplayer modi. In Mario Kart GP doen de twee spelers mee in een Cup van vijf races. De spelers racen niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen zes racers die door de computer bestuurd worden. In Match Race speel je alleen tegen je menselijke tegenspeler.
En dan is er nog Battle Mode. Deze modus heeft vier eigen racebanen en in plaats van de snelste tijd neer te zetten, proberen de twee spelers elkaar te verslaan met verschillende power-ups. Allebei de racers beginnen met drie ballonnen aan hun kart en de speler die als eerst zijn ballonnen kwijtraakt, verliest.
117997 1

1. Street Fighter II

Wat de multiplayer in Street Fighter II inhoudt, is eigenlijk in één zin uit te leggen. Je ramt je vriend in elkaar, maar dan in een game. En dat is het ook gewoon, je vriend en jij zijn elkaars tegenstander en jullie vechten tot er eentje bij neervalt.
Street Fighter II heeft een aantal personages waar je uit kunt kiezen. Elk personage heeft zijn eigen vechtstijl die je ook in de gameplay terug ziet. Elk personage heeft ook zijn of haar eigen combos. Maar mocht je nou allebei Ryu willen spelen, dan kan dit natuurlijk ook.
Nu je een aantal suggesties binnen de beste SNES Mini games hebt, kun je rustig met je beste vriend gaan gamen op de Mini SNES als deze later deze maand in de winkels ligt. Nou ja, tenzij jullie allebei bijzonder gemotiveerd zijn om te winnen.