De top 5 beste PC gaming muizen - Nauwkeurig en snel

  Net als een goede headset of toetsenbord is een goede muis voor je PC een superhandig extraatje. Muizen zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen en er zit voor iedereen wel wat bij. Er zijn echter sommige muizen die net wat beter zijn voor gaming dan andere muizen. De top 5 beste PC gaming muizen vind je in dit overzicht!

  Als je een muis koopt, moet je jezelf vooral afvragen of je een muis met draad wil of een draadloze muis. Heb je niet per se last van draden, dan is een muis met draad aan te raden. Anders biedt een draadloze muis altijd uitkomst, al leg je daar ook wat meer geld voor neer. Tussen deze 5 beste muizen zitten zowel draadloze muizen als versies met draad.

  5. Steelseries Rival

  De eerste muis van deze top 5 is de Steelseries Rival. Deze muis oogt op het eerste gezicht niet per se indrukwekkend. Op de muis zitten zes knoppen, op de zijkant van de muis zitten rubberen grippads voor je vingers en de muis straalt een kleurige gloed uit als deze aanstaat, die je bovendien met bijbehorende software kan aanpassen. De muis heeft een draad en een optische sensor van 6500 dpi.

  Qua uiterlijk is de muis niet bijster indrukwekkend, maar toch herken je hem meteen als gaming muis. De toevoeging van drie extra knoppen en de rubberen pads zijn vrij kenmerkend voor een muis die gemaakt is om mee te gamen. Wel is het zo dat de muis ietwat lang is, en daarom voor wat kleinere handen misschien wat lastiger te bedienen is. Desondanks is het een prima muis waar je ongeveer 39,99 euro voor neerlegt, dus het is ook zeker niet de duurste muis en past daarom in ieder budget!

  4. Logitech MX Master Wireless Mouse

  De draadloze Logitech MX Master muis werkt met Bluetooth 4.0 en heeft een dpi van 1600, flink minder dan de hiervoor besproken Steelseries Rival. Draadloos betekent geen gedoe met draden en dat maakt de muis extreem handig wanneer je al allerlei draden van en naar je PC hebt lopen. Er zitten 5 knoppen op en een duim scroll wiel, dat je in de gekke inkeping aan de rechterkant ziet. Deze inkeping maakt de muis totaal ongeschikt voor linkshandige mensen, maar juist wel geschikt voor rechtshandige gamers.

  De inkeping laat zien dat de muis gemaakt is om comfortabel je hand op te laten rusten. Opvallend aan de muis is ook de accuduur. Afhankelijk van de activiteiten die je uitvoert op je PC, kan de muis heel veel dagen mee zonder dat je deze hoeft op te laden. Daarnaast kan je dankzij een knop op de onderkant snel wisselen tussen wel drie verschillende apparaten waarvoor je de muis wil gebruiken.

  Voor een exemplaar betaal je ongeveer 78,99 euro, wat hem bijna twee keer zo duur maakt als bijvoorbeeld de Steelseries Rival. Omdat de muis draadloos is, betaal je natuurlijk al wat meer geld. Als je op zoek bent naar een goede draadloze muis die comfortabel in de hand ligt en een goede accuduur heeft zodat je de muis niet om de haverklap moet opladen, dan is de Logitech MX Master de muis voor jou.

  3. Razer Naga

  De meest bijzondere muis van dit vijftal is de Razer Naga. Daar waar de Logitech MX Master en Steelseries Rival respectievelijk 5 en 6 knoppen ter beschikking hadden, heeft de Naga er maar liefst 19! Op de zijkant van de muis zitten namelijk alle cijfers van 1 tot en met 9, samen met knoppen als - en =. De Naga is dan ook vooral geschikt voor het spelen van MMORPG’s.

  Speciaal voor spelers van dit genre is de Razer Naga gebouwd. Omdat je vaak macro’s en andere shortcuts gebruik en bovendien heel veel functies en aanvallen hebt die je kan verbinden aan een knop van je toetsenbord, laat de Naga je deze knoppen snel en eenvoudig bereiken. Alle cijferknoppen heb je met de Naga dus letterlijk binnen handbereik. Met een gewicht van 135 gram is het bovendien een lichte muis die je heel makkelijk kan hanteren.

  Ook het indrukken van de knoppen aan de zijkant van de muis gaat na enkele dagen heel eenvoudig. Binnen no-time zul je ervaren dat de knoppen je het leven veel makkelijker maken. Wel is het zo dat in de eerste paar dagen het wat wennen kan zijn, omdat de knoppen vrij dicht op elkaar zitten en het daarom lastig kan zijn de juiste knop in te drukken op het juiste moment. Hiervoor geldt: oefening baart kunst.

  Verder kun je met een druk op de knop kiezen of je de toetsen wil van je numpad of die bovenaan je toetsenbord staan. Kies je voor de numpad, dan heb je nog meer toetsen die je kan programmeren omdat de numpad losstaat van de andere cijfertoetsen. Voor een Razer Naga betaal je ongeveer 89,99 euro. Er is ook een draadloze variant genaamd de Razer Naga Epic, die 149,99 euro kost.

  2. Logitech G502

  Een muis met een dpi-waarde van 12.000 is de Logitech G502. Met 11 verschillende knoppen en een bijzonder design zie je meteen dat de muis gemaakt is voor één ding: gamen. Zo kan je bijvoorbeeld met gewichtjes zelf bepalen hoe zwaar je muis wordt.

  Aan de zijkanten zitten de rubberen grippads, die we ook al gezien hebben bij de Steelseries Rival. Door een inkeping aan de rechterkant is er een duimsteun, net als bij de Logitech MX Master, maar een pinksteun zit er helaas niet bij. De extra knoppen op de muis zitten werkelijk overal. Zo zitten er extra knoppen op de zijkant, maar ook op de bovenkant.

  Een echte gaming muis kun je meestal aanpassen. De Logitech G502 kun je ook aanpassen met behulp van software. Kies de hoeveelheid dpi, stel de extra knoppen in, laat de muis zichzelf aanpassen aan de ondergrond waar deze zich p bevindt: het kan allemaal. Dankzij de software en de enorme hoeveelheid aanpasmogelijkheden maak je van de Logitech G502 echt ‘jouw’ muis.

  Voor een exemplaar betaal je 64,90 euro. Met deze prijs is de muis betaalbaar voor vrijwel iedereen. Zeer waarschijnlijk zul je heel veel plezier beleven aan deze muis.

  1. Razer Deathadder

  De beste gaming muis? Dat is de Razer Deathadder. Geen enkele muis kan op tegen de simpele, maar toch razend effectieve vormgeving van de Deathadder. Subtiliteit siert de muis, maar ondanks zijn look is hij zeer geschikt voor gamen.

  Deze optische muis met draad heeft een dpi van 10.000 en slechts vijf knoppen, maar dat is meer dan genoeg. De hoogste punten scoort de muis door zijn bijzondere ergonomie. De muis is wat groot qua omvang, maar ligt fantastisch in de hand, ook voor wat kleinere handen. Aan de zijkanten zitten bovendien de bekende grippads, om nog beter grip te houden.

  Zodra je deze muis korte tijd in gebruik hebt genomen, dan wil je daarna niets anders meer. De vorm en feeling van de muis is uniek en andere muizen kunnen daar niet aan tippen. Ook voor activiteiten die niets met gamen te maken hebben is de muis uiterst geschikt. Een beetje surfen op het internet of iets fotoshoppen werkt bijvoorbeeld fantastisch met de Deathadder.

  Voor een Deathadder betaal je 79,99 euro. De muis biedt zeker waar voor je geld en gaat gegarandeerd lang mee. Bovendien heeft de nieuwe Deathadder een Chroma functie, waardoor je allerlei kleuren kan kiezen. Een leuke toevoeging aan de beste gaming muis die je op het moment kan kopen als PC gamer.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.