Top 5 beste onderwatergames - Voor wat verkoeling

Article
maandag, 18 juli 2016 om 16:41
xgn google image
Voor wie het weerbericht niet heeft gezien: deze week wordt het heet. Heel heet. We kunnen niet altijd een frisse duik nemen, maar met de spellen in deze top 5 beste onderwatergames kun je die ervaring toch een beetje krijgen!
Onderwaterlevels komen in talloze games voor en ook games die zich grotendeels onder de golven afspelen, worden steeds prominenter. Met deze vijf onderwatergames (en airconditioning) kun je elke hittegolf aan!

5. FarSky

FarSky is een vrij unieke onderwatergame: het is een overlevingsspel waarin je from scratch een basis op de bodem van de oceaan moet bouwen. Nadat je onderzeeër kapot is gegaan, is dat je enige kans om in leven te blijven.
Om je onderwaterbasis te bouwen en te onderhouden, moet je materialen als zeewier en metalen verzamelen. Het ultieme doel is om alle onderdelen van je duikboot te vinden, zodat je weer terug naar de oppervlakte kunt.
74625

4. BioShock

Hoofdpersoon Jack maakt in BioShock niet vaak direct contact met water, maar je kunt moeilijk ontkennen dat het spel een fantastische onderwatergame is. Rapture is immers een prachtig staaltje diepzee-architectuur.
Het spannende verhaal, de indrukwekkende locatie en de duistere sfeer maken BioShock tot een uitzonderlijk goede game. Samen met het onderwaterthema reden genoeg om het spel een plekje op deze lijst te geven.
74626

3. Aquaria

Deze indie game uit 2007 laat zich nog het beste omschrijven als een Metroidvania die zich diep in de oceaan afspeelt. Je speelt met Naija, een soort zeemeermin die haar verborgen verleden hoopt te ontrafelen.
Door verschillende muzieknoten te selecteren, kan Naija zingen en zo van vorm veranderen, voorwerpen verplaatsen of planten en dieren beïnvloeden. Op die manier moet Naija Aquaria verkennen en vijanden verslaan.
74627

2. Abzu

Abzu komt pas volgend jaar uit, maar we durven nu al te voorspellen dat dit een van de beste onderwatergames ooit wordt. De game wordt namelijk ontwikkeld door Matt Nava, de lead artist van het uitstekende Journey.
Als de prachtige locaties je nog niet overtuigen, dan doen het verhaal en de vele zeewezens dat wel. Abzu belooft net als Journey een emotionele ervaring worden. Je moet namelijk niet alleen de juiste weg, maar ook jezelf vinden.
74628

1. Endless Ocean 2: Een Zee vol Avontuur

De eerste Endless Ocean was al indrukwekkend, maar het vervolg was nog net iets beter. Diverse duikplekken (zoals het poolgebied en een tropisch regenwoud) laten je vele onderwateromgevingen verkennen.
Ook gevarieerdere zeewezens, mooiere graphics en de nieuwe verhaalmodus waren belangrijke verbeteringen. In Endless Ocean 2 waan je je echt in het diepe en daarmee is het spel de ultieme onderwatergame.