De top 5 beste PC gaming headsets - deze wil je hebben!

Article
zondag, 17 januari 2016 om 11:00
xgn google image
Bij PC gamen hoort een headset. PC headsets zijn er in allerlei soorten en van veel verschillende fabrikanten. Nu vraag je je misschien af, wat nou de beste PC gaming headsets zijn. Het antwoord vind je hier in onze top 5!
Razer, Logitech, Creative, HyperX, Corsair. Het zijn allemaal hardware merken die onder andere headsets maken voor de echte PC gamers. Voor veel headsets betaal je redelijk wat geld, maar er zijn ook wat duurdere varianten en ook goedkopere versies. Laten we de top 5 beginnen met een wat goedkopere, maar zeker niet minder goede headset.

5. Creative Fatal1ty Gaming Headset

De eerste headset van deze top 5 is gelijk ook de goedkoopste. Je betaalt voor dit apparaat slechts een euro of 32! De Fatal1ty van Creative is dan ook een goed instapmodel als je bijvoorbeeld net een nieuwe PC gamer bent en nog niet gelijk veel geld wil uitgeven aan een dure headset. Ondanks de prijs biedt de Fatal1ty veel waar voor zijn geld.
Je sluit de headset aan een 3,5mm ingang aan. De headset is bedraad en de kabel is ongeveer 2,5 meter lang. De oorkussens zijn van een soort veloursstof gemaakt en bieden genoeg comfort voor je oren. De microfoon kun je makkelijk aansluiten en weer loshalen als je dat wil.
De audio is stereo, maar dat is vrij logisch gezien de prijs van het apparaat. Je regelt het volume gemakkelijk met een volumeregelaar die op het draad zit. Ook kun je met de regelaar je microfoon dempen. Voor een zachte prijs biedt de headset dan ook genoeg functies en comfort.
Als je dus op zoek bent naar een wat goedkopere headset die prima comfort biedt en ook redelijk scoort wat betreft het geluid en microfoonkwaliteit, is de Fatal1ty zeker het overwegen waard. Ondanks de prijs moet je de headset zeker niet qua prestaties onderschatten.

4. Razer Kraken Pro

Voor iets meer geld heb je vaak ook iets meer functies. Althans, meestal is dat zo. Hoewel de Razer Kraken Pro niet bepaald veel functies heeft, biedt de headset wel één hele belangrijke functie. De Razer Kraken Pro is namelijk heel comfortabel.
Wat meteen opvalt aan deze headset zijn de kleuren. De Kraken Pro wordt geleverd in gifgroen met zwart, of zwart met gifgroen. Deze kleuren zijn typerend voor Razer-producten en je ziet de kleuren dan ook vaak terug in andere merchandise. Vanaf het moment dat je de Kraken aansluit op je 3,5mm aansluiting en hem op je hoofd zet merk je meteen hoe hoog het comfortgehalte is.
De grote oorkussens en zitten uiterst relaxed op je oren. Zelfs nadat de Kraken Pro uren op je hoofd te hebben gehad, voel je de headset nog steeds niet zitten. Dat is een enorm dikke plus voor deze headset. Een ander handigheidje is dat je de kabel kan verlengen, maar deze ook bijvoorbeeld kan gebruiken als gewone koptelefoon voor je telefoon bijvoorbeeld.
De microfoon zit aan de linkerkant en kun je in- en uitschuiven. Je merkt amper dat er een microfoon zit aan de linkerkant. Behalve dat de headset goed scoort op comfort, geluid en microfoonkwaliteit, is de Kraken Pro verder vrij kaal. Desondanks is de Kraken Pro absoluut een aanrader voor een prijs van ongeveer 99,99 euro, vooral als je comfort belangrijk vindt.

3. Logitech G430

Een van de populairste headsets is de Logitech G430. Deze headset met draad biedt iets wat de vorige twee headsets niet hadden: Surround Sound. De G430 ondersteunt 7.1 Surround Sound en dat zorgt voor net wat meer diepte in het geluid dan stereogeluid. Je sluit de headset aan via 3,5mm of USB 2.0.
De headset is herkenbaar aan de lichtblauwe en zwarte kleuren. Het appraat wordt met uitwasbare oorkussens geleverd. Als je de G430 vaak op hebt, dan is het wel zo fris om even de oorkussens af en toe uit te wassen natuurlijk. De kabel van de headset is meer dan twee meter lang en er zit een volumeregelaar op de draad waar je ook je microfoon mee kan dempen, net zoals op de Fatal1ty.
Verder bewijst de G430 dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Met een prijs van ongeveer 72,99 euro is deze headset goed betaalbaar. Voor deze prijs krijg je een mooie, stevige headset met 7.1 Surround Sound die ook goed zit. Sommige headsets hebben echter meer functies dan de G430, maar daar betaal je ook meer geld voor.

2. Logitech G933/G633

Binnen de Logitech Artemis Spectrum serie zijn onlangs twee nieuwe headsets verschenen. Dit zijn de Logitech G933 en G633. Deze twee zijn vrijwel identiek, maar er is een groot verschil tussen deze twee apparaten. De G933 is namelijk draadloos, en de G633 is de variant met draad.
Beide headsets ondersteunen 7.1 Surround Sound en zijn aan te sluiten via USB 2.0 of de standaard 3,5mm poorten. Je kunt de headsets ook gebruiken voor de Xbox One of PS4, maar het geluid voor de consoles is niet Surround, maar gewoon stereogeluid. Het geluid regel je bij deze apparaten op de linker oorschelp: hier zitten namelijk allemaal knoppen waarmee je de headsets kan bedienen.
Zo is er een knop om de microfoon mee te dempen en ook is er een scrollwiel om het geluid harder of zachter te zetten. Daarnaast zijn er ook drie macroknoppen, die je afzonderlijk kan instellen. Zo kan je bijvoorbeeld een game verbinden aan een macroknop, die je met een druk kan opstarten zodat je gelijk aan de slag kan. Ook zit er een aan- en uitknop op de linker oorschelp.
De microfoon is kort en makkelijk inklapbaar, maar zorgt er wel voor dat je goed verstaanbaar bent. Ook leuk is de achtergrond verlichting die uit de headsets komt, die kun je namelijk aanpassen met behulp van de software die je gratis kan downloaden. Je kan alle kleuren van de regenboog selecteren en dat is wel leuk natuurlijk. Deze headsets zijn kwalitatief zeker goed, maar met een prijs van 149 euro voor de G633 en 209 euro voor de G933 zijn deze apparaten niet goedkoop.

1. Kingston HyperX Cloud

Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kom je uit bij de Kingston HyperX Cloud. Deze headset is een van de meest populaire en ook een van de best beoordeelde headsets. Veel mensen zijn te spreken over dit apparaatje en ook wij van XGN werden laaiend enthousiast. Zowel de normale versie als de Cloud II versie van Kingston HyperX kregen van ons een welverdiende 9 in de review!
De normale Cloud heeft stereogeluid, maar de Cloud II heeft daarentegen een geluidskaart ingebouwd voor 7.1 Surround Sound. Dit maakt de Cloud II iets duurder dan de normale Cloud, maar toch valt het zeker mee wat de prijs betreft. Voor de standaardversie van de Cloud betaal je ongeveer 74 euro. De Cloud II kost ongeveer 99 euro, maar daar krijg je dus wel 7.1 Surround Sound voor terug.
Beide versies van de Cloud zijn niet bepaald headsets met een hoop toeters en bellen. Je kunt wel de oorkussens aanpassen als je dat wil, want niet iedereen zal leren oorkussens kunnen waarderen. Ook kun je de microfoon makkelijk vastmaken en loskoppelen, maar daarmee heb je het wat functies betreft wel gezien. Een belangrijk gegeven is verder dat de headsets erg stevig zijn door gebruik van aluminium verbindingen en een braided-kabel om zo kabelbreuk te voorkomen.
De Kingston HyperX Cloud en Cloud II zijn wat dat betreft op het moment de beste headsets op de markt. De prijs-kwaliteitverhouding is erg hoog en als je geen zin hebt meer dan 100 euro uit te geven voor een headset, dan is de Cloud de headset voor jou. Een kwalitatief betere headset onder de 100 euro is er niet. Wij raden een ieder dan ook van harte aan voor een Cloud te gaan, mocht je nog twijfelen over een gaming headset voor je PC.

Populair Nieuws