De top 5 beste racegames van 2014

  Dit jaar was niet een heel vruchtbaar jaar voor fans van racegames, maar toch zijn er een aantal kwaliteitstitels uitgekomen. We konden dit jaar weer lekker rubber verbranden in een aantal verschillende racing games. Welke ook alweer? XGN telt de top 5 beste racegames van 2014 af!

  5. Trials Fusion

  Het nieuwste deel van Trials is de eerste die ook op een PlayStation-console te spelen is, en een goede introductie voor wie nog nooit een Trials-game gespeeld heeft. De frustrerende maar verslavende gameplay keert weer terug en de game is een vette 8.0 waard!

  "Trials Fusion is een toffe game en een waardig vervolg op Trials Evolution. Van een verschil tussen current-gen en next-gen is weinig te merken. Elementen die al goed waren in zijn voorgangers, zoals de verslavende en tergende gameplay, zijn bewaard gebleven."

  Cijfer: 8.0

  4. MotoGP 14

  De motorsport is redelijk niche, maar dat weerhoudt MotoGP 2014 er niet van om toch een uiterst vermakelijke game te zijn. Echte liefhebbers van de sport zitten met klapperende tanden en zwetende oksels aan het scherm geplakt in deze racegame die van Brian een 8.0 kreeg.

  "Op de vraag of MotoGP 14 kan overtuigen is maar één mogelijk antwoord. Ja, als racegame is dit een absolute topgame, die geweldig aanvoelt, oog heeft voor detail, alle mogelijke licenties en talloze opties biedt. Vele uren kun je in ieder geval gemakkelijk kwijt in MotoGP 14. Veel modi, uitgebreide carrière en alle bekende coureurs en circuits zorgen daarvoor. MotoGP 14 is een hele goede racer die PlayStation 4 bezitters erg blij maakt."

  Cijfer: 8.0

  3. DriveClub

  Hoewel DriveClub niet geheel naar behoren werkte bij de launch, was de game in de singleplayer ook uitstekend te pruimen. De graphics zijn schitterend en de game had een realistisch tintje. Michael was zo weg van de game, dat hij DriveClub een 8.5 gaf!

  "DriveClub is één van de grootste racegames die we tot nu toe op de PlayStation 4 hebben gezien en deze titel is ZEER de moeite waard. Er zit veel content in de game op zowel online als offline gebied en die content wordt met de challenges nog eens extra aangevuld. Een groot aantal auto's die met liefde zijn vormgegeven en uiterst mooie omgevingen om met die auto's te rijden. Wat wil je als autoliefhebber nog meer?"

  Cijfer: 8.5

  2. Mario Kart 8

  De Italiaanse loodgieter had veel te betekenen voor de voortsputterende console van Nintendo, de Wii U. Mario Kart 8 wist niet alleen de verwachtingen waar te maken, maar door de game gingen Wii U's als warme broodjes over de toonbank! Daarom kreeg de game van Calvin V. een dikke 8.5.

  "We kunnen concluderen dat Mario Kart 8 een meesterwerkje is. Het spel stijgt met kop en schouders boven de meeste Wii U-releases uit en is een kwalitatief hoogwaardig Nintendo-product. Middagen achtereen zal je weer met je maten in de weer zijn om bananen voor hun karretje te mieteren. Er is niets leuker dan je vrienden op het allerlaatste moment voorbij scheuren!"

  Cijfer: 8.5

  1. Forza Horizon 2

  Forza staat al langer bekend als een van de grootste racing game franchises, en Forza Horizon 2 herrinnerde ons er aan waarom dat ook alweer zo is. Forza Horizon 2 laat voor eens en voor altijd zien waarom de Forza-serie de absolute koning van de racing games is. Daarom kreeg de game ook een royale 9.2 van Brian!

  "Op veel vlakken is Forza Horizon 2 perfect te noemen. Visueel is er niets op aan te merken, zoals dat ook niet is bij de handling van de auto's. Het oog voor detail is fantastisch en ook de uitwerking van toevoegingen als Drivatars en muziek zijn zeer goed uitgewerkt. Dit opgeteld bij de afwisselende en spectaculaire modi, doen ervoor zorgen dat kleine minpunten als de haperingen en het gebrek aan customization in het niet vallen. Forza Horizon 2 is de beste Forza ooit!"

  Cijfer: 9.2

  Vind jij Forza Horizon 2 ook de vetste racing game dit jaar of ben je meer gecharmeerd van Mario Kart 8 of Trials Fusion? Laat het weten in de comments!

  Mario Kart 8

  Verkijgbaar vanaf 30 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.