Top 5 beste Netflix Original series 2016

Article
maandag, 29 februari 2016 om 16:57
xgn google image
Het Netflix aanbod lijkt met de dag groter te worden. Natuurlijk maakt het bedrijf ook eigen producties, zodra er een Netflix Original serie uitkomt lijkt het meteen al een succes te zijn. Wat zijn de tofste van dit moment? Wij zetten de top 5 beste Netflix Original series 2016 voor je op een rijtje.
Het mag duidelijk zijn dat deze top 5 beste netflix original series alleen de recentere shows bevat. Ook de series die binnenkort een nieuw seizoen krijgen staan op dit lijstje.

5. Marvel’s Daredevil

Deze serie over een blinde superheld is een zeer vermakelijke. Als je hem nog niet hebt gezien zouden wij nu stoppen met lezen en de serie meteen streamen. Bingewatchen die hap, want het tweede seizoen zit er ook al aan te komen.
Voor de mensen die een slecht beeld van de superheld hebben vanwege de film met Ben Affleck, vergeet die film als je het kunt. Deze serie is als mondwater voor de slechte nasmaak die die verschrikkelijke film heeft achtergelaten.
Charlie Cox, de acteur die in de huid kruipt van advocaat Matt Murdock, zet een uitzonderlijk tof personage neer. De serie lijkt ook duidelijk te willen dat je de film vergeet, want het begint meteen bij het begin. Normaal gesproken zijn we niet zo van de origin stories, maar als de eerste aflevering even inleidt hoe de superheld aan zijn krachten komt, vinden wij dat geen probleem.
De serie is vrij donker, het is niet het vrije blije soort entertainment zoals je die kent van de Avengers films.
In het eerste seizoen is de villain Wilson Fisk, beter bekend als Kingpin die je misschien nog kent van de spidermancartoons. De Kingpin die in deze serie wordt neergezet is er eentje die je met gemengde gevoelens achterlaat.
Aan de ene kant weet je dat hij de slechterik is en je dus een hekel aan hem moet hebben, aan de andere kant is het een personage dat zo overtuigd is van zijn zaak, dat je bijna medelijden met hem krijgt of zelfs gaat juichen voor de verkeerde partij.
Zowel Matt Murdock (Daredevil) als Wilson Fisk houden uitzonderlijk veel van het stadsdeel Hells kitchen, waar de serie zich afspeelt. Maar beide personages hebben zo hun eigen manier waarop ze dit laten blijken. Wilson doet het doormiddel van louche zaakjes. Murdock doet het door ‘s avonds een masker op te zetten en straattuig in elkaar te slaan.
Het gehele eerste seizoen is nu te streamen op Netflix, de eerste aflevering van het tweede seizoen is vanaf 18 maart te zien.

4. Narcos

Wel eens afgevraagd hoe het leven van een drugsbaas eruitziet? Dan is deze serie over Pablo Escobar iets voor jou. Het leven van de drugsbaron is berucht en heeft meer dan genoeg inhoud gehad om nog wel tien seizoenen vol te maken, maar deze serie volgt zo’n beetje de belangrijkste elementen.
De serie trapt af met Pablo Escobar als beginnend producent van cocaïne, en eindigt zo’n beetje aan het einde van zijn carriëre. We zullen niks voor je spoilen, maar aangezien het leven van Escobar een redelijke beroemde is, zul je waarschijnlijk het grootste deel van de serie wel kunnen voorspellen.
Het einde van het eerste seizoen laat een redelijk stuk open voor een tweede seizoen en het is inmiddels al bevestigd dat dit seizoen er ook aan gaat komen. Of het seizoen direct verder gaat waar de vorige stopte, is onduidelijk. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit in welk deel van het leven van de drugsbaron wordt gedropt. Er is altijd wel iets om je over te verbazen of om je op het puntje van je stoel te laten zitten.
Het volledige eerste seizoen van Narcos is nu te streamen. Wanneer het tweede seizoen uit gaat komen is nog niet bekend. Maar wij kunnen niet wachten.

3. Marvel’s Jessica Jones

Wederom eentje uit de Marvel Cinematic Universe. Netflix zet dit jaar groot in op de Marvel superhelden. De aftrap begon vorig jaar met Daredevil, Jessica Jones speelt zich op dezelfde locatie af.
De serie volgt een Privédetective met superkrachten. Het verleden van Jessica speelt haar parten en gaandeweg de serie wordt duidelijk waar dit door komt.
De serie heeft een uitzonderlijk rauw randje, Jessica heeft een drankprobleem en er vloeit redelijk wat bloed in de serie. De lijken vallen links en rechts neer in deze serie en er is maar een man verantwoordelijk hiervoor; Killgrave, bij de kenners van de stripboeken beter bekend als de Purple Man.
De Purple Man wordt gespeeld door niemand minder dan David Tennant, bekend van onder andere Doctor Who en Broadchurch. De acteur zet een uitzonderlijke prestatie neer met het portretteren van dit personage. Op sommige momenten laat de acteur je denken dat hij het allemaal goed bedoelt en moet je jezelf er een aantal keer aan herinneren dat zijn personage verantwoordelijk is voor meerdere doden.
Het personage van Jessica Jones is er ook een waarvan je begint te houden naarmate de serie vordert. Je ziet haar personage in de problemen komen en als je leert hoe ze zichzelf zo in de problemen heeft gewerkt begin je steeds meer medelijden met haar te krijgen.
Verder is het eerste seizoen een opstap naar de aankomende serie The Defenders. Ook wordt Luke Cage geïntroduceerd. Deze superheld is een van de tofste personages die Marvel in haar stal heeft en het werd eigenlijk wel eens tijd dat Cage ook zijn opwachting ging maken in de MCU.
Als we je ook maar een klein beetje enthousiast hebben weten te maken, het volledige eerste seizoen is nu te streamen. De komst van een tweede seizoen is al bevestigd, dus begin maar vast met de eerste.

2. House of Cards

Een zichzelf respecterende Top 5 beste Netflix original series moet natuurlijk de serie met Kevin Spacey op het lijstje hebben staan. House of Cards begint binnenkort aan haar vierde seizoen en het vijfde seizoen staat al klaar om opgenomen te worden.
Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien wat Frank Underwood dit seizoen voor ons in petto heeft. Eigenlijk hoeven we niet al te veel te zeggen over deze serie, want we hebben het idee dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar het aankomende seizoen.
Iedereen zit te wachten op het vervolg van de seizoensfinale. Hoe gaat het verder tussen Frank en Claire? Wat gaat er gebeuren nu Frank zijn oude ik weer terug lijkt te vinden?
We hopen in ieder geval dat het vierde seizoen ons hier antwoord op gaat geven. We hebben er aardig wakker van gelegen.
Seizoen één tot en met drie van House of Cards is nu te kijken, de eerste aflevering van het vierde seizoen komt uit op 4 maart.

1. Making a Murderer

Als je twijfelt of je aan deze docuserie moet beginnen hebben wij maar een antwoord: JA! Ondergetekende twijfelde ook of hij eraan moest beginnen, maar na het kijken van de eerste aflevering was hij meteen verslingerd aan deze serie. Het kijkt heerlijk weg en je leert de personages goed kennen en gaat met ze meeleven.
De serie volgt de zaak van Steven Avery, in eerste instantie werd hij ten onrechte veroordeeld voor het aanranden van een vrouw. Zodra hij vrij komt wordt hij er voor een andere zaak ingeluisd. Of tenminste, het lijkt erop dat hij erin wordt geluisd voor iets wat hij niet heeft gedaan.
De ene na de andere rechterlijke dwaling wordt gemaakt ten koste van Avery en je zit als kijker met verbazing toe te kijken hoe het langzaam duidelijk wordt dat Steven aan het korte eind trekt. Blijkbaar is iedereen het erover eens dat Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey onschuldig zijn, want er zijn fans van de show die de serie stukje bij beetje aan het uitpluizen zijn naar nieuwe informatie omtrent de zaak.
Als je de docuserie nog niet hebt gekeken, houd dan in gedachten dat je er wel even voor moet gaan zitten. De serie telt tien afleveringen van gemiddeld zestig minuten. Het is dus wel een show die je het beste kunt uitsmeren over meerdere dagen. Of doe het in een dag als je echt helemaal niks te doen hebt natuurlijk.
De zaak is door de documentairemakers tien jaar lang op de voet gevolgd. Direct nadat Avery uit de gevangenis kwam, begon het filmen. Wat daarna volgt is een reeks rare gebeurtenissen en vreemde mensen waarvan je niet kunt geloven dat ze bestaan.
Er staat een tweede reeks van de serie in de steigers, opnieuw gaan de makers het leven van Steven Avery volgen, nu natuurlijk vanuit de gevangenis. Wij kunnen alvast niet wachten, want alle aandacht die deze zaak krijgt, lijkt een stapje dichter bij de vrijheid van Steven te zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties